Rakt igenom favoritsegrar i cupen

Under onsdagen har den tredje cupomgången spelats färdigt. Och det blev en omgång med bara bortasegrar – alltså rakt igenom favoritsegrar.

Klart är att elva eller tolv av nästa års damallsvenska lag kommer att spela cupgruppspel i vinter. Det är bara Hammarby som är utslaget av alla kandidater till spel i högsta serien nästa år. Både Kungsbacka, Djurgården och LB07 vann sina matcher, det gjorde även Umeå, Uppsala och AIK.

En match som stack ut i dag var Halmia–LB07. Där fick hemmalaget straff redan i fjärde minuten. Samtidigt blev Rebecka Persson målchansutvisad. Efter 90 minuter var det 1–1 i matchen, vilket innebar förlängning – och att LB fick spela 116 minuter med tio spelare. Malmöklubben vann till slut med 3–1 – men det lär ju ha varit en seger som kostade kraft.

Frågan är om det kraftprovet sitter kvar i benen i lördagens Skånederby mot formstarka Kristianstad.

Frågan är också om LB07 spelar cupgruppspel efter årsskiftet som LB07 eller som Malmö FF. Under onsdagen har MFF meddelat att frågan skall diskuteras på två medlemsmöten de kommande veckorna.

Ett av de mötena hålls på tisdag. Den dagen är det även ett medlemsmöte i Borås om huruvida Bergdalens IK skall överlämna sin plats i division I till Föreningen Damfotboll Elit i Borås, eller Borås FC som den elitsatsande klubben är tänkt att heta. Noterbart är att Bergdalens styrelse föreslår att man skall släppa platsen till Borås FC. Vi får se hur medlemmarna ställer sig.

Slutligen noteras att förbundet nu annonserar efter ny landslagschef för ungdomslandslagen. Det är Lilie Persson som skall ersättas. Hon blev ju som bekant till slut assisterande förbundskapten till Pia Sundhage i Brasilien.

1 tanke på “Rakt igenom favoritsegrar i cupen

  1. Visst, som förväntat favoritsegrar. Samtidigt var det flera lag i DA som vann med minsta möjliga marginal mot lag i Elitettan: Piteå, Linköping, Vittsjö, Växjö och Djurgården. Det kanske bara var ”en dag på jobbet” och den som väntade sig målfyrverkerier blev nog besviken. Särskilt Linköping och Djurgården hade nog gärna fått in några bollar till i måltorkan. Viktigt för anfallare att göra mål, nästan oavsett motstånd.

    Man kan kanske höja något på ögonbrynen när Umeå släppte in två mål mot Div 2-laget Kovlands i en match UIK visserligen vann med 6-2. Undrar hur UIK med nuvarande trupp skulle klara sig i DA? Antingen bör nog de lag som går upp vara rätt överlägsna i Elitettan och ha en stark trupp som endast behöver kompletteras med något namn – eller så måste de göra som KIF Örebro som värvade in nio nya som bar/bär laget i DA.

    Jaha, Sundhages kompis fick jobbet. Tyckte Sundhage betonade i en TV-intervju att hon ville ha någon som kunde den inhemska brasilianska fotbollen, men hon har kanske flera assisterande? Såg, BTW, att Linköping söker tränare för F19-lag. Om de startar ett sådant igen kanske de inte behöver skämmas – nu heller.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.