Melis – senaste avsnittet i Malmösåpan

Manon Melis

Manon Melis

Manon Melis är tillbaka i Malmö. Och hon säger sig få ett lönepåslag i den klubb som verkade bankrutt så sent som härom dagen.

Det är så många turer i LdB FC Malmö att man lätt hade kunnat göra en tv-såpa av allt.

Formerna för sammanslagningen med, och namnbytet till, FC Rosengård verkar ännu så länge högst lösa i kanterna. Det enda som känns säkert är att man måste ha fått in en hel hög med pengar. För annars hade man ju knappast kunnat värva Melis, och dessutom betala henne en hög lön. Huvuddelen av pengarna kommer tydligen från Dan Olofsson.

Men utöver att det här verkar lösa ekonomin på kort sikt verkar man bara vara i början av sammanslagningsprocessen. För det väcktes tveklöst fler frågor än vad det gavs svar på dagens presskonferens.
Nej, jag var inte där. Men det känns nästan så, för Sydsvenskans Max Wiman stod för en högklassig rapportering därifrån. Läs den här.

Det kan faktiskt dröja flera år innan FC Rosengård spelar i damallsvenskan. För om Malmö skräller och går till semifinal i Champions League måste den formella sammanslagningen dröja minst till våren 2014.
Man får nämligen inte slå ihop klubbar i en pågående tävling. Och då Champions League och damallsvenskan går in i varandra kan det dröja innan sammanslagningen formellt av. Fast det mest troliga är ju fortfarande att Malmö åker ut mot Lyon i mars, och att det trots allt blir FC Rosengård som spelar i nästa års damallsvenska.

Förutom alla konstiga turer kring Malmös ekonomiska situation måste man ju slutligen konstatera att nya FC Rosengård nu har en offensiv av yttersta världsklass.
Till våren har man Anja Mittag, Ramona Bachmann, Melis, Therese Sjögran och Elin Rubensson.
Jag brukar ju tycka att det är bra för våra unga talanger att tvingas mäta sig med de internationella storstjärnorna. Men det här är ingen kanonsituation för Rubensson. Hon skulle kanske må bäst av en utlåning?
Samma sak gäller för Sofia Anker-Kofoed som riskerar att hamna väldigt långt från startelvan.

Sara Björk Gunnarsdottir

Sara Björk Gunnarsdottir

Jag är inte helt uppdaterad på kontraktssituationen, men utöver nämnda spelare finns väl Katrine Veje, Lisa Ek, Sara Björk Gunnarsdottir och Katrin Schmidt med i konkurrensen om sex platser på mittfält och i anfall i Malmö?

2 tankar på “Melis – senaste avsnittet i Malmösåpan

  1. Om vissa tidigare såg problem i att Tyresö hade alltför stor konkurrens offensivt, så är ju det här på en betydligt galnare nivå. Konkurrens är i grunden bra, men kontentan blir att ett flertal av nämnda spelare kommer få spendera rejält med tid på bänken. Jag har t.o.m svårt att se var Melis ska få plats i en toppad elva, och det känns ju inte direkt som en person som i längden accepterar begränsad speltid, vilket för övrigt gäller ett antal spelare i truppen. Mot bottenlag i allsvenskan kan du balansera laget på ett galet offensivt sätt och spendera 90 minuter på motståndarnas planhalva, men den balansen är dödsdömd i Champions League och toppmatcher i allsvenskan.

    Jag hoppas verkligen att två av svensk fotbolls största framtidsnamn, Rubensson och Anker-Kofoed, tänker till både en och två gånger innan dom kliver in i kommande säsong.

    Just nu känns det som att damallsvenskan 2013 kan bli en härlig kamp mellan tre hårt satsande klubbar.

  2. Ja konkurrenssituationen lär knappast gynna Rubensson som väl är tänkt att ta steget in i Damlandslaget på allvar till EM 2013. Som ‘nr 4’, eller t o m nr 5 om Sjögran är tillbaka i gammal god form, så riskerar hennes speltid att begränsas ordentligt vilket vore olyckligt både för henne själv men också för Damlandslaget.

    Melis lönepåslag förvånar mig faktiskt lite. Jag utgår ifrån att hon var LFC:s bäst betalda spelare, och LFC har fram till i år legat förhållandevis högt i ‘löneracet’ efter vad jag hört, och nu ska alltså Malmö som för några veckor sen var under konkurshot lägga på ytterliggare där trots att man redan har Bachmann/Mittag som säkert är i seriens toppskikt vad gäller löner.

    Samtidigt kan man inte undgå att ‘imponeras’ av Malmö som verkar vara ‘odödliga’ och har en enorm förmåga att skaka fram nya sponsorer när det kärvar, där kanske övriga lag har lite att lära.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.