En bra svensk Champions League-kväll

Det här blev till slut en riktigt bra svensk Champions Leaguekväll. Jag har ju efterlyst att ett svenskt lag skall prestera på toppen av sin förmåga i Europaspelet. Och Häckens insats mot PSG i kväll måste väl vara årsbästa för göteborgarna?

Brann–Rosengård 1–1 och PSG–Häcken 2–1 är två fullt godkända svenska resultat. Framför allt är alltså Häckens match en riktig topprestation. Det var riktigt kul att se. I höstas led jag under några av Häckens gruppspelsmatcher, där laget långa stunder spelade väldigt naivt.

Det var något hela annat i kväll i Paris. Mot PSG ställde Häcken upp med en 5–4–1-uppställning. I backlinjen hade man de tre tonåringarna Hanna Wijk, Elma Junttila Nelhage och Anna Sandberg. Och på mittfältet valde man att spela med tre spelare som normalt är innermittfältare. Sannolikt för att stänga mitten, och styra ut PSG mot kanterna. Det gjorde man bra.

Problemet i matchupptakten var att man drog på sig lite för många fasta situationer, vilket gjorde att PSG gång på gång kunde packa in folk i offensivt straffområde. Det var just på en fast situation som ledningsmålet kom i minut 13.

Den tidigare Göteborgsspelaren Lieke Martens nickade in 1–0 på hörna i ett läge där Häcken spelade i numerärt underläge eftersom Josefine Rybrink vårdades för en skada.

I det läget såg det jobbigt ut. Häcken hade inte slagit många passningar till rätt adress, och PSG var starkt i luftrummet på de fasta situationerna. Bland annat var det väldigt nära att Amanda Ilestedt nickade in ledningsmålet på en inläggsfrispark efter några minuter när Jennifer Falk inte mötte bollen tillräckligt högt.

Men Häcken skulle komma tillbaka. Drygt tio minuter efter ledningsmålet pressade Marika Bergman Lundin till sig ett friläge mot världsbacken Sakina Karchaoui, och rullade in kvitteringen. I det skedet hade Häcken börjat få lite lugn i form av bollinnehav.

Och resten av halvleken var riktigt bra från Häckens sida. Lagets klart bästa halvlek i Champions League. Inte någon gång under förra årets turnering kändes det så stabilt mot ett toppmotstånd. Flera spelare var riktigt bra, som de tre nämnda 19-åringarna Junttila Nelhage, Wijk och Sandberg. Men allra mest imponerade Elin Rubensson på mig. Hon gjorde ett jättejobb på mitten. Det känns som att hon börjar hitta tillbaka den världsnivå som hon höll innan mammaledigheten.

Elin Rubensson

Rubensson fick slita vidare efter paus. Hon gjorde det fortsatt väldigt bra. Även Filippa Curmark gjorde ett stort jobb. I höstas hängde hon inte med i svängarna mot topplagen. Men i och med att Häcken höll ihop laget så bra slapp Curmark att hamna i en mot en-situationer utan understöd, och då växte hon.

Dessutom höll inte Häcken på med det riskfyllda vågspelet att hålla på att passa in i mitten i uppspelsfas, vilket man gjorde i höstas.

I gruppspelet var alla de fyra matcherna mot topplag, alltså båda matcherna mot Lyon och Bayern München, avgjorda efter 55 minuter. Då var det minst två måls marginal. I kväll höll Häcken kryss i 85 minuter.

Det var i och för sig nära 2–1 i 64:e minuten då ett felpass från Sandberg ledde till jätteläge för Martens rakt framifrån. Men den gången sköt nederländskan över. När tröttheten kom gjorde de unga Häckenspelarna några felvärderingar. Men totalt sett var tonårstrion lysande. Det är absolut tre spelare som Peter Gerhardsson bör kolla extra noga framöver.

Den andra halvleken spelades i princip uteslutande på Häckens planhalva. PSG lyckades dock inte skapa speciellt många chanser. Därmed kände man besvikelse när Kadidiatou Diani nickade in segermålet från nära håll. Det gjorde hon på ett vänsterinlägg från Ashley Lawrence i minut 86.

Synd att inte Häcken kunde få med sig en poäng. Det hade varit ett lyft på många sätt. Men att bara förlora med 2–1 borta mot PSG är en väldigt bra prestation. Många experter på den franska ligan håller ju faktiskt PSG som huvudfavorit till guldet i vinter eftersom att Lyon drabbats av flera tunga skador på nyckelspelare.

