Glas skadad och Nederländerna mot VM

Dagens landslagsnyhet är att Hanna Glas missar helgens bortalandskamp i England. Det är för övrigt en match som sänds på Cmore Live 14.30 på söndag.

Det öppnar därmed för comeback i startelvan för Jessica Samuelsson. En annan högst tänkbar lösning är ju att spela Nathalie Björn som högerback. Jag gissar att Samuelssons hälsoläge avgör vilket av alternativen som Peter Gerhardsson väljer.

I övrigt i kväll har Nederländerna tagit ett stort steg mot VM. Inför 23 750 åskådare i Utrecht – nytt publikrekord för en VM-kvalmatch i Europa – gjorde Sherida Spitse, Lieke Martens och Vivianne Miedema varsitt mål i den andra halvleken. Trion såg därmed till att Europamästarinnorna åker till Schweiz med 3–0 i bagaget.

Det har hänt att lag tappat en 3–0-ledning på bortaplan, men inte så ofta. Jag ger Nederländerna minst 95–5 i odds inför returen.

Noterbart var att Loes Geurts återigen är förstamålvakt i Nederländerna. Efter att inte ha stått en minut i gruppspelet har den formstarka Göteborgsmålvakten nu spelat alla tre playoffmatcherna.

I går spelades för övrigt några träningslandskamper. Sveriges motståndare i helgen, England, vann med 3–0 borta mot Österrike efter att de båda debutanterna Chioma Ubogagu och Georgia Stanway gjort var sitt mål och Rachel Daly styrt in det tredje.

Och i Portugal vann USA med 1–0, ett resultat som innebär att amerikanskorna är fortsatt obesegrade under 2018. Jessica McDonald gjorde sitt första landslagsmål och blev segerskytt när den 17:e segern för året bärgades. Dessutom har man två kryss.

USA avslutar sitt landslagsår i Skottland på tisdag. Torsdagens seger var för övrigt en milstolpe i amerikansk damfotboll. Det var nämligen landslagets seger nummer 500. Den togs inför svaga 980 åskådare i Estoril.

6 tankar på “Glas skadad och Nederländerna mot VM

 1. Hittade ej vart man kunde kommentera på silly season sidan.
  Jätte kul och intressant att läsa.
  I kgfc så har även Karin Lundin kontrakt till 2019. Och Catrine Johansson står väl på utgående kontrakt?
  Felicia De Feo opererade korsbandet för 1 månad sen.

 2. Utan att vitsa billigt om urtråkiga och rentutav förödande idrottsskador… men det är ingen direkt fördel att vara fotbollsspelare beskaffad med känsliga GLASKNÄN.

  Från det ena till det tredje så tycks det som om Kim Björkegrens gästspel som tränare i den kinesiska damligan är över. För några dagar sedan publicerade KB ett känslosamt inlägg på sin Instagramsida, där han tackade sina spelare i klubben Beijing BG Phoenix FC, hela klubben och i princip 1,5 miljard kineser, för tiden som varit. Överraskande? Ingalunda. Den gode KB:s varumärke är ju att aldrig växa sig ohjälpligt fast på något ställe i fotbollsvärlden. Någon svensk klubb som lockar efter det östasiatiska äventyret? Det vet nog i så fall hans agent – och Kim själv, troligtvis. Och hur blir det då med Marija Banusic, som också delar den idrottsliga rastlösheten med sin tränare? Själv skulle jag gärna återse henne i toppform i någon damallsvensk toppklubb och på en säker plats i landslaget.

 3. Och vad ska fystränare Sadiku göra?
  Hoppas trion fick bra betalt!
  Banusic spelade U23 i fredags och man kunde skymta en bättre rörlighet och ökad snabbhet.
  Men i övrigt var det ungefär som vanligt; svårt spel, missade tunnlar på mittplan, några bolltapp och lätt hängande huvud.
  Vilken svensk klubb vill sajna Banusic, tror ni?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.