En ovanligt otäck lottning

Dagens lottning av Champions Leagues sextondelsfinaler blev mer än nödvändigt dramatisk.

När Nadine Kessler precis skulle öppna den tredje sista lotten föll nämligen hennes kollega på podiet, Uefas Anne Vonnez ihop.

Vonnez hade agerat lite konstigt tidigare under lottningen, och Kessler hade flera gånger tittat oroligt mot Vonnez.

Som synes på klippet såg det obehagligt ut, och Uefas stream från lottningen bröts ganska snabbt. Det verkar dock som att det tack och lov slutade bra.

För Rosengård och Linköping slutade lottningen med resor österut. Rosengård, eller Rosegård som det stod på Uefas lott, ställs mot ryska Ryazan.

 

Ryazan är ett lag som bör besegras, även om den ryska laguppställningen innehåller ett antal starka namn.

De mest namnkunniga spelarna är de båda ryska veteranerna Elana Danilova och Elena Morozova, samt rutinerade ukrainska målvakten Kateryna Samson.

Elena Morozova

Resemässigt borde det inte behöva bli så jättedyrt, då Ryazan ligger ganska nära Moskva. För Linköping väntar resa till Kharkiv i östra Ukraina, inte långt ifrån de oroliga delarna av landet. Därifrån kommer nämligen laget FK Zhytlobud-1 som LFC lottades mot. Det låter som en rätt dyr och jobbig bortamatch.

Sportsligt bör det dock vara ett överkomligt motstånd. Men det kan vara värt att ändå utfärda en liten varning, för minns att Sverige nyligen föll mot Ukraina i VM-kvalet. Och matchhjälten från den matchen, Daryna Apanashchenko, är också Zhytlobuds storstjärna. Henne får LFC se till att ha koll på. Den snabba forwarden Olha Ovdiychuk var en annan Kharkivspelare som ställde till problem för vårt landslag tidigare i år.

Tittar vi på lottningen i övrigt blev det Manchester City som drog nitlotten och ställs mot det bästa oseedade laget, Atletico Madrid. Det blir förstås omgångens stormatch.

Det var dock norska Avaldsnes som drog den allra största nitlotten i form av Olympique Lyonnais. Det är andra gången på tre år som Lyon får åka till Avaldsnes i Champions Leagues första omgång.

3 tankar på “En ovanligt otäck lottning

  1. 65 – 35 i odds till Rosengårds favör? 50 – 50 för Linköping? Inget av lagen gjorde några övertygande matcher i förra WCL-slutspelet och då hade de ändå starkare trupper än idag. Nu får vi se om båda eller bara ett lag börjar skramla med insamlingsbössan (om man nu inte har en hjälpsam kommun).

    Tja…..kanske Atletico tycker att de drog nitlott?

  2. Har redan hunnit notera på ”sociala sidor” hur det suckas och ojas å Rosengårds och Linköpings vägnar för att lagen måste åka sååå långt i österled för att möta sina motståndare i UWCL! Nå, lugn nu. Varken Rjazan eller Kharkiv (Charkov) ligger i Sibirien. Det är ungefär samma reseavstånd från Malmö till Rjazan som det är för LFC från Linköping till den ukrainska metropolen. Då är det värre för FC Barcelona, som måste ta sig till sydligaste Kazakstan för att möta BIIK Kazygurt. Fast ”snorrika” Barcelona har förstås råd att betala flygbiljetterna ur egen ficka, till skillnad mot de svenska lagen, som måste hitta olika sätt att finansiera sina äventyr med supporterinsamlingar (”crowdfunding light”), tiggeri hos kommunen eller andra livsnödvändiga men genanta sätt.

  3. Det kostar bara strax under tre tusen pix till Ukraina. Tur och retur (drygt 5 tim).
    Rosengård får det lite jobbigare med flyg till Moskva och sedan 25 mil i buss.
    Tror att Barca släpper privatplanet till tjejerna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.