I kväll kan vi få en ny klubb i damallsvenskan

Blogg998, MalmöbussLdB FC Malmö verkar snart har gjort sin sista resa. Skall man tro Sydsvenskan så kommer laget att gå upp i FC Rosengård.

Så det blir FC Rosengård som går in i Champions Leagues kvartsfinal till våren.

Med tanke på den tuffa ekonomiska situationen i LdB FC så förstår man att klubben letar vägar ur problemen. Det här är kanske en sådan.

Eftersom det inte finns några mer konkreta uppgifter kring sammanslagningen än de som står i den länkade artikeln är det svårt att ha några fler åsikter i frågan.

Men noteras gör att damlaget i och med sammanslagningen gått från att vara del av Malmö FF, till att vara självständigt och nu då tillbaka till att vara del i en större förening – nämligen Rosengård, som i sig är en sammanslagning av Malmö BI och Turk Anadolu. Det är en intressant utveckling, som kan vara värd att fundera kring.

2 tankar på “I kväll kan vi få en ny klubb i damallsvenskan

  1. det måste väl finnas regler om man får göra detta , jag menar LDB har ju miljonskulder som inte kan sopas undan genom detta ?, I så fall kommer nog många klubbar framöver förköpa sig ,betala skyhöga löner och sen när det inte går längre så slår man ihop sig med någon annan ??

    • De tar ju med sig sina kostnader/skulder in i den nya konstellationen, så de smiter inte. Har man riktigt dålig ekonomi är det inte så lätt att hitta någon klubb som tar emot en med öppna armar. Så det här tillvägagångssättet känns inte som någon framtida standardlösning vid ekonomiska problem.

      Tvärtom verkar det väl som att det är han med pengarna, Dan Olofsson, som har krävt sammanslagningen för att gå in med de summor som krävs för att driva verksamheten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.