Även om Häcken sannolikt inte kan vända på hemmaplan var det här viktigt. För matchen visade oss alla att svenska klubblag fortfarande kan tävla på högsta Europanivå. Kul.

Några timmar tidigare trampade Rosengård länge vatten i regnstaden Bergen. Hemmalaget Brann kom till spel med en låg 5–4–1-uppställning, och med vassa kontringar. Rosengård förde spelet, men var oroväckande passivt i offensivt straffområde.

Dom bekant är det i straffområdena man vinner matcher. Men fram till att Olivia Holdt och Stefanie Sanders kom in i minut 70 var Malmölaget utöver några hörnor knappt inne i norskornas straffområde.

I det läget ledde Brann med 1–0 efter ett vådaskott ur dålig vinkel från tidigare Kristianstadsanfallaren Svava Ros Gudmundsdottir. Och även om Rosengård hade mest boll hade man inte skapat en enda riktigt bra målchans.

Svava Ros Gudmundsdottir

Men med Holdt och Sanders hände det positiva saker. I minut 78 var det just Sanders som fick ner en boll, som studsade fram till Holdt. Danskan var utanför straffområdet när hon pricksköt in kvitteringen. Sedan firade hon målet på ett kaxigt sätt genom att sätta händerna vid öronen.

Efter målet var det bara Rosengård. Brann var fullständigt slutkört, alla de rödklädda hemmaspelarna gick på knäna. Faktum är att jag inte riktigt förstår varför inte Renee Slegers kastade in glödheta Karin Lundin i det här skedet.

Jag menar, Rosengård var passivt i offensivt straffområde. Samtidigt har man en spelare som gjorde tre mål så sent som i fredags. Jag tycker att Lundin borde ha bytts in.

För det fanns inget att vänta på. Visst återstår det 90 minuter av dubbelmötet. Men ett bättre läge att avgöra lär knappast Rosengård få. Brannspelarna var så tröttkörde att de i princip förlorade varenda närkamp under slutminuterna. Då kom också målchanserna inne i offensivt straffområde för Rosengård.

Totalt skapade Malmölaget fyra jättelägen att få med sig en ledning till hemmareturen. Nämligen:

85.20. Olivia Schough fick en superchans från cirka tio meter. Bollen kom perfekt mot Schoughs högerfot. Hon sköt dock långt över.

87.15. I en rörig situation fick Stefanie Sanders på ett skott från från bara någon meter. Oklart hur skottet stoppades.

89.00: Ria Öling bröt in från högerkanten och sköt – vänsterskottet gick dock över.

94.14: Den bästa chansen av de alla. Sanders fick helt öppet nickläge från sju–åtta meter. Ostörd nickade hon dock utanför. Direkt efter ljöd slutsignalen som förkunnade att det är 1–1 i paus mellan Brann och Rosengård.

Jag ger nu Malmölaget 65–35 i odds för ett avancemang. Rosengård känns som det bättre laget. Men det hade inte skadat om man tränat på att hitta större beslutsamhet i offensivt straffområde.

Några mil norrut längs den norska kusten startade Freja Olofsson för Real Madrid i 3–0-segern mot Rosenborg. Svenskan byttes ut i minut 62. Då hade Real gjort sina tre mål. Två av dem kom från nyförvärvet från Manchester City, Caroline Weir.

Real är alltså på god väg mot gruppspel. I övrigt har det varit väldigt jämna matcher i den första playoffomgången. Tisdagens resultat Arsenal–Ajax 2–2 och Køge–Juventus 1–1 är ju skrällar. Ajax resultat höjer ju för övrigt värdet på Kristianstads insats i UWCL.

Det enda dubbelmöte som känns helt avgjort är Sarajevo–FC Zürich. Där vann schweiziskorna bortamatchen med förkrossande 7–0.

28 tankar på “En bra svensk Champions League-kväll

 1. Scouterna måste ha tuggat frenetiskt på sina cigarrer när de såg Wijk, Junttila Nelhage och Sandberg. Särskilt när Junttila Nelhage visade att hon förutom styrka, även har speed.

  Häcken kommer givetvis förlora ändå i slutändan, men stark första match mot PSG.

  Rosengård borde inte kunna missa mot Brann i returen. Norskorna gick på knäna nästan hela andra halvlek.

