Katrin Schmidt till svenska landslaget?

Som journalist skall man dubbelkolla allt. Det har jag inte gjort här. Utan det här är ett långskott på lösa grunder, jag vidarebefordrar nämligen obekräftade twitteruppgifter.

Men det är så intressanta uppgifter att jag inte kunde låta bli. Det skulle nämligen kunna vara så att Hammarbys tyska mittfältare Katrin Schmidt nu är aktuell för vårt svenska landslag.

Katrin Schmidt

Katrin Schmidt

Jag är som bekant positiv till utländska spelare i damallsvenskan. Däremot kan jag erkänna att jag i grunden har varit känslomässigt skeptisk till spelare som byter nationalitet utan att ha några släktband. Men eftersom sådana byten görs överallt har jag accpeterat den typen av landslagsvärvningar och tycker numera att de är ok.

Och skulle Schmidt nu vara svensk vore hon förstå ett välkommet tillskott till vårt central mittfält. Hon är ju en klasspelare med härlig vinnarinstinkt.

Med tanke på hur Pia Sundhage i veckan har efterlyst duktiga centrala mittfältare vore Schmidt extra välkommen.

Jag har semester och skall nu ut i solen. Men kanske att någon kollega som är i tjänst kan gå vidare i det här ärendet.

Tillagt i efterhand: Nu efter att jag skrivit inlägget har jag nåtts av nya, trovärdiga uppgifter om att Schmidt skall ha lämnat in en ansökan om svenskt medborgarskap i början av sommaren. Det ser alltså ut som att vi snart kan ha en ny konkurrent om en plats på centralt mittfält. Handläggningstiden brukar vara minst tre månader, ibland upp emot åtta. Därmed finns det chans att Schmidt skulle kunna landslagsaktuell redan under hösten.

9 tankar på “Katrin Schmidt till svenska landslaget?

 1. Kan ju lägga till att Faith Ikidi också numera är svensk medborgare och jag tycker ju absolut även hon borde vara intressant då hon varit oerhört bra i Piteå i år. För mig känns hon bättre än någon av våra nuvarande landslagsbackar.

 2. Mycket välkommet!! Om du skulle med eftertanke forma din nästa landslagstrupp hur skulle den se ut? Skulle vara intressant.

  • Hej. Vet inte hur stora trupp som kommer att tas ut till EM-kvalet. Men gissar att det blir 20 spelare. Om det är så skulle jag ha tagit ut följande:
   Målvakter: Hedvig Lindahl och Jennifer Falk.
   Backar: Elin Rubensson, Jessica Samuelsson, Nilla Fischer, Amanda Ilestedt, Linda Sembrant, Lina Nilsson och Magdalena Ericsson.
   Mittfältare: Caroline Seger, Lisa Dahlkvist, Malin Diaz, Petra Larsson och Katrin Schmidt.
   Forwards: Lotta Schelin, Kosovare Asllani, Sofia Jakobsson, Stina Blackstenius, Pauline Hammarlund och Fridolina Rolfö.

 3. I en 4 – 3 – 3 uppställning skulle jag prova med H Carlén i mål och sedan från höger L Nilsson, Fischer, Amanda I, hoppar. Mittfält från höger E Rubensson, Lisa D, C Seger. Anfall f h Sofia J, Blackstenius och Lotta S Lite ? för Seger och Schelin med tanke på VM. Bra eller…

 4. Jag har själv sagt till Katrin att hon skulle fått åka till VM om hon hade svenskt pass. Skönt att hon äntligen för detta, även om jag tror att det har andra skäl. Men numera kan man ha två pass inom EU. Faith Ikidi har alltid (?) varit Sveriges bästa mittback, men eftersom hon har spelat A-matcher för Nigeria är hon bränt. Katrin däremot har varit med i F19-sammanhang. Maren Meinert kom väl ihåg henne när jag frågade efter vad hon tyckte, men sa sedan nåt blabla-mässigt att hon var ju inte längre aktuell för henne och att de andra (Neid?) hade säkert koll på allt.

 5. Pingback: Sundhage har fått en ny landslagsspelare | En blogg om internationell damfotboll

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.