Grattis Piteå – svenska mästarinnor 2018

Piteå IF

Det har gått ungefär en halvtimma sedan slutsignalen ljöd här på Ullevi – en signal som förkunnade att Piteå är svenska mästarinnor 2018.

En signal som också förkunnade att Göteborg FC spelar i Champions League 2019/20. Grattis Piteå. Och grattis Göteborg.

För ungefär en halvtimme sedan stod det även klart att det blir Hammarby IF som spelar i elitettan nästa år. Man gör det trots att man tagit 24 poäng. Det om något talar väl för att det är dags att utöka damallsvenskan med två lag så fort som möjligt.

8 tankar på “Grattis Piteå – svenska mästarinnor 2018

 1. Kul med SM-guld till Piteå, Jag hoppas de får behålla de flesta av sina
  spelare men risken är nog stor Rosengård försöker roffa åt sig de bästa
  spelarna i Piteå.

  • Historiskt har det inte varit FC Rosengård som roffat Piteåspelare. Kan inte påminna mej om någon spelare som gått från Piteå till Rosengård, men jag kan förstås ha missat någon.
   Jag håller med att Piteås SM-guld är glädjande. Piteå är dessutom en klubb som tappat många namnkunniga spelare till andra damallsvenska klubbar genom åren vilket gör guldet ännu mer imponerande.

  • Det är en ren gissning, men jag tror inte att Piteås spelare är speciellt attraktiva för Rosengård. Dels spelar lagen rätt olika typer av fotboll, dels behöver Rosengård i första hand målskyttar. Och Piteå har ju faktiskt inte någon utpräglad målskytt. Möjligen dock att en offensiv och målfarlig innermittfältare som Julia Karlernäs kunde vara attraktiv för Rosengård. Men varför skulle hon lämna mästarlaget och tappa chansen att spela Champions League?

   • Nej, du har nog rätt och omvänt så är kanske Rosengård inte heller särskilt attraktivt för Piteåspelarna generellt. Däremot är det nog en och annan Piteåspelare som scoutats av utländska klubbar och som vill värva till en relativt billig penning. Agenterna har väl inte heller latat sig sista tiden….

 2. Kul med omväxling i toppen. Gratulationer till Piteå för ett långsiktigt arbete.
  I botten var det inte förvånande att Hammarby föll ur, sett till den låga kvaliteten på deras spel under sensommaren-hösten.
  Tre tränare under en säsong satte nog sina spår, därtill två korsband samt nya spelare in i laget långt in på säsongen var kanske heller inget plus.
  Förhoppningsvis kan de bygga nytt under ett eller flera år i elitettan, både vad gäller lag och organisation.
  På sikt tycker jag att allsvenskan ska utökas till 16 lag, samt ges en egen medial satsning. Det är dags att damerna går sin egen väg istället för att kopiera herrfotbollen.

 3. Japp grattis till Piteå! Ett särskilt grattis till målvakt Cajsa Andersson med ett unikt tredje guld – ett utmärkt exempel på att det går att kombinera civila studier och arbete med elitfotboll på högsta nivå – respect!

  Grattis även till KGFC! Den tidigare Malmöspelaren Rubensson sänkte Rosengård – karma?

  Serien slutade som jag önskade i en tidigare kommentar idag: 1. Piteå – bra för PIF och svensk fotboll, 2. Kopparbergs Göteborg – bra för KGFC, nästan uträknade för ett och ett halvt år sedan och bra för svensk fotboll (ikväll blir det väl floder av cider!), 3. Rosengård – dåligt för dem, men möjligen bra för breddning av toppen och för svensk fotboll.

 4. Tack alla snälla för era kommentarer till oss i Piteå, vilket succéår det blev. Klart vi haft flyt med massor av saker, men efter en hel serie så brukar segraren ändå va den rätta i slutändan.
  Nu ska vi bara njuta och fira dessa underbara tjejer, och sedan förbereda oss för säsongen 2019, med förhoppningsvis större delen av säsongens lag..
  Hälsningar från en mycket glad och stolt P-o Eriksson..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.