  • Håller med dig Janne!
   Alla 3 ynglingarna imponerade stort, speciellt i defensiven där de var väldigt följsamma. För mig var också Nelhage riktigt bra! Att hon klarar av att trycka undan och hänga med både Diani och Bachman trodde jag kanske inte på förhand. Jag hade gärna sett åtminstone en av dessa 3 få chansen i landslaget inom en snar framtid. Wijk ligger väl närmst med tanke på Glas tråkiga skada.
   Men jag blev nog ännu gladare av att se Rubensson tillbaka på riktigt. För mig överglänste hon alla mittfältarna i PSG och var bäst på planen av samtliga. Där tror jag Gerhardsson drog en lättnadens suck.

   Däremot blev jag inte lika imponerad av landslagsspelarna i Rosengård. Schoug var helt osynlig i stora delar av matchen, förväntar mig mycket mer av henne. Breedgaard och Öling var dem som drog upp tempot. Skulle Rosengård ta sig till CL tror jag de kommer få det oerhört tufft med tempot. Man ser tydligt att deras backlinje och mittfält får det jobbigt när tempot höjs och det går undan i djupled. Rosengård är bra när de får bygga spelet i lugn ro och när dem själva har bollen. Utan boll är de faktiskt ganska ihåliga och det finns stora ytor att spela på. Det utnyttjade Brann ett flertal gånger. Jag tror fortfarande detta är en helt öppen kamp. Brann har spelfritt i helgen medan Rosengård har en tuff match mot Vittsjö om jag hörde rätt i sändningen. Sådant spelar också in.

   Men kommentatorerna får nog läsa på lite om de ekonomiska fördelarna lagen får som når gruppspelet. De verkar tro att man bara kan stoppa undan och spara 5.5 miljoner. Så låter det iallafall, men det funkar ju inte riktigt så. Jag kan ha fel men har för mig att Häcken gick ut och sa att de knappt gick plus på hela Champions league-äventyret förra året totalt. Det är inte bara stora inkomster utan även stora utgifter som Champions league-spel innebär. Då är det nog viktigare för svensk damfotboll och rankingen att svenska lag tar sig vidare.

   • Visserligen har ersättningar för kvalspel höjts en del, men miljonbeloppen kommer ju inte förrän till gruppspelet. Om Häcken knappt gick runt måste de haft svarta hål innan att kasta pengar i, eller?

   • Enligt SvFF:s ekonomiska rapport gjorde Häcken en nettovinst på 4,8 miljoner kronor på fjolårets UWCL-spel.

    Klicka för att komma åt analys-obos-damallsvenskans-ekonomi-2021.pdf

    Det låter rimligt då de fick fyra miljoner kronor för att de kvalade in. De fick ytterligare en halv miljon för att de vann en match samt att de totalt hade drygt 10 000 åskådare på sina tre hemmamatcher.

    Enligt samma rapport kostade UWCL 1,2 miljoner kronor för Rosengård och 650 000 kronor för KDFF. Tycker att det låter dyrt för Rosengård med 1,2 miljoner för två matcher mot tyskt motstånd.

   • Håller med dig om Schough. Däremot spelar hon ju på ”fel” position i Rosengårds nya uppställning 3-5-2/5-3-2 som de kört med de 2 senaste matcherna. Då hamnar hon längre upp i planen än hon är van vid i ett tvåmanna-anfall och hamnar väldigt centralt. Hennes styrkor ligger ju i kantspelet där hon kan kombinera sig fram eller hamna i en-mot-en situationer och komma till farliga inlägg eller gå på eget avslut. Tycker att hon blir genast mycket farligare och synligare då och att Rosengård tappar en dimension i deras anfallsspel när hon hamnar centralt. Undrar om Rosengård kommer fortsätta med denna uppställning, kan inte vara bra för Schough då hon blir helt osynlig som du säger. 1-1 målet kom ju när hon tog sig ut på kanten och sköt ett pricksäkert inlägg mot Sanders som kunde ta ner bollen innan den hamna hos Holdt. Förövrigt tycker jag Schough gjorde flera bra löpningar (främst i djupled) utan boll men de där bollarna kom aldrig.. detta är något Rosengård behöver utveckla. Sitt djupledsspel och att fler spelare löper utan boll och öppnar upp ytor för varandra.

 2. Bara inte Häcken-Paris slutar 0-3 för det senaste intrycken sätter sig i själen. Oro i PSG senaste året gör kanske laget instabilt.

