Uppgifter: Världsmästare klar för Göteborg

Tillagt i efterhand: Nyheten bekräftad 16.00 den 18 augusti

Purfärska uppgifter från USA gör gällande att Göteborg värvade amerikanska världsmästarbacken Emily Sonnett just innan transferfönstret stängde. Det är i så fall en sensationell värvning – den klart mest namnkunniga i svensk fotboll i år.

Det är inte bekräftat, men den här källan brukar vara trovärdig.

 

5 tankar på “Uppgifter: Världsmästare klar för Göteborg

 1. Precis det jag hoppades på som jag skrev i en kommentar här för ett tag sen 😀
  En riktigt bra värvning om det stämmer och en bra markering av Göteborg att de verkligen satsar 👍

 2. Hur kan så ”stora” spelare hamna i Sverige?? En spelare som emelie sonett är ju vad de kallar allocated i USA dvs dom är avlönade av förbundet och det rör sig väl om flera miljoner per år?

  Kollar man länkarna här så kan man gissa att en spelare som sonett tjänar minst 162.000 dollar per år, säkerligen betydligt mycket mer med bonusar osånt o de ger ju en månadslön på minst 13-14 tusen dollar vilket mostvarar vadå 130-140 tusen kronor… finns de lönerna i svenska damlagen ens??

  https://www.espn.com/soccer/united-states-usaw/story/4071258/uswnt-lawsuit-versus-us-soccer-explained-defining-the-pay-gapswhats-at-stake-for-both-sides
  For the women, there are various revenue streams. Contracted players have a base pay of $100,000 per year. There are also at least 22 players who are allocated to National Women’s Soccer League teams. Tier 1 players — of which there must be at least 11 — make an additional $67,500 per year, while the Tier 2 players make $62,500 per year. These players receive annual salary bumps of $2,500. The USSF, namely the USWNT manager, decides which players will receive Tier 1 or Tier 2 status. The women also have a variety of incentive-based bonuses written into their CBA to cover items such as win bonuses in friendlies, qualifying for the World Cup, winning the World Cup, and so on.

  https://www.nwslsoccer.com/news/article/nwsl-releases-2020-allocated-players-list
  The NWSL has revealed the list of allocated players from the United States and Canada for the upcoming 2020 season. Allocated players are players who will have their salaries paid by the U.S. Soccer Federation or the Canadian Soccer Association, respectively. A total of 32 players will be participating as Federation Players in 2020: 23 from U.S. Soccer and nine from the Canadian Soccer Association.

  • Nu är ju inte några detaljer presenterade. Men jag gissar att det handlar om ett lån i drygt tre månader, till och med sextondelsfinalerna i Champions League 18–19 november. Gissar också att Göteborg bara betalar en del av Sonnetts lön, samt att Sonnett går ner lite i ersättning för att få spela klubbfotboll i år. Hon har ju inte spelat utanför USA tidigare och kan nog tycka att det är värt att testa några månader, även till lägre lön. Dessutom blir det lite som ett äventyr, en bra erfarenhet.

 3. Pingback: Klart med Lavelle och Sonnett | En blogg om internationell damfotboll

 4. Det värvas rätt friskt i sommar, både i allsvenskan och elitettan, även från andra länder. Är det inte lite konstigt när publikintäkterna är noll och många klubbar både har permitterat anställda och mottagit statligt coronastöd? Jag anklagar ingen, men undrar om det möjligen är en fråga som är värd att debattera. Kanske ur en etisk synvinkel?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.