Näst bästa bloggen

I morgon är det Malmöderby i damallsvenskan mellan LB07 och Rosengård. Matchen spelas på Stadion, och förhoppningen är att det skall bli en folkfest.

Med tanke på att det är uppehåll i herrallsvenskan borde det ju kunna bli fler än både årsbästa 4 197 och fjolårets derbysiffra på 7 825.

Sportsligt är förstås Rosengård favoriter, men LB har varit bra den senaste tiden och har absolut poängchans.

Annars har de senaste dagarnas damfotbollsdebatt i svensk media mest handlat om bristen på ersättning till damfotbollsklubbar som släpper spelare till mästerskap. Och i dag har det utökats till att även handla om bristen på soliditetsersättning och internationellt utbildningsbidrag.

Det här är ju tre väldigt lätta frågor, där det väl egentligen bara går att ha en uppfattning. Och det är att alla tre självklart bör införas även på damsidan. Sedan är nivåerna en annan fråga. Men den kan vi kanske återkomma till.

Internationellt har uppflyttningsupplägget i engelska WSL varit veckans heta potatis. Jag har inte hunnit sätta mig in i frågan fullt ut ännu, men rent allmänt tycker jag att sport bör gå före pengar i sådana här frågor. Jag föredrar alltså traditionella europeiska serieupplägg före nordamerikanska.

Slutligen så har den här bloggen fått ett hedersomnämnande. Det är medieföretaget Cision som har rankat svenska fotbollsbloggar. Och den här bloggen kommer tvåa efter Olof Lundh:s blogg på Fotbollskanalen. Du är alltså just nu inne och läser på den näst bästa bloggen…

 

13 tankar på “Näst bästa bloggen

 1. Grattis till utmärkelsen. Helt klart rätt.

  Du borde skriva om utbildningsbidragen. Där är det ju helt sjuka skillnader mellan herr/dam som inte hör hemma i Sverige. Är väl i och för sig ett Europa-perspektiv. Tänk om motsvarande skillnad gällde inom ett annat område!

 2. Kul och välförtjänt! Ett annat sätt att beskriva utmärkelsen är att det är bästa bloggen som exklusivt skriver om damfotboll!

 3. ”Slutligen så har den här bloggen fått ett hedersomnämnande. Det är medieföretaget Cision som har rankat svenska fotbollsbloggar.”——–Cision, en samling av kommunikation ”experter” som bedömer blogg som skriver om fotboll
  Första frågan som man kan ställa sig; kan de experterna någonting om fotboll?
  Den andra; hur ser Cision experter på de som ska konsumera nyheter? Som hjärntvättade, allmän outbildade eller ointresserade?

 4. Grattis! Välförtjänt! Jag är glad för att det finns en bra blogg om damfotboll. Jag kikar in på din sida varje dag! Keep up the good work!

 5. grattis, johan! that’s a least some good news about the recognition of football played by women.

  svff on the other hand keeps to disappoint (and majorly f*** up, i’d say). not only with women’s football, though, I admit. but as of today they refurbished their website completely. and all women’s football below div1 is gone (as is men’s below div3). what the h***? any hints where to get information now about the amateur leagues?

 6. Mycket välförtjänt, ”mästerbloggarn”! 🙂 Fast jag tycker – svårt med jämförelser, och Olof Lundh är högst läsvärd – att du och han borde ha fått dela ”förstapriset”!

 7. Bara att gratulera 🖒👏
  Du skriver väldigt klokt om damfotboll och det är ett måste att följa dej tycker jag, om man vill läsa trovärdigt om tjejerna som kämpar på.
  Kul att du skriver om både stora ligor (stjärnor) och även om dom lägre serierna med mindre kända stjärnor men kanske blivande….
  Fortsätt ditt stora jobb med detta 👊🖒⚽

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.