  • Risken är rätt stor att PSG vinner med tre–fyra måls marginal i Göteborg nästa vecka. Det är ju en utslagningsmatch, så Häcken har ingen glädje av ett kryss eller en hedersam uddamålsförlust. Därmed är risken att det kan dra iväg. Men oavsett resultat i returen vet Häcken efter gårdagens match att de bra dagar kan hantera europeiskt toppmotstånd. Och det var väldigt viktigt.

 3. Jag noterade igår att SVT:s Text-TV inte hade någon resultatuppföljning av Champions Leaguekvalet. Däremot redovisade man resultatservice från Nederländernas cupkvalomgång. Märkliga prioriteringar.

 4. Rosengårds försvarsspel kommer inte att hålla om man går vidare i CL. Man släppte in 2 enkla mål mot Kalmar och bristen på snabbhet är påfallande! Det positiva är väl att man får försvara lågt i CL och är helt ok i huvudspelet i straffområdet, minus en målvakt som är ofta ute och hänger tvätt

 5. Man ser hur unga spelare som Nelhage blommar ut när dom får speltid i sina lag. Satt mest på bänken innan hon lånades ut till Norge, nu är hon startspelare i Häcken!

  • Ja, det krävs speltid för att ta steget. Fast jag tycker nog att Häcken har matchat Junttila Nelhage bra. Det räcker ju inte bara att ge unga spelare speltid. De måste vara redo också. Släpper man fram dem för tidigt är risken att de tappar självförtroende.

   • Håller helt med, men dom bör inte spela i F19 serien för länge, utan försöka spela i elitettan eller div1. så att dom får det fysiska och kamp spelet också. Till en annan sak, såg att Umeå också har ekonomiska problem med en likviditet som snart är slut. Inte nog med att ha ett A-lag med långa resor som kostar pengar så ska man ha ett F19 lag med resor över hela Sverige. Hur har fotbolls förbundet tänkt där?

 6. Har nog skrivit det förr; att det är KRIS i svenska damklubbar.
  Först Eskilstuna, nu Umeå, i Linköping och Kalmar är det nästan lika illa. Piteå har det också jobbigt.
  Mycket beror förstås på de långa resorna för norrlandslagen. För både A-lag och juniorlag. F19-serien är svindyr!
  TV-avtalet basunerades ut som ”det bästa som hänt damfotbollen!”
  Det blev – som väntat – tvärtom. Folk stannar hellre hemma än går på (dam)fotboll. Samtliga lag har tappat publik (utom Bajen), vilket har inneburit en stor ekonomisk förlust.
  TV-pengarna skulle täcka upp för publikbortfallet, sas det. Men avtalet med Viaplay är uselt (under miljonen per lag/säsong). Avtalet, förhandlat av EFD, skrevs på fem år! Ridå!
  Dessutom har Viaplay fixat det så finurligt att de flesta matcher går samma tid (billigast så), därmed kan de flesta intresserade enbart se en match/dag. Hade man spridit ut matcherna hade fler haft möjligheten att se kanske 2-3 matcher/dag och intresset hade ökat.
  Läste förresten att EFD hade träffat Norges motsvarighet och ”utbytt idéer”. Norge som håller på att köra ifrån svensk elitfotboll. Där samarbetar man, herrar/damer samt förbund/elitförening.
  I Sverige gör man inte det. Läser att norska elitlag kommer att erhålla 3,5 Mkr/säsong fr o m nästa år från TV-avtalet. Fyra gånger så mycket.
  En sak till: EFD slog till med en märklig artikel på sin dåliga hemsida; att Drottning Elizabeth hade avlidit. Med all respekt för drottningen, men vad är det för nyhetsvärdering när man inte har en enda sportslig nyhet på sin sajt?
  http://www.efd.se

  • Att Umeå är på väg i konkurs är inget nytt. Trots miljontals kronor i stöd från kommun, privatpersoner och dopat coronstöd har föreningen varit nära konkurs de senaste åren. Hur kan det komma sig!!!!?

   Frågan man ställer sig, hur styrs egentligen denna förening!? Att skylla på omvärlden och dåliga tv avtal som inte täcker bortfallet av publik osv, 2021 när laget vann elitettan var publiksnittet 293 personer. Om samtliga mot förmodan skulle vara betalande så landar intäkterna på cirka 300 000:-. Det nya tv-avtalet ger klubbarna ganska exakt 1 000 000:-, ganska smaklöst att gå ut i media och skylla på tv-avtalet som en bidragande orsak till styrelsens totala inkompetens.

