Frågetecken efter lovande genrep

Jag har just kommit hem från Göteborg och den svenska 6–0-segern i OS-kvalgenrepet mot Skottland. Det var en konstig match.

De första tio–tolv minuterna var bra från svensk sida. Sedan satt man och gäspade fram till minut 40. Under den perioden hann jag tänka flera gånger att ”skall det här laget kunna ta oss till OS?”

Sedan exploderade laget, och i halvtid var det plötsligt 3–0. Det lovande var förstås att målen fortsatte att trilla in även i den andra halvleken. Må vara att det var ett brandskattat Skottland vi mötte, motståndet var ändå bättre än exempelvis Moldavien – och att göra sex mål är alltid bra.

Trots det tror jag att Pia Sundhage lämnar Göteborg med minst lika många frågetecken som hon hade innan samlingen. Den andra halvleken var nämligen bättre än den första, spelmässigt sett. Och det känns inte helt lätt att hitta den optimala startelvan till den inledande nyckelmatchen mot Norge i OS-kvalet.

Klart är att Olivia Schough kom mycket bättre till sin rätt på mittfältet än som forward. Klart är också att anfallsspelet fick bättre kvalitet när Fridolina Rolfö kom in efter paus, att Pauline Hammarlund gjorde ett kanoninhopp och att Sofia Jakobsson var bästa forward i den första halvleken.

Faktum är att skall man gå på dagens match skall nog startelvan formeras så här:

Lindahl – Samuelsson/Nilsson, Fischer, Sembrant, Ericsson – Seger, Dahlkvist, Schough – Jakobsson, Rolfö, Hammarlund.

Jag tycker att det var dött lopp mellan Samuelsson och Nilsson, att Schough klart överglänste Appelqvist och att Rolfö, Hammarlund och Jakobsson överglänste Schelin, även om Lyonstjärnan såg rätt vass ut efter sitt mål.

Nu slår klockan midnatt och det är läggdags. Men det finns anledning att återkomma till den här matchen de kommande dagarna. Då kommer jag även berätta lite om vad Pernille Harder tycker om våra kommande kvalmotståndare, Holland.

2 thoughts on “Frågetecken efter lovande genrep

  1. För mig var Samuelsson den bästa backen på plan och en av de stora höjdpunkterna i det svenska laget och därmed blir valet mellan henne och Nilsson väldigt lätt. Då de motståndare vi möter i OS-kvalet dessutom kommer anfalla så är Samuelsson det bättre valet då hon defensivt är betydligt bättre än Nilsson. Våra vänsterbackar imponerade däremot inte alls lika mycket där särskilt Ericsson spred bollar på ett sätt jag inte sett tidigare, förhoppningsvis bara en tillfällighet då hon ska vara det bästa alternativet på den positionen av de som hittills fått chansen.

    I övrigt håller jag med till 100 % för även om Schelin var bättre än under VM, ingen större bedrift förstås, så var hon helt enkelt sämre än övriga anfallare och kändes väldigt lätt att avväpna för det begränsade skotska försvaret.

  2. Det visste jag inte att Olivia S kunde spela som mittfältare. Trodde mer på Malin Diaz. Men det blir kanske ett ganska nytt lag till OS kvalet i mars. Mycket står på spel en OS plats. Ja tar Norge den?? Nja Sverige??

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s