Julia Karlernäs i landslaget

I nattens inlägg hyllade jag Piteås Julia Karlernäs. Jag är tydligen inte den ende som sett hennes storhet. För några timmar sedan blev hon nämligen uttagen i Peter Gerhardsson:s VM-kvaltrupp till matcherna mot Kroatien och Ukraina.

Kul för Karlernäs, och kul för Piteå att återigen får med en spelare i landslagstruppen.

Gerhardsson väljer att ta med Karlernäs som en 24:e spelare eftersom det är lite skadeproblem på innermittfält. Dels har ju Caroline Seger bara spelat sporadiskt de senaste veckorna, dels fick ju Kosovare Asllani kliva av Linköpings match mot just Piteå i går.

I dag har Eskilstuna vunnit med 3–0 i Kalmar. Det var ju ungefär den skillnad man inför seriestart trodde att det skulle vara mellan lagen. Efter de sex första omgångarna trodde jag däremot att det här skulle kunna bli en betydligt jämnare historia.

Men kanske att det börjar lossna lite för Eskilstuna. Segern innebär ju att man i en haltande tabell plötsligt bara har tre poäng upp till medaljplats.

För Kalmar var det däremot en otroligt tung förlust. Laget behöver samla poäng på hemmaplan om de skall ha chansen att hänga kvar, men hittills har man kammat noll på Gröndals IP.

I elitettan är det fortsatt otroligt jämnt i toppen. I nuläget ligger Kungsbacka och Kif Örebro på de damallsvenska platserna. Men om Lidköping vinner mot Assi i morgon går västgötarna återigen upp i serieledning.

Det är fem lag inom tre poäng i tabelltoppen, och ytterligare en handfull lag är fortsatt inom hanterbart avstånd från topplagen.

Slutligen pågår finalen i den spanska cupen mellan Atletico Madrid och Barcelona. Mitt tips om kryss i det damallsvenska bottenmötet var ju inget vidare. Däremot gick det bättre med det tippade krysset i Spanien. Cupfinalen stod nämligen 0–0 efter 90 minuter och nu pågår förlängning.

3 tankar på “Julia Karlernäs i landslaget

  1. Bilden illustrerar det mesta av Karlenäs karriär: sju säsonger i Mallbacken (där bilden är tagen på Strandvallen), ett kort äventyr i USA och en säsong i Hammarby. Det är bara knappt en och en halv säsong i Piteå som inte finns med. Tidigare Mallbackenspelaren Mimmi Larsson får nu sällskap av Karlenäs i landslaget. Redan för något år sedan trodde du Johan att ytterligare dåvarande Mallbackenspelare (nu också i PIF) – Janogy – skulle få ett genombrott. Det dröjer nog, eller….?

    • Precis, för drygt två år sedan trodde jag att Janogy stod inför ett genombrott.

      Hon gjorde fem mål i Mallbacken 2016 och sju i Piteå i fjol. Det kanske inte är ett genombrott, men ändå helt ok siffror. Så helt fel ute var jag väl inte? Även om hon ännu så länge är mållös i årets serie har hon startat sex matcher för suveräna serieledarna. Jag skulle inte bli förvånad om hon kommer upp i sina fem–sju mål till slut även i år.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.