Dagens gissning: Jakobsson ersätter Press

Sofia Jakobsson

Sofia Jakobsson

Det skall göras klart direkt, det här är en gissning. Men kan det bli Sofia Jakobsson som ersätter Christen Press i Göteborg?

Jag har under de senaste månaderna undrat vad som hänt med Jakobsson. Plötsligt slutade hon stå med i Rossiyankas laguppställningar. Och hon lämnade återbud till landslagets läger på Bosön. Men vilken typ av skada hon haft har jag inte sett några uppgifter på.
Jakobsson har slutat att blogga på sin hemsida, och sedan början av november har hon knappt heller twittrat.

Men i dag har Göteborgs-Posten en lång intervju med Linnea Liljegärd om livet i Ryssland och Rossiyanka. Intervjun går tyvärr bara att läsa för plus-läsare. Men i den finns en utgång som lyder:

”Ett plus var väl också att det redan fanns en svensk spelare i laget, landslagsspelaren Sofia Jakobsson, som visserligen lämnade klubben nyligen.”

Om inte reportern har missuppfattat något skall alltså Jakobsson ha lämnat Rossiyanka.

Min spontana tanke är att hon i så fall måste finnas högt upp på Göteborgs önskelista. För skall jag plocka ut en spelare som liknar Christen Press i spelstil så är det just Jakobsson. De är båda snabba och väldigt målfarliga. De har även båda lite brister i speluppfattning och passningstouch.

Faktum är att jag hoppas att Jakobsson hamnar i Göteborg, för hennes och Sveriges skull. För skulle jag välja ut en damallsvensk tränare för att utveckla en forwards speluppfattning så hade valet fallit på Torbjörn Nilsson. Dessutom kör Göteborg en väldigt passningsorienterad träning, vilket även borde kunna utvecklar Jakobssons passningsspel.

Vad tror ni? Kan det ligga något i min gissning? Även om Jakobsson redan spelat i Champions League, och alltså inte är användbar där.

Angående Linnea Liljegärd så står det även i intervjun att hon har fått spela defensiv innermittfältare i Rossiyanka. Vid en första anblick hajade jag till. Men sedan har jag kommit på att det kan vara ett genialt drag. Liljegärd borde ju faktiskt kunna vara klockren som spelmotor på centralt mittfält.

4 tankar på “Dagens gissning: Jakobsson ersätter Press

  1. Göteborg hade nog faktiskt varit ett perfekt steg för Jakobsson! På Press blogg har hon flera gånger nämnt just Nilssons instruktioner och förklaringar på träningar kring speluppfattning o löpningar som en sak som hon verkligen gillat och uppskattat! Men kommer Göteborg vilja satsa på en forward/yttermitt som inte kan vara med i Champions League?

      • Och Umeå har väl inte råd att ta tillbaka henne tyvärr.. Tyresö behöver henne väl inte direkt så svårt att se vilka som öppnar plånboken. Undrar när Damfotboll.com hugger på ditt inlägg och lägger till henne på ”skvaller”-listan 😉

  2. Intressant tanke. Förutom likhet med Press så kanske Sofias personlighet det som talar för att hon skulle kunna hamna i Gbg. Laget fokuserar mkt på att ha rätt typ av spelare som kan bidra till lagets välstånd både på och utanför planen. Enligt landslagsspelare jag pratat med så skulle hon passa perfekt i gruppen. 🙂 Spännande att se hur det blir.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.