Edlund guldhjältinna – den var lite oväntad

Tyresö är svenska mästarinnor. Madelaine Edlund är guldhjältinna.

Madelaine Edlund

Det första var ju inte helt oväntat. Det andra var en större skräll.
Även om Edlund gör många mål är hon knappast den spelare jag ser som matchvinnare. Eller hjältinna. Men nu blev hon det.

Förarbetet var läckert, avslutningen likaså.

Det var Meghan Klingenberg som drog upp anfallet med en grymt läcker yttersidespassning i djupled, ut på högerkanten. Därifrån slog Caroline Seger ett precist inlägg, som Edlund mötte med pannan.

Nicken var stenhård, och annars utmärkta Malmömålvakten Thora Helgadottir hann inte reagera. När målet föll hade matchklockan tickat in i den 82:a minuten.

Malmö hade länge greppet, och skall man leta syndabock så blev det ironiskt nog seriens skytteligavinnare, Anja Mittag. Tyskan missade nämligen en straff i den första halvleken. Eller snarare, Carola Söberg räddade.

Någon minut efter Edlunds mål var Malmö millimetrar från en kvittering. Utmärka Söberg gjorde en missbedömning, och limmade ett inlägg från Elin Rubensson. Söberg höll på att hoppa in i målet med bollen. Men jag tror att domarna gjorde rätt, som efter en lång diskussion valde att bedöma det som att bollen INTE var inne.

Tyresö vann, och är 2012 års svenska mästarinnor. Därmed är det på sin plats med ett stort: GRATTIS.

4 thoughts on “Edlund guldhjältinna – den var lite oväntad

  1. Tyvärr var bollen klart inne, så nej. Inte rätt bedömning. Men en svår sådan, så man får väl ha respekt för att det blir fel ibland (dock märkligt om linjedomaren i bättre vinkel hävdade att den var inne och Palmqvist ändå tog beslutet att döma bort). Men oavsett. Seriens två bästa lag, det kunde gått hur som helst. Väldigt trist att förlora ett guld på målskillnad bara…

    • Hela bollen skall vara inne. Och den såg ju ut att ha kontakt med stolpen hela tiden, så nej – jag tror inte att det var mål. Men säker, det är jag förstås inte. Det kan nog ingen vara.

  2. Trist att en sån säsong ska avgöras på ett tveksamt bortdömt mål (även om det givetvis kan ha varit ett korrekt domslut). Jag vill dock hävda att Malmö slarvade bort guldet i Umeå för om inte det laget är något helt annat på hemma än på bortaplan är det helt enkelt för dåligt av Malmö att inte slå dem.

    LFC gjorde ju förvisso en riktigt bra match men Umeå var verkligen totalt utspelade och mäktade in med mer än 2 avslut på mål under 90 minuter i dagens match på Folkungavallen. Kul endå förstås att LFC lyckades knipa den 3:e plats som med tanke på Tyresös och Malmös laguppställningar var vad man kunde begära.

    Nu återstår att se vad som blir kvar av truppen. Melis och DeVanna är redan klart att man inte förlänger med och ska man se positivt på att tappa två spelare som varit riktigt bra så är det väl att deras löner lär ha utgjort en vesäntlig del av den summa LFC behöver ‘skära bort’ för att få balans i budgeten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.