Danmark drar sig ur Algarve cup

I morgon skulle Sverige starta landskampsåret med match mot Danmark i Algarve cup. Men det blir inget. Förbundet meddelade just på sin hemsida att Danmark har fått in covid i truppen och drar sig ur turneringen.

Därmed blir det bara två matcher för Sverige i årets Algarve cup. Dels söndagens möte med Portugal, dels en placeringsmatch på onsdag.

Det var ju på alla sätt en tråkig start på det här damfotbollsåret.

17 tankar på “Danmark drar sig ur Algarve cup

 1. Ah, förbannades skit! Jag som sett fram emot det här. Vad händer med Danmark-matchen som spelats? Stryks resultatet?

 2. Konstigt, känns som att idrotten i övrigt lyckas få styr på smittan, allt färre flyttade matcher på sidan 377 på text-tv…

 3. Absolut är det viktigt med träningsmatcher inför EM. Tror dock inte det är helt fel för det här laget att få en hel vecka med bra träning tillsammans och ta bort en match. Sett till det man såg i höstas så finns det mycket Sverige måste jobba på, både med försvarspelet och anfallsspelet. De behöver jobba mycket med de offensiva relationerna och nu har de ju faktiskt alla de offensiva spelarna på plats vilket inte har hänt på ett tag. Så det behöver inte vara helt fel att de får många träningspass tillsammans för att sedan avsluta med några matcher.

  För övrigt såg jag Brasilien möta Nederländerna här om dagen och Nederländerna imponerade faktiskt inte alls på mig. De saknade visserligen några spelare men Brasilien ställde upp med ett ungt och oerfaret lag. Det klickade inte alls för dem i spelet och kan Sverige bara ha koll på Miedema är mycket vunnet. Känns iallafall som att Sverige kommer ha en bra chans att slå dem i sommar. Det kommer bli en nyckelmatch, vinner Sverige den ligger vägen öppen mot semin.

  • Det gäller att vända det till något positivt, och vi får hoppas att det är positivt med några extra träningar. Personligen tycker jag att det bästa sättet att träna på offensiva relationer är att spela match ihop. Och nu blir det gissningsvis bara en match ihop för ett tänkt A-lag. Jag tippar nämligen att Sverige spelar med två olika elvor i de båda matcherna.

  • Försvaret tycker jag inte varit något problem, vad är det där de behöver jobba med menar du? Anfallsspelet har dock gått tillbaka till hur det var innan OS (och lite innan väl?) där det helt enkelt inte klickar. Visst, många sjuka, skadade eller ur form men det känns ändå som att anfallsspelet har gått tillbaka istället för att utvecklas ytterligare från OS.

   • Det är väl mest det höga presspelet som jag syftar på med försvarsspel. Tycker inte pressen satt ihop särskilt bra i höstas, det beror säkert delvis på att Blackstenius inte var med så mycket då. Hon är bevisligen viktig där. I första halvleken mot Finland såg det ganska illa ut faktiskt bortsett från några fina kontringar. Då hade Sverige stora problem att få tag i mittfältet och blev faktiskt utmanövrerade mot Finland. Livet efter Seger kan komma att bli tufft om vi inte hittar en bra konstellation på mittfältet.

    Ska Sverige gå långt i EM måste både det höga och låga försvarsspelet sitta perfekt. Sedan måste de ställa om snabbt när de vinner bollen. Sverige har potentialen att vara ett av världens absolut bästa kontringslag med den farten där framme. Nederländerna kontrade ju sig till titeln 2017, så ska Sverige spela för att få ut sin fulla potential enligt mig. Det är det jag tror och hoppas Gerhardsson och Co lägger mest fokus vid nu, när vi vinner bollen ska den gå snabbt framåt och inte hålla på att kladda för mycket som det har varit de senaste matcherna. Det har varit alldeles för omständigt och obestämt. 1-0 målet mot Finland är ett perfekt exempel på hur det ska gå till. Det är så Sverige ska lira mot bättre lag i EM, där kommer det inte vara så viktigt att anfalla mot uppställt försvar.

    • Seger får fortsätta några år till. Mitt hopp är att efterträdarna finns i det bolltrygga F17/05-landslaget, i första hand tänker jag på Segers klubbkompis Bea Sprung. Men det finns fler duktiga mittfältare i det laget. Och i F16/06-landslaget finns en annan jättetalang i Elsa Pelgander.

    • Då förstår jag hur du menar. Visst, presspelet har varit bättre men samtidigt tycker jag inte det varit dåligt, det var bara helt fantastiskt bra tidigare och det är ”blott” bra nu. Värre är nog att mittfältet varit markant sämre då Seger varit borta och flera andra (Angeldal och Curmark t.ex) inte lyckats så bra. Får landslaget ordning på mittfältet kommer allt annat också på köpet. Dock hoppas jag verkligen att Sverige inte går tillbaka till kontringsspelet bara. Det är väl just spelet mot det uppställda försvaret vi måste bli bättre på för att verkligen tas upp på toppen?

 4. Ja det känns konstigt nu med corona i idrotten. Trodde det var löst nu. I OS i Kina (peppar peppar) har inte varit någon corona ännu. Där är ju ishockey lag både dam och herr, skid- och skidskyttelag, curlinglag m.m. Starkt gjort av Kina. Det var ju där coronan startade. Vilken disciplin och noggrannhet. Sen är där ingen publik av säkerhetsskäl.

  • Ingenting är löst, pandemin är inte slut. Och det har definitivt varit fall med SARS-CoV-2 under OS i Kina trots deras rigorösa kontroll. Var har du fått motsatsen från?

 5. Jag har inte hört om något coronafall i OS. Vet du någon som har blivit smittad ? Om det inte är någon är det otroligt bra kan jag tycka.

  • Det fanns kring 400 individuer med positiva tester hos ankomst- och dagliga tester över de 4 veckor. Inte mycket, men inte ingenting heller.

   • I stand (somewhat) corrected: 437 positive tested individuals within the bubble, 265 at arrival. in total more than 1.8 million tests conducted.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.