Äntligen är det dags för Champions League

Tillagt i efterhand. Här kan man se Rosengårds match:

I morgon drar Champions League äntligen igång för svensk del. Rosengård spelar redan klockan 11.00 borta mot georgiska Lanchkhuti. Det är ett motstånd som Malmöklubben enkelt skall avfärda.

Vad jag fått fram har Lanchkhuti i princip bara inhemska spelare i laget. Och Georgiens landslag noterade noll poäng och målskillnaden 3–45 i en EM-kvalgrupp som bland annat innehöll Bosnien, Israel och Malta.

Det värsta motståndet kanske är underlaget på arenan i Tiblisi, en gräsmatta som ser lite lätt ojämn ut.

För Göteborg väntar som bekant betydligt tuffare motstånd. 16.00 kommer Manchester City till Valhalla.

Som bekant har Göteborg tappat flera tunga spelare sedan damallsvenskans avslutning. Det var sagt att man trots allt skulle kunna använda Julia Zigiotti Olme i morgondagens match. Men när Göteborg tidigare i dag presenterade sin matchtrupp fanns inte landslagsmittfältaren med.

Det saknades också backar i truppen. Bara tre fanns med, och en av dem var F19-spelaren Elma Junttila Nelhage. Hon kommer knappast starta mot Manchester City. Utan Emma Koivisto och Emma Kullberg lär få sällskap antingen av Filippa Curmark eller Julia Roddar. Det är knappast optimalt.

Göteborgs avbräck är något som motståndarna noterat. På en presskonferens inför matchen fick Citys manager Gareth Taylor frågor om hur han tror att Göteborg påverkas av att ha tappat spelare som Natalia Kuikka, Emily Sonnett, Emma Berglund, Zigiotti och Rebecka Blomqvist. Svaret: 

”Vi kan helt klart ha fördelar av det. Det skulle inte vara idealiskt för oss att inte spela på en månad, och dessutom förlora ett antal spelare. … Men, jag tror ändå att det kommer att bli en riktigt tuff match. Det är på deras plan, och på ett underlag som de är vana vid. Så saker kommer inte att bli lätta för oss. Men jag är förväntansfull och ser fram emot att få se vad vi kan göra.”

Jag tror också att Göteborg kanske kan stå emot bra på hemmaplan. Men jag skulle bli väldigt (positivt) överraskad om det här brandskattade Göteborgslaget klarade av att slå ut Manchester City över två matcher. Det vore en bragd.

Det är ju faktiskt anmärkningsvärt att Göteborg ställt till det till för sig på det här sättet inför den här turneringen. Just upplagan 2020/2021 är ju som bekant den Champions League-turnering där Göteborg har som mål att gå till final.

Jag har inte haft tid att sätta ihop någon större guide till sextondelsfinalerna. Men kortfattat så tror jag på avancemang för de seedade lagen i 13 av 16 möten. Jag vacklade lite inför mötet Fiorentina–Slavia Prag. Möjligtvis kan Stephanie Öhrström:s gäng skrälla. Det vore för övrigt väldigt bra för svensk del, för då blir Rosengård seedat i åttondelen.

I tre av sextondelsfinalerna håller jag se oseedade lagen (hemmalagen) som knappa favoriter. De matcher jag tänker på är Vålerenga–Brøndby, Sparta Prag–Glasgow City och St Pölten–FC Zürich. Men de oseedade är verkligen inte stora favoriter i de här tre mötena, utan jag utesluter inte att vi kan få rakt igenom avancemang för seedade lag.

Här på hemmaplan rullade silly season vidare. Emma Östlund presenterades av Eskilstuna – vilket överraskade mig en aning. Men en riktigt spännande värvning för ett Eskilstuna som ju kommer från en riktig fiaskosäsong.

Vi fick även veta att Thomas Mårtensson bildar kommando med tidigare Umeåtränaren Robert Bergström kommande år. Det känns som en välkomponerad duo med Mårtenssons defensiva kunnande och Bergströms offensiva spelidé. Vittsjö är ju en klubb som överpresterat sett till ekonomiska förutsättningar de senaste två åren. Jag tycker det känns som att man håller på att bygga något väldigt intressant även inför kommande år.