   Föreningen har de senaste åren fått stöd med mångmiljonbelopp, men trots alla varningssignaler så har styrelsen kört på i samma spår med kännedom att ”någon” ska komma in och täcka hålen de lämnar efter sig. Pinsamt och äckligt, åtala de som fört klubben i graven…!!

   • Jag håller delvis med dig.
    Men lite behöver nyanseras.
    Tv-avtalet ger 20miljoner över fem år. Det skall fördelas på alla 14lag i allsvenskan. Det ger ca 285 000kr/år. Det är jävlar inga stora summor vi pratar om. Det är verkligen pinsamt om något.
    Om Johans teori om t.ex spelarlöner stämmer så har dom ökat med 3000kr/mån och spelare. I en trupp med 22 spelare innebär det en ökning på över 750 000kr/år.(Om jag räknat rätt) Och då går ekvationen inte ihop. I Umeå är det väl fler som skall dela på dom sponsorer som finns lokalt. Och då räcker inte pengarna till.
    Att klubbar som Umeå och Eskilstuna skulle klara sig med egna lokala sponsorer går inte.
    Styrelserna har såklart ett jätteansvar i detta. Men EFD har nog än större skuld. Har någon sett att EFD uttalat sig i dessa svåra tider??
    Vem har förhandlat fram tv-avtalet??
    Jag förmodar att t.ex även Örebro, Linköping, Vittsjö, Piteå har samma bekymmer. Det kan säkert vara fler..
    Om inte EFD passar sig noga så finns snart ingen allsvenska kvar. Vilka lag kommer att ha råd??
    Man har trott att marknadsföringen och dom sportsliga resultaten ska komma av sig självt. Men ack vad man har missbedömt det hela. Ett halvknackigt resultat i EM har såklart inte gjort saken bättre, och inga riktade pengar mot utbildning av unga spelare.
    Jag har sagt det förut, men säger det igen…när skall EFD vakna till??!!

  • För en vecka sedan var jag och tittade på Piteå,s F19 lag som var nere i Kristianstad och spelade seriematch. Och denna helgen är KDFF,s F19 lag och spelar i Umeå! Vilka har bestämt detta vansinne att åka 130 mil för att spela en seriematch i en flickserie där många av spelarna ska hem till skolan på måndagen. Kanske dags att göra om göra rätt i utvecklingen inom Damfotbollen. Låt dom yngre flickorna spela i lokala serier med korta resor och dom lite äldre spela i div.1 och Elitettan. Kanske i närliggande föreningar så är boendet löst!

   • Det finns mycket som kan ifrågasättas av det som SvFF och deras slöa knähundar EFD är inblandade i. Ibland tror jag att SvFF serieupplägg och bestämmelser lika mycket handlar om (ekonomisk) gallring snarare än sportsliga överväganden och beslut. För SvFF och EFD verkar det kvitta lika hur det går för olika föreningar. Det ”starka” klarar sig och andra kan få gå under, so what? Föreningar har för svag och/eller oengagerad representation i SvFF och EFD. Dags för damfotboll att skaffa en egen huvudorganisation. Det blir allt oftare allt tydligare att gubbarna (av alla kön) inte gillar ”tjejbacillerna” – bara utgifter och problem – usch!

    • Idén om en ny huvudorganisation är naturligtvis smått utopisk. SvFF kommer att försöka förhindra och straffa de som försöker sig på detta genom att hävda sin monopolställning. Genom exempelvis hot om utebliven landslagsverksamhet räknar de med att en ny organisation aldrig kommer till stånd. SvFF kommer självklart också att arbeta för att en ny organisation aldrig kommer att accepteras av Uefa och Fifa.

     Jodå, visst är EFD elitföreningarnas organisation. Det innebär tyvärr inte att de gör ett bra arbete. Vad händer egentligen med de miljoner som EFD skrytsamt avtalar fram. Hur mycket går till klubbar och hur mycket behålls av EFD själva för egna anställda och ”projekt” av tvivelaktigt värde? Det innebär inte heller att de har en stark röst in i SvFF. Tvärtom tycks de vara angelägna om att inte ”bråka” med SvFF. Ett exempel är att de accepterade att Damallsvenskan skulle avslutas på en fredag kl 18 och det var först när supportrar gick samman och krävde förändring som de vaknade. EFD borde vara mer av elitklubbarnas ”fackförening” och hålla armlängds avstånd till SvFF. De ”personunioner” (i betydelsen att samma personer sitter eller har nyligen suttit i båda organisationer i närtid eller samtidigt) som förekommer mellan SvFF och EFD verkar i alla fall inte påtagligt gagna damfotbollen. EFD lär knappast verka för en reformering av den egna organisationen. Till det krävs att tillräckligt många vill tillräckligt mycket – och något annat/mer – än vad EFD åstadkommer idag. Den kraften verkar frånvarande både i EFD:s representationsskap och i elitklubbarna. Så länge EFD agerar som de gör och så länge EFD är en blindtarm till SvFF lär inte så mycket hända som lyfter damfotbollen och elitklubbarnas verksamhet.

