McCaskill sköt guldet till Sydney FC

Amerikanska forwarden Savannah McCaskill blev stor matchhjälte när Sydney FC vann guldet i Australiens W-league. Det var klubbens tredje ligatitel.

McCaskill nickade in 2–1 och sköt in 3–1 när Sydney vann med 4–2 mot Perth Glory i den mest målrika finalen hittills i W-leaguehistorien. Matchen sågs av 6127 åskådare på plats på Netstrata Jubilee Stadium i Sydney.

Det såg ut att kunna bli dramatiskt när Alyssa Mautz styrde in reduceringen efter hörna i 68:e minuten, men bara ett par minuter senare drog Chloe Logarzo in ett snyggt distansskott till 4–2.

Även Sofia Huerta:s 1–0-mål var för övrigt ett snyggt distansskott:

Noterbart i Sydneys lag var att 19-åriga Princess Ibini hade förpassat veteranen Lisa De Vanna till bänken. 34-åringen fick dock hoppa in i 75:e minuten. I tv-sändningen från matchen diskuterades om De Vanna riskerade att ställas utanför Australiens VM-trupp. Kommentatorerna kom fram till att hon borde komma med eftersom hon fortfarande är en tillgång som inhoppare. Det lät som ett rimligt resonemang.

För övrigt har Australien ännu inte någon ny förbundskapten efter sparkade Alen Stajcic, och man skall spela turnering på hemmaplan redan om tio dagar.

Apropå veteraner verkar Japans förbundskapten Asako Takakura vara rätt bestämd i att hon inte skall ta tillbaka de båda världsmästarna Yuki Nagasato (31 år) och Nahomi Kawasumi (33 år) till landslaget. Båda gjorde stabila säsonger i NWSL i fjol, och Nagasato har även fått mycket beröm för sin insats i Australiens W-league i vinter. Men duon saknas i Japans trupp till Tournament of Nations som spelas i USA vid månadsskiftet.

Så till Portugal där söndagens historiska EM-final i futsal spelas mellan hemmalaget och Spanien. Sent i går kväll kikade jag på Portugals semifinal mot Ukraina och fick lära mig att Portugals stjärna heter Ana Sofia Gonçalves, och kallas Fifo. 18-åringen gjorde två av målen när Ukraina besegrades med 5–1.

Matcherna igår visades på Uefas youtubekanal, och jag antar att finalen på söndag 19.30 också går att se där.

Sverige åkte ur i andra kvalrundan, i den grupp som vanns av Ryssland. Vi spelade 2–2 mot det ryska lag som i går föll mot Spanien i den semifinal som vanns av Spanien med 5–0.

 

3 tankar på “McCaskill sköt guldet till Sydney FC

  1. ”För övrigt har Australien ännu inte någon ny förbundskapten efter sparkade Alen Stajcic”——————-juste, vi har inte fått heller något tanke kring det från dig Rydén
    Utöver då att du tyckte att man ”spekulerade” för mycket om denna märkliga sparken.
    Varför tyckte du det om du inte hade något att komma med- i det fallet?
    Du själv som fotbollstränare vid sidan om din journalistiska yrken, kan säker förklara, hur fungerar det med spelare och klubbledningen i fallet konflikten dyker upp
    Vågar du resonera kring det eller är du rädd att inte avslöja för mycket, hur kan det gå till i damfotbollen.

    • Jag är inte rädd för att tycka till, men känner ibland att man behöver vara lite försiktig innan man slår på den stora trumman. Direkt efter att Stajcic fått sparken gick det många rykten, bland annat antyddes det från vissa håll att det kunde handla om att han hade tystat ner sexuella trakasserier. Med det som bakgrund kände jag att det var bäst att ligga lite lågt.

      Men ju längre tiden har gått, utan att någon rimlig anledning till avskedandet har presenterats, så känns det alltmer som att Australiens före detta förbundskapten har utsatts för ett justitiemord från folk som inte gillar honom. Och det är förstås tragiskt.

      • ”Och det är förstås tragiskt.”——-
        Visst är det så! Lämpligheten är viktigare än skils, kunskap…-
        Damfotbollen bara speglar på samhället i övrigt.
        Fick läsa att en lärare i Storbritannien fick så småningom sparken efter att kallat en del av sina elever för ”tjejer”. Även om de var kvinnor…en omtyckt lärare bland elever annars, visade sig inte vara ”lämplig”…
        Sedan är väl så att Stajcic är perfekt exemplet att målas upp som ”skurk” av det ”folket som inte gillar honom”
        Han är vit, medelålders man, uppskattad i det yrke han sysslar med.. med andra ord, perfekt ”offer” att statuera utåt
        Den feministiska fotbollseliten visst struntar i alla de tjejer som blir och kommer att utsättas för trakasserier och våldtäkter annars i samhället, som numera händer lite varstans i dessa migrationstider…de är ju ute efter vita mannen, patriarkatet mm..
        Stajcics öde är beklagligt, även om han kanske visste var han gav sig in på, de osynliga kvinnornas ödet, de som inte håller på med typ fotbollen eller skådespeleriet kan däremot bli en riktig tragisk tillvaro till mötes…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.