Något som däremot är rent gräsligt är innehållet i den här nyheten från Kina. Där får spelarna tydligen inte färga håret. Så går det till i en diktatur där man kämpar mot individualism…

12 tankar på “Äntligen är det dags för Champions League

 1. ”SportFärgat hår går inte hem hos den kinesiska regimen.”—————————det ser du Rydén, även kineserna har sin form av det politisk korrekta beteende…att en västerländsk media kritiserar ”regimen” i Kina men städar inte upp framför sin dörr är duktig hyckleri och visar också att skillnader mellan dem media existerar ej , bägge samarbetar med styrande makten utan att i den delen vara särskild oberoende
  Exempelvis, igår i CL matchen då frågade huvuddomare sin linje kollega vilken spelare har protesterat, linjedomare har svarat ”den svarta” , det borde han inte gjort, detta ”ordspråk” lede nämligen till avbruten match och anklagelser om rasism förstås från dem svarta spelare i PSG laget…allt för att rädda sin lagkamrat från ett gult kort..
  Detta var en in absurdum situation, säger mig att väst drunknar i diverse slag galenskaper medan vanliga medborgarna exempelvis runt om i Frankrike protesterar i månader för mycket viktigare saker än om någon kallat någon svart eller vit, ..
  Att belysa exemplet på en kinesisk regelverk undanröjer också tes att man ”tar vanor dit man kommer”, istället håller man på med promovering med sina ”värderingar”, som är , ärligt sagt, lika korkade, bottnar i den politisk korrekta terrorn vanliga européer är utsatta för…

  • Man hade på känn att det var den här delen av inlägget som en viss signatur skulle hugga på. Den vanliga blandningen av dravel, sammelsurium och rallarsvingar med uppbragt mediekritik.

   Fotbollsspelare behöver dock inte förhålla sig kritiskt tänkande i ”axels” värld. Skulle de uppleva en oförrätt och höra något som är långt över gränsen för hur en matchfunktionär för 2020 bör uttrycka sig är det tydligen bara att sänka huvudet och spela vidare. Inte med ord eller handling kritisera händelsen och det stora förbundet som marknadsför så fantastiska kampanjer mot rasism och liknande.

   Hur var det nu med oberoende och styrande makt?

   • ”Fotbollsspelare behöver dock inte förhålla sig kritiskt tänkande i ”axels” värld”——————————————-är du något språkrör, eller ”expert” för hur fotbollsspelarna ska tycka och tänka möjligen? Undrar vidare vilken är din värld, har du förresten något att förbehålla sig till? – De totalitära tankar , typ ”långt över gränsen för hur en matchfunktionär för 2020 bör uttrycka sig” känner man ju till i dem politiskt korrekta riddarnas vokabulär…..mycket ”korrekta” desto mer korkade i slutända, för att man ska ju tycka, tänka och agera utifrån politiskt korrekta matris, eller hur
    Din ”värld” dessvärre rymmer en bildram 10x10cm, du kan knappast se skulle jag tro- för att stora pk bilden sedan länge tog över

    • Axel, vad är syftet med dina kommentarer? Du skriver aldrig något om det som bloggen faktiskt handlar om, damfotboll, ist är det en blandning av kritik mot Johan, andra personers kommentarer, politik, media och långdragna syftningar på saker som enbart du uppfattar.
     Är du ens intresserad av fotboll?

