Oavgjort både i toppen och botten

Dagens resultat blev Göteborg–Rosengård 1–1 och Växjö–Umeå 2–2. I toppmötet var oavgjort till slut ett resultat båda lagen kan vara nöjda med.

Göteborg skall vara nöjda för att de kunde ha varit i ett par måls underläge i paus. Den första halvleken inleddes i ett makalöst högt tempo. Jag kan inte minnas när jag senast såg en damallsvensk match där allt gick så fort som det gjorde under de första 20 minuterna.

Även om tempot bedarrade under den första halvlekens andra halva hade Rosengård så långt full koll. Det såg däremot hela annorlunda ut efter paus.

Då var det nämligen Göteborg som var bäst. Trots att Rosengård gjorde fem byten och Göteborg bara två var det hemmalaget som var starkast på slutet. Kan det kanske vara en indikation om att Göteborg har tränat bättre under den extremlånga försäsongen?

Det var Göteborgs löpstarka kanter som fixade ledningsmålet i 53:e minuten. Julia Roddar slog ett fint inlägg som nådde Emma Koivisto vid bortre stolpen. Det var Göteborgs första riktiga målchans.

Efter målet skapade Göteborg klart mer än Rosengård, vilket gör att Malmöklubben trots allt kan vara nöjd med att få in en kvittering. Mimmi Larsson utnyttjade nämligen gästernas enda målchans efter paus.

På en djupledspassning från Jelena Cankovic vann Larsson löpduellen med Emma Kullberg och avslutade sedan via Natalia Kuikka. Touchen på Göteborgsbacken ställde Jennifer Falk chanslös.

Strax efter kvitteringen kom Rebecka Blomqvist in för Göteborg. Hon gjorde ett riktigt piggt inhopp och var inte långt ifrån att få huvudet på en inläggsfrispark i 88:e minuten. Det var näst bästa chansen att avgöra. Den bästa var en lobb från Julia Zigiotti, som Zecira Musovic gjorde en fin räddning på.

Det blev 1–1, vilket till slut båda lagen kan vara nöjda med. Därmed leder Göteborg serien före Rosengård efter sju omgångar.

I botten föll Vittsjö ner till sista plats. Det efter att Växjö och Umeå också fått varsin poäng. Där hade UIK matchen i sin hand. Lova Lundin grävde fram ledningsmålet åt Kayla Braffet genom att hugga på en retur. Lundin grävde ännu mer när hon kämpade in 2–0 efter hörna i början av andra halvleken.

I 2–0-ledning hade Umeå även en boll i insidan av stolpen. Men i 67:e minuten bjöd domare Lovisa Johansson in Växjö i matchen genom att ge hemmalaget en helt galen straff. Signe Holt Andersen fick en liten, liten, liten touch från Sanna Kullberg. Danskan tog en rövare och kastade sig. Domare Johansson gick på filmningen, och Holt Andersen satte sedan straffen.

Elva minuter senare lyfte Holt Andersen även in kvitteringen efter att Lisa Dahlkvist missbedömt en långboll från Emilie Henriksen och lurat sina försvarskollegor.

Delad pott, ett resultat som egentligen båda lagen skall vara missnöjda med. Växjö genom att det inte är bra att tappa poäng mot bottenkonkurrenter på hemmaplan. Umeå genom att de hade matchen i sin hand, men tappade den.

7 tankar på “Oavgjort både i toppen och botten

 1. Trist att filmandet kommer mer och mer i damfotbollen även om Kullberg använde armen något. I nästan hela matchen verkade UIKs backlinje stabilare än tidigare matcher, hoppas det fortsätter !

 2. Missade tyvärr seriefinalen på grund av ett av få sociala evenemang i dessa coronatider. Att träffa verkliga människor blir ändå prio jämfört med att titta på tv.

  Såg dock highlights i Sportnytt och om det var det bästa från matchen så är det inget gott betyg åt OBOS Damallsvenskan, kan jag känna. Två fula mål och rätt tunnsått med chanser även i övrigt. Hoppas vi på sikt kan tillföra mer resurser och höja kvaliteten.

  • Rosengårds mål fult??? Är väl ett klassmål från första passningen i eget straffområde, Segers passning som löser upp, Anvegårds vrickning,Cankovics djupledsboll, Larssons löpning i kamp med två försvarare kommer till avslut som visst kanske lite turligt sitter. Tycker du inte att detta va snyggt så ifrågasätter jag gärna vad är ett vackert mål i dina ögon?? En rökare i krysset?

   • Jag accepterar rökare i krysset.
    Bicycletas är okej. Klackmål om de görs på volley.
    Nickar om spelaren är i luften.
    Straffar om det är Panenkastraffar.

    • Gött då vet vi,att du tycker att fotboll spelas på 110×65 och att du kan lägga en sån kommentar utan att ha sett matchen. Jag som såg den kan tycka att den innehöll grymt mycket kvalitet, fart, fysik, djupledsspel, rätt mycket finess, spela sej ur, spela sej in, skapa. Vad tycker bloggaren?

     • Du måste ha lite humor.. livet blir så trist utan. Givetvis var min första kommentar lite hårddragen, jag betonade dock att jag bara sett highlights. Men jag håller fast vid att jag hade förväntat mig mer även av highlights. Det här ska trots allt vara seriens två klart bästa lag.

      Jag har inga problem att ge lovord när de är befogade, t ex var Fanny Långs frisparksmål från 30-35 meter för Djurgården mot Kristianstad otroligt snyggt.

      Å andra sidan var DIF-Eskilstuna en usel match. Mängder av felpass/juniormisstag. Och tränarna står i princip tysta. (Med reservation för att mikrofonerna stod för långt bort för att fånga upp deras rop.)

     • Bloggaren var väldigt nöjd med matchen. Den spelades med hög intensitet och i ett klart högre tempo än andra damallsvenska matcher. Jag tycker att spelarna hanterade tempot riktigt bra. Sedan får man räkna med att med högre tempo och bättre motstånd så blir passningsprocenten automatiskt sämre än vad de här båda topplagen har mot sämre motstånd. Men jag tycker absolut att det var ett toppmöte som motsvarade förväntningarna.

      Vad gäller målen var det kanske inga drömmål, men båda kom efter fina anfall, något som inte framgår av ett klipp med höjdpunkter, där man inte fick se mer än själva assisten och avslutet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.