Göteborg i topp på halvtidstabellen

Göteborg jublar

Göteborg vann dagens tidiga match mot Umeå med 2–0 (0–0). Filippa Curmark kom in i paus och pricksköt snyggt in ledningsmålet efter 4.25 på planen. På slutet satte Stina Blackstenius spiken till 2–0.

Därmed är det klart att Göteborg toppar halvtidstabellen. I kväll får vi veta om det blir med fyra, tre eller en poängs marginal. Det troliga är ju att Rosengård vinner på Stockholms stadion och att halvtidsavståndet stannar vid en poäng.

Göteborgs seger var odiskutabel. Jag hade 12–1 (5–1) i klara målchanser till Göteborg. Avsluten vann hemmalaget officiellt med 26–2, varav 14–0 på mål. Det där är dock missvisande statistik då Göteborg fick tillgodoräkna sig ett par inlägg samt att några skott som gick utanför sattes upp som på mål. Dessutom hade Umeå ett avslut på mål, som Jennifer Falk styrde upp i ribban. Gissningsvis var de korrekta siffrorna för avslut på mål kanske 10–1.

Umeå gjorde en bra match, och tog framgångsrikt bort viktiga Rebecka Blomqvist ur spelet. Gästerna levde ända till 88.45, då Blackstenius gjorde 2–0-målet, vilket måste anses vara en klart godkänd insats.

I halvtid kommer UIK att ligga sjua eller åtta, och man kommer att ha två eller tre poäng ner till nedflyttningsstrecket. Det får också anses vara klart godkänt.

3 tankar på “Göteborg i topp på halvtidstabellen

  1. Vet vi något om Vilde Böe Risa? När hon skadade sig så sade hon att hon hoppades att hon skulle vara tillbaka till Piteå matchen, men nu var det väl andra matchen efter Piteå matchen, och fortfarande ingen Risa. Någon som hört något?

    • Bøe Risa har inte spelat sedan Djurgården hemma den 20 juli. Först sa man att det handlade om en bristning i framsida lår. Bristningar tar ju normalt fyra-åtta veckor att läka, vilket gör att hon kan vara frisk nu.

      Dock kom det nya bud i GP i helgen. Då stod det att hon har höftproblem. I artikeln sa tränare Jörgen Ericson så här:

      ”Hon är tillbaka mer och mer men om hon är tillbaka till måndag (mot Umeå). Vi väntar hellre en vecka till än att vi chansar. Vi anser att vi har så pass många bra spelare så vi har råd att hålla henne lite till, just nu har ett väl fungerande centralt mittfält. Hade det varit tre-fyra matcher kvar hade man kunnat köra men det finns ingen anledning att göra det nu.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.