    • ”Du skriver aldrig något om det som bloggen faktiskt handlar om, damfotboll, ist är det en blandning av kritik mot Johan, andra personers kommentarer, politik, media och långdragna syftningar på saker som enbart du uppfattar.”——————————————-utifrån den lilla du skrivit då din kommentar handlar om fotboll……
     Vad egentligen en konformist kommer kommentera om inte det man hör passar..såklart är det att nedsätta dem som lägger fram de kommentarer..
     En konformist vill inte ändra på tillvaron, för att man har nytta av den, även om denna tillvaron är helt galet…denna tankegången berör på konformisternas medvetna val att sätta sitt samvete i viloläget
     Fotboll speglar samhället, särskilt den ekonomiska -systemet och sättet att agera..det sägs att bland de företags och bank toppar finns ett betydande mängd av psykopater..folk som saknar fullständig empati. de bästa samarbetspartners till psykopater är såklart konformister Väldigt bra drängar i händerna på dåliga härdar, kort sagt
     Stor majoritet av folket är dock bra människor som frågas för inget..de protesterar i Frankrike exempelvis eller lämnar sitt land för gott. Som ca halv miljon svenskar…beklagade de ledande politiker denna faktum? Detta kommer ej att hända…det kommer nya ”svenskar” att glädja sig åt
     Så ”Anna” , alla mina kommentarer handlar om fotboll och sättet bloggaren presenterar den saken. Jag är dock inte så duktig att lägga fram siffror och de tekniska detaljer kring en match…däremot påpekar exempelvis för bloggaren när en invandrartjej beskrivs som spelare ”med humör” medan en svensk tjej är bara en vinnarskalle,…för lika beteende
     Tror att det är inte då jag som har problem

  • Fotbollen speglar samhället, i vissa avseenden. Som tidigare påpekat är det dock verkligheten i form av damfotboll och inte spegelbilden i alla dess former som den här bloggen känns inriktad på.

   En av dina poänger verkar vara att majoriteten av alla människor och de som kommenterar här är alldeles för politisk korrekta och vägrar lämna åsiktskorridoren.

   Men fotbollsspelarna i den där CL-matchen du nämner bröt väl ändå mönstret, avbröt spelet i en protest mot rasism istället för att bara spela vidare.

   Beröm från ”Axel”? Nej, det var fel, fel, fel och alldeles för futila saker för att protestera emot.

   Till sist:
   ”Så ”Anna” , alla mina kommentarer handlar om fotboll och sättet bloggaren presenterar den saken. Jag är dock inte så duktig att lägga fram siffror och de tekniska detaljer kring en match…däremot påpekar exempelvis för bloggaren när en invandrartjej beskrivs som spelare ”med humör” medan en svensk tjej är bara en vinnarskalle,…för lika beteende
   Tror att det är inte då jag som har problem”

   Om alla dina kommentarer hade innehållit påpekanden av det slag du vill föra fram här hade det varit nyttigt och uppfriskande. Men utgångspunkten att motparten ”har problem” känns trubbig.

  • Ja du Axel! Om du ska fortsätta med dina rallarsvingar ju vore det ju bra om du utgick från fakta, inte från dina egna fantasier.
   Du hävdar att det var ”svarta” PSG-spelare som kom med anklagelserna som ledde till att matchen avbröts. Enligt de rapporter jag sett så uppstod situationen när Basaksehirs assisterande tränare Pierre Webo påstod att fjärdedomaren kallat honom för ”den där svarta”. Som en följd av detta valde spelarna i Istanbul-laget (!) att lämna planen och enligt uppgift gjorde sedan PSG-spelarna det samma för att visa lojalitet och ställa upp mot rasism. Tycker du verkligen att det var fel agerat av båda lagen? Tycker du verkligen att det är ok med rasism (ja, förutom när du tycker att en ”invandrartjej” mobbas…)?

 2. Axel är en ganska sjuk människa tyvärr, trollsjuk. Det rätta är att ignorera inläggen, vilket jag kommer göra fr o m nu. Trevlig helg alla!

 3. Tess ordinarie huvuddomare i superettan . Vilket lyft för damfotbollen. Detta trots att så
  många kritiserat hennes domslut genom åren på denna sida bl annat.

 4. Hittade en sida där man kan se många av champions league-matcherna på stream både gratis och lagligt. Bla returmötet Manchester city – Göteborg imorgon.
  Wnited.tv
  Returmatchen ser inte ut att vara geoblockad så vem som helst med ett konto kan kolla.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.