Två goda tv-nyheter

Jag har konstaterat försämringar när det gäller tillgången till damfotboll på svensk tv. I dag har jag dock noterat två positiva nyheter.

Dels ser jag att VM-kvalmatchen Sverige–Nordirland kommer att visas på Tv12, trots att den spelas en vardagskväll då Tv12 egentligen inte skall sända sport, utan ha en inriktning mot livsstilsprogram. Det är positivt då tolvan som bekant når ut till fler än Tv4sport.

Dels kan man se kvällens match Rosengård–Kif Örebro gratis på webben, både på Tv4play och på Fotbollskanalen. Avspark är för den matchen är för övrigt 18.45.

3 tankar på “Två goda tv-nyheter

  1. Angående Rosengård-Örebro, är det verkligen en förbättring? Det var tänkt att det skulle vara en TV-match, enligt SvFF:s hemsida. Men den blev flyttad till play.

    • Håller faktiskt med lite. Trevligt för de personer som inte hade/har TV4 Sport att få se matchen, men lite tråkigt att den inte gick på TV, då det oftast är mycket bättre kvalité att se den via satellit, samt att jag ibland spelar in matcherna när man inte har möjligheten att se dem när de spelas. Ännu snopnare blir det att jag betalar extra för den förra kanalen TV4 Sport Xtra, som TV4 Sport lagt beslag på. Så hur man än ser på saken och hade båda kanalerna innan, så har man ju blivit snuvad på matchen i tv-rutan. Sedan det där hela debaklet med att Franska ligan, som egentligen inte flyttar från TV4 Sport, trots att kanalen i själva verket har hoppat till annan frekvens/transponder, och att alla matcher i franska ligan förutom Zlatans matcher sänds på den, då Zlatans matcher skall sändas i TV12, samt ytterligare ännu en punkt som jag just nu inte kommer på gör ju inte saken bättre. En riktig soppa.

      Ekwall och Lundh talade och försökte förklara när EM 2012 skulle börja hur det skulle vara med den nya kanalen TV4 Sport Xtra, och nu vet vi det. TV4 verkar göra sig av med sina kanaler lika ofta som det tillkommer nya, TV4 News någon?

      De flesta som har abonnemang och box från TV-leverantörerna brukar oftast inte behöva göra någon ny kanalsökning, då de flesta nyare boxar fixar sådant själv, men har man en egen-inköpt box, då blir det ett mindre helsike att leta upp vissa kanaler igen. Canal Digital/Telenor har säkert flyttat på ett 20-tal kanaler för mig bara i år, och det verkar bara som de skyfflar om samma kanaler gång på gång, för att ha något att göra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.