Hedvig Lindahl klar för Wolfsburg

Fridolina Rolfö och Hedvig Lindahl

Alldeles nyss kom den överraskande nyheten att Hedvig Lindahl har skrivit ett ettårskontrakt med tyska storlaget Wolfsburg.

Efter vårens strul i Chelsea, där Lindahl mest fick sitta på läktaren, hade jag nog trott att hon skulle välja en klubb där hon var klar förstamålvakt.

Men i Wolfsburg kommer ju Lindahl att konkurrera med Almuth Schult, en av världens allra bästa. Till Lindahls fördel är att Schult kommer att missa en del av säsongsupptakten till följd av en axelskada.

Men sedan blir det intressant att se hur Wolfsburg matchar sina målvakter. Schult har ju varit ohotad förstamålvakt i klubben de senaste sex säsongerna. 28-åringen har bara missat 14 ligamatcher sedan hon anslöt från Bad Neuenahr sommaren 2013.

Kul dock för Lindahl att få chansen i en av Europas allra bästa klubbar. Det är hon ju ändå värd med tanke på hur bra hon varit de senaste åren. Och kanske att Schults skada är värre än vad som tidigare sagts. Hittills har informationen varit att Schult skall vara borta några veckor.

I och med Lindahls beslut att ansluta till klubben från Volkswagenkoncernens hemstad får vi två svenska spelare i Wolfsburg till vintern. Utöver Lindahl är ju även Fridolina Rolfö ny i den tyska storklubben.

I övrigt noteras att Kosovare Asllanisin officiella Facebooksida i går delade den här artikeln från den stora spanska sporttidningen AS. Artikeln gör gällande att Asllani har erbjudits ett kontrakt av spanska liganykomlingen CD Tacon, alltså den klubb som från och med sommaren 2020 kommer att bli damlaget i Real Madrid.

Senare delade även Asllani en artikel från Fotbollskanalen om att hon är aktuell för Tacon/Real Madrid. Oddsen för att Asllani spelar i Madridklubben kommande säsong är således inte många promille över 1.00.

I Italien noteras att Roma gör en storsatsning inför kommande säsong. I dagarna har de värvat Andressa Alves från Barcelona, danska Amalie Thestrup från BSF och Manuela Giugliano från Milan.

2 tankar på “Hedvig Lindahl klar för Wolfsburg

  1. Mmmmm…..det kanske har något med tidigare uttalanden och självbild att göra också. Efter att ha uteslutit spel i DA, fanns kanske inte så mycket att välja på som det sas utåt. Vi vet ju faktiskt inte hur många och vilka klubbar som haft seriöst intresse av Lindahl. Man hade ju kunnat tänka sig ett längre kontrakt och sedan gå ”i mål” (häpp) med karriären. Men ett år i Wolfsburg är kanske lika med ett par år i andra klubbar, både kvalitetsmässigt och ekonomiskt? Ibland kan det kanske vara viktigare att tillhöra en storklubb än att få spela som given förstamålvakt? Ettårskontraktet kan indikera att Lindahl är en tillfällig lösning och som sådan naturligtvis bra, både för Wolfsburg och henne. Dessutom behöver hon väl inte jobba så hårt med hänsyn till vilket lag hon har framför sig.

  2. Bara att gratulera ”die schwedische Nationaltorhüterin” som Hedvig Lindahl kallas på Wolfsburgs hemsida. Hon får som sagt konkurrera med en annan hyfsat bra landslagsmålvakt, Almuth Schult. Det tycks dröja ett tag innan Schult är helt återställd efter sin operation och då hinner ju Hedvig acklimatisera sig i det tyska topplaget. Fast kontraktet gäller bara ett år, så då lär inte VfL Wolfsburg Frauen bli slutstationen i hennes karriär – eller?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.