Harder och Anvegård förlängde sviterna

Linköpingsförvärvet Pernille Harder avslutade sin succévår i Wolfsburg med en ny succé. Danskan gjorde båda målen när Wolfsburg vann cupfinalen mot SC Sand med 2–1.

Tyvärr visade den länk jag hade hittat sig vara geoblockad, så jag har inte sett matchen. Men här är ett klipp på Harders första mål:

Även det andra målet skall ha varit en nick. Utöver Harder har även norska Caroline Graham Hansen gjort en stark vår. Det är hon som slår hörnan ovan.

Det var tredje året i rad Wolfsburgs lagkapten Nilla Fischer fick höja cuppokalen – en imponerande svit som inte blir mindre imponerande av att det var lagets fjärde vinst på fem år.

En annan imponerande svit hålls av Växjö DFF. I och med dagens 2–1-seger mot Kalmar har elitettans serieledare nu 25 raka seriematcher utan förlust. Fast dagens seger satt hårt åt. Lagets skyttedrottning Anna Anvegård gjorde iskallt segermålet i 91:a minuten. Se målen på den här länken:

Jag såg matchens sista 65 minuter. Och där kan jag inte säga att jag blev speciellt imponerad av Växjö. Jag tyckte nog att de hade tagit mig lite väl mycket på orden och joggade för mycket i anfallsspelet, medan Kalmar hade högre fart.

Fram till Anvegårds snygga segermål var min uppfattning att Kalmar borde ha vunnit. Visst hade Växjö mycket boll, men de skapade inte mycket. Däremot gav Kalmars snabba kontringar flera 100-procentiga målchanser.

Dagens resultat innebär att Växjö och Assi nu har sju poäng ner till strecket. De ”jagas” närmast av just Kalmar.

2 tankar på “Harder och Anvegård förlängde sviterna

  1. Det är rätt imponerande att vinna ett derby och mot trean i serien utan att imponera. Det tyder på väldigt hög lägstanivå. Det är klart att ett lag som spelar på omställningar med ett rakt och långt spel har lättare att få 100%-iga målchanser än ett lag som behöver spela sig igenom ett helt lag på egen planhalva. Men Växjös tålamod fick Kalmar trötta och till slut klarade de inte att stå emot Växjös tryck.

  2. Håller med Lisa! Definitivt inte en 100%-ig insats från Växjös sida där det syntes att en del spelare uppträdde lite nervöst. Sett till hela matchen, där Växjö dominerade stort första 20 minuterna med b.la ett mål bortdömt för offside, så var det en välförtjänt seger. Kalmar gör en bra match och kanske hade orkat att hålla emot om inte värmen tagit ut sin rätt på slutet. Måste ändå imponeras av Växjös tålamod där man fortsätter spela fotboll ända in i kaklet. Det är definitivt inte en tillfällighet att spelande lag med mycket bollinnehav tenderar att avgöra på slutet när motståndarna sprungit sig trötta och inte har ork och koncentration att hålla upp ett disciplinerat försvarsspel. Tror och hoppas att Växjö tar steget upp och utökar damallsvenskan med ett spelande lag. LB07 har ju visat att det går att etablerar sig utan att den för svensk damfotbolls bakåtsträvande och inte individuellt utvecklande omställningsfotbollen behöver praktiseras…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.