     Till din fråga: your guess is as good as mine!

   • Håller med ovanstående skrivare.
    Detta ”vansinne” var EFD med och drev igenom. Inga namn men några ledande damer i svensk (dam)fotboll hejade på och ansåg att det var den bästa vägen mot bättre landslag. Dessutom tvingades mer eller mindre samtliga elitklubbar till att ha ett F19-lag.
    Hur mycket extra det skulle kosta klubbarna tog man ingen hänsyn till. Efter 10 år vore det på sin plats med en analys av F19-serierna.
    Har Sverige fått fram fler elitspelare?
    Det vore också på sin plats med en rejäl analys av elitettan där resekostnaderna är enorma.
    ”Vad får man för pengarna?”
    Hur blir det nästa år?
    Kommer serierna att vara de samma?
    Trots att resekostnaderna har ökat med cirka 25 procent! Samt lågkonjuktur.
    I dessa svåra tider borde seriesystemen ändras till kommande säsong. Men att tro att EFD och SvFF skulle kunna samarbeta om en sådan sak är väl att hoppas för mycket..?
    Ps. Hur mycket betalar OBOS för rätten till damallsvenskan?

  • Tror också att nyckeln till framgång är samarbete inom svensk fotboll överlag. Dock verkar pengar vara ett problem för alla i dessa dagar. Vet att herrlandslaget inte har råd att träna på friends och måste dra in på saker då svff måste hålla i slantarna dem också. Nu när hösten kommer lär det inte bli billigare för speciellt de lagen uppe i norr som måste spela med elljus under de flesta matcher och träningar.
   Jag har för dålig koll på hur norska och danska ligan står sig ekonomiskt jämfört med de svenska lagen och vilket stöd de får. Men än så länge är väl åtminstone de svenska toppklubbarna en bit före?

   Det är spännande, det här med publiksiffror och vad det är som gör att folk går på fotboll. I herrallsvenskan har det skett en stor ökning av biljettförsäljning den här säsongen hos många klubbar. Varför har inte damklubbarna haft samma utveckling? Efter pandemin borde ju alla vilja komma tillbaka och se fotboll live igen men så är det bevisligen inte.

   Det här kan låta hårt men jag tror mycket stavas engagemang från både supportrar och klubbarna själva. Gör man verkligen allt för att locka folk till matcherna? Det är lätt att tycka synd om sig och sin ekonomi, men har man själv tittat sig i spegeln och funderat över vad man kan göra. Det ställer jag mig frågande till. Jag har dålig koll på hur damklubbarnas ekonomi ser ut. Men i fallet med Eskilstuna verkar det som man har haft en inkompetent ledning som inte drog i handbromsen när varningslamporna började blinka. När jag läser ” Pinsamt:s” inlägg längre ned så låter det som Umeå har gått i samma fälla. Att fotbollsklubbar som sköts på ett ansvarslöst sätt får det tufft är inget nytt och det sker på alla nivåer.

   Titta på Brann här nu i kvalet mot Rosengård. De satsade verkligen på den här matchen och flyttade den till och med till en större arena. De marknadsförde matchen som om det vore en Champions League-final. Där kan svenska klubbar se och lära. Jag har svårt att se Rosengård ens komma i närheten av samma publiksiffra. Om nu inte 3000 Branssupportrar tar sig ned till Malmö 😅

 7. Av det jag satt mig in i så luktar det tyvärr inkompetens från ledningen i Umeå IK. Att de går ut i tidningen och menar att de pengar de får för TV avtalet har varit ett stort bekymmer och en stor anledning till att klubben nu ligger 2 miljoner back. 2021 hade UIK en snittpublik på 291 personer och i år (2022) är UIK nästan uppe på 700 personer i snitt. Då börjar då iallafall jag fundera vad styrelsen tänkte när dom satte sin budget. Trodde dom på en ökad publik med mer än 10 ggr!?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.