Sällström ryktas till PSG – en dålig nyhet för Vittsjö

Enligt obekräftade uppgifter ligger Vittsjös skyttedrottning Linda Sällström i förhandling med PSG om ett kontrakt på 2+1 år.

Linda Sällström

Om det skulle visa sig stämma är det riktigt dåliga nyheter för Vittsjö, som nog behöver sin måltjuv för att fortsatt kunna hålla sig på rätt sida om det damallsvenska nedflyttningsstrecket. Målskyttar som Sällström är ju inte lätta att ersätta.

Frågan är hur lätt det är för Vittsjöstjärnan att flytta. Hon pluggar till läkare och borde ju vilja ha kontinuitet i studierna. Fast det är klart, om det är tillräckligt många siffror på löneförslaget är det ju svårt att tacka nej.

I övrigt har det varit en ganska lugn dag. Den största internationella transfernyheten är att den före detta Tyresöspelaren Rilany da Silva har skrivit på för det spanska mästarlaget Atletico Madrid.

Rent fotbollsmässigt är det sydostasiatiska mästerskapet det största som pågår på den internationella arenan. Där har semifinalerna avgjorts i dag, och det blir final mellan Thailand och Australien. De sistnämnda ställer upp med ett U20-landslag.

Australien vann sin semifinal med 4–2 mot Vietnam, bland annat efter det här målet av Courtney Nevin:

9 tankar på “Sällström ryktas till PSG – en dålig nyhet för Vittsjö

 1. DA fortsätter att dräneras på både yngre talanger, men ännu mer på de spelare som visat målfarlighet och/eller har A-landslagsmeriter. Gissningsvis är det fortfarande rätt billigt för utländska klubbar att ta spelare från DA. Utan att ha någon statistik att hänvisa till har jag känslan att det finns en allt starkare trend att lämna även om spelaren är under kontrakt. Ingen vill nämna summor, men från 100 000 och uppåt är en gissning. Vad fick LFC för Banusic och vad skulle VGIK få om Sällström lämnar nu? Skriver klubbar för svaga kontrakt? Är de för naiva? Skulle det bli svårare att rekrytera för klubbarna i DA om det kostade mer för (främst utländska klubbar) att lösa en spelare från ett kontrakt? Det skulle vara spännande med ett resonemang kring vad spelarförluster ”kostar” i form av poäng, placeringar och medaljer! En del påpekar att Kristianstads och Piteås framgångar delvis beror på att de fått behålla stor del av sina trupper och kunnat få kontinuitet genom detta. Kanske bästa att ha en trupp som är rätt ”jämn” utan spelare som sticker ut alltför mycket? DA blir alltmer ”farmarliga” till de kapitalstarka i Europa?

  Jag tror inte Sällströms läkarstudier är något hinder. Det går väl alltid att göra studieuppehåll och kanske även göra en del på distans. Hon hade för övrigt läkarstudier på gång redan för tio år sedan, så hon fullföljer nog på något sätt. Så har hon ju med sig en personlig erfarenhet som få: ”Rehab – det kan jag!” sa hon efter alla sina knäskador.

  • Jo, nog borde Sällström kunna en hel del om ortopedi, om det nu är den medicinska grenen hon tänker ägna sig åt när hon någon gång blir klar med läkarstudierna.

  • FYI
   Företrädesvis landslagsspelare brukar skriva in i kontraktet att de får lämna sin klubb under sommaruppehållet – Gratis!
   Klubbar har svårt att sätta sig emot sånt.

   • Visst kan det vara så, men det blir inte mindre märkligt. Nog borde väl klubbarna i DA kunna göra gemensam sak i detta för att säkerställa att de får ersättning när spelare lämnar under kontraktstid? Visst fick klubbarna ersättning när exempelvis Jakobsson gick till Rossiyanka eller Fischer till Wolfsburg och båda de var ju landslagsspelare. Allt som kan stärka intäkter för klubbarna bör diskuteras och prövas.

    • Tyvärr har svenska klubbar dålig kunskap om kontrakt, övergångar och dyl.
     Vissa törs inte sätta press på spelarna i rädslan över att hon väljer en annan klubb.
     Den enda betalda sportchefen med en lön värd namnet är Therese Sjögran i Rosengård. I övriga föreningar är det ideell verksamhet som gäller eller tränaren som även sköter värvningar/kontrakt.
     Det ska ju portioneras ut lite pengar snart. EFD och SvFF (som inte betalar ett skit!) vill tydligen att pengarna läggs på sk elitutveckling. Eller på 20-23-åringar som inte klarar av att ta en plats i A-landslaget = därför att dom helt enkelt inte är bra nog.
     Lägg i stället pengarna till att stärka klubbarnas organisation!
     Så att dom kan skriva förnuftiga kontrakt till sin egen fördel.

 2. Läste om Ronaldos övergång till Juventus att arbetarna på Fiat klagar att det läggs så mycket pengar på spelare. Juventus ägs av Fiat så arbetarna gör helt rätt som strejkar. Det är bra att någon sätter ner foten någon gång. Alldeles för mycket pengar inom fotbollen. Det är helt orimliga summor det rör sig om.

 3. Nej det har det kanske inte. Dom summerna finns inte inom damfotbollen. Men Kina verkar trissa upp summorna. Tror fotbollen har nått sin topp och folk har tröttnat på de orimliga pengarna.

 4. Pingback: Sällström på väg bort – Martens blir inte The Best | En blogg om internationell damfotboll

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.