Kungabesök och VM-lottning

I dag har delvis fokus inom svensk damfotboll varit riktat mot Frankrike. Där har det spelats två ligamatcher och så har kungen varit på besök.

Kul att Kosovare Asllani gjorde comeback när PSG vann med 6–0 mot Soyaux. Både Asllani och Caroline Seger byttes in sista kvarten av matchen. Lotta Schelin spelade hela matchen och gjorde Lyons femte mål i derbysegern med 6–0 mot Saint-Etienne. I den matchen gjorde Eugenie Le Sommer hattrick vilket innebär att hon passerar Schelin i skytteligan. De båda topplagen har nu avverkat halva serien och Lyon leder tre poäng före PSG. Ada Hegerberg leder skytteligan på 16 mål, två före Le Sommer och tre före Schelin.

Tillbaka till Asllani. I kväll har hon träffat kungen. Bra så, men ändå synd att inte hon och Seger fanns med på bilden med kungaparet och fotbollskungen från i går. Olof Lundh skrev ett bra blogginlägg i ärendet.

I dag har även Karl-Erik Nilsson ifrågasatt Fifas velande kring lördagens VM-lottning. Det är bra. Hoppas att det inte bara är ett uttalande i media utan att Svenska fotbollförbundet verkligen ställer de relevanta frågorna till de ansvariga inom Fifa. För det är ju högst rimligt att det finns en solklar praxis om hur lottningarna skall gå till.

1 tanke på “Kungabesök och VM-lottning

  1. Pingback: Det står Thailand på drömlotten | En blogg om internationell damfotboll

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.