Rimlig chans för Göteborg att avancera

Kom hem från träningen och noterade på Uefas matchrapport att Juvisy vann mot Göteborg med 11–1 i avslut mot mål. Men att det bara blev 1–0 i mål – vilket innebär att GFC trots allt har en fullt rimlig chans att avancera.

Fast jag vill direkt påtala att 1–0 är ett klart sämre resultat än vad det kan verka. För GFC måste alltså göra ett mål på hemmaplan för att få förlängning, och två för att gå vidare. Däremot får man inte släppa in något. Regeln om bortaplansmål innebär ju att ett Juvisymål tvingar Göteborg att göra tre.

Jag tycker om aktuell regel. Jag hörde på superlive på Tv4sport i förra veckan att det argumenterades för att ta bort den ”förlegade” regeln. Jag antar att Olof Lund med fler älskar straffläggningar. För tar man bort regeln om bortaplansmål så kommer väldigt många fler europeiska cupmatcher att avgöras från straffpunkten. Jag föredrar att matcherna avgörs på planen, och då är regeln om bortaplansmål den bästa lösningen jag kan hitta.

Det var en utvikning. Tillbaka till Göteborgs match. Jag har förstått att Juvisy stundtals spelade ut Göteborg efter noter, och att Kristin Hammarström räddade laget. Landslagsmålvakten tog bland annat ett friläge från Camille Catala och räddade en straff från Gaetane Thiney via stolpen – men åt Julie Machart:s skott i krysset fanns inget att göra. Göteborg hade en bra kvart i den andra halvleken, och där skapade de trots allt flera högklassiga chanser att kvittera.

De rapporter jag fått stämmer bra med det här långa klippet med höjdpunkter från matchen. Däremot ser jag fler Göteborgsavslut mot mål än det enda som Uefa hade bokfört.

Totalt sett ser det ändå som att Göteborgslaget skall vara nöjt med att de bara föll med 1–0. För övrigt var det ju just vad jag tippade att matchen skulle sluta. Jag fick därmed fyra rätt av fyra möjliga när det gäller tipstecken. Och alltså helt rätt på ett resultat.
Trots att jag var långt ifrån rätt antal mål i Wolfsburgs och Lyons segermatcher så går jag nu och lägger mig med en nöjd min. God natt.

3 tankar på “Rimlig chans för Göteborg att avancera

  1. Man hade också en boll inne efter hörna i min 89 där domaren dömde frispark för målvakten men när man ser reprisen så är det en hemmaspelare som är på målvakten. Så med lite mer flyt så kunde de ha haft med sig 1-1

  2. @Ove Roos: Ja, avblåsningen vid hörnmålet förstod jag inte alls. Tycker det daltas med målvakterna alldeles för mycket i den typen av situationer.

    Jag såg matchen på nätet igår, och kan bekräfta att Kopparberg blev rejält överkörda. Jag blir överraskad när du skriver att avslutsstatistiken löd 11-1, då det kändes som mycket mer. Faktum är att Malmö var betydligt bättre med i matchen mot Lyon rent spelmässigt än vad Kopparberg var mot Juvisy, skillnaden var att Lyon är så skoningslöst effektiva när väl chanser och halvchanser dyker upp. Torbjörn Nilsson var ju också mycket nöjd med resultatet i efterhand, med tanke på matchbilden. Dock så var Kopparbergs andra halvlek ett rejält uppsving, och man lyckades hålla i bollen betydligt mer, och betydligt högre upp i planen. Man ska komma ihåg att ett hemmamöte på Valhalla är något helt annat än matchen igår, och med lite tur så finns det absolut en möjlighet till avancemang. Men jag blev imponerad av Juvisy igår, och håller dom som klar favorit.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.