Snö, drömmål och tveksamma domslut – tankar efter första helgen

OBS. Inlägget kommer att uppdateras med tankar om söndagskvällens match mellan Djurgården och Piteå.

Vi är en helg in i damallsvenskan. Under söndagen fick vi en liten skräll när Umeå fick 1–1 mot topptippade Häcken i snöstorm. Här är lite tankar om söndagens matcher:

AIK–Kif Örebro 2–0

Premiären stod mellan de två lag som jag tippade som tolva respektive elva. Det var en rätt jämn match som AIK kontrollerade, och vann rättvist.

AIK spelade 4–4–2 och visade att man är svårt att komma till avslut mot när Hannah Davison är med. Att hon nu dessutom fått Jennie Nordin bredvid sig ser ut att göra väldigt stor nytta för AIK:s försvarsspel.

För det var på försvarsspelet – och lite flyt – som man vann. AIK inledde bäst och hade nödvändigt flyt när Honoka Hayashi sköt i stolpen och ut. Returen tog dock i ryggen på Örebromålvakten Tove Enblom, och gick in i mål.

Målet präglade resten av matchen. Örebro spelade 4–3–3 och hade bollen. Gästerna noterades för 10–1 i hörnor, men hade inte tyngden att komma till vassa avslut. AIK:s backlinje var 100-procentig när inlägg och inspel slogs in.

Matchen avgjordes helt på ett drömmål. Jenny Danielsson bröt ett dåligt uppspel och skickade in ett distansskott via stolpen. AIK fick en kanonstart på säsongen.

För Örebro var det alltså mindre bra. Dessutom blir man ju lite orolig när den tidigare korsbandsskadade Maja Regnås klev av och tvingades till byte redan efter 20 minuter.

Umeå IK–BK Häcken FF 1–1

En match som präglades av snö. Det snöade vid matchstart och nederbördes tycktes bara öka ju längre matchen led. I den andra halvleken bytte man äntligen till orange boll. Innan dess var det svårt att se bollen.

Häcken kom till Västerbotten utan Elin Rubensson och med Stine Larsen på bänken. Pauline Hammarlund lär ju inte vara jättelångt ifrån comeback, men i väntan på att hon är spelklar var det Johanna Rytting Kaneryd som var toppforward i Häckens 4–2–3–1.

Rytting Kaneryd stod för matchens konstverk när hon längs kortlinjen först snurrade upp Lisa Dahlkvist och sedan ur dåligt vinkel satte bollen bakom Erin Nayler. Målet kom tidigt, och Häcken hade bra kontroll under den första halvleken.

Umeå stod lågt i ett 4–1–4–1-försvar. Det lilla offensiva man hade före paus stod jättetalangen Lisa Björk för på högerkanten. Häckens kontroll hängde med in i den andra halvleken.

Men i minut 73 beordrade domaren en skottningspaus. När spelet återupptogs såg matchbilden plötsligt väldigt annorlunda ut. Björk serverade öppet mål till fjolårets skytteligavinnare i elitettan, Henna‑Riikka Honkanen. Finländskan kvitterade, och efter det var faktiskt Umeå närmast segern. Nykomlingen hade ett par riktigt vassa chanser.

Underlaget gjorde att matchen kanske inte skall analyseras sönder. Men naturligtvis oerhört skönt för Umeå att få med sig en poäng mot ett lag som säger sig vara en titelutmanare.

Kristianstads DFF–IFK Kalmar 4–0

Årets första gräsmatch spelades på ett grönbrunt underlag på Kristianstad Fotbollsarena.

Jag har ju kallat IFK Kalmar för en främlingslegion. Och nykomlingen från östra Småland kom till premiären med maximala nio utländska spelare i truppen – alla ingick i startelvan. Man hade således en rakt igenom svensk bänk. Kalmar ställde upp i ett 4–4–2 som såg ut att ha mer markeringsinslag än man är van vid.

Man får väl ge Kalmar några matcher till innan den stora sågen plockas fram. Men det var klasskillnad mellan lagen. Kalmar hade väldigt svårt att komma till avslut. Och illavarslande att nyckelspelaren och tillika målvakten Aubrey Corder tvingades kliva av skadad i minut 80. Då fick 17-åriga Fanny Jungward göra damallsvensk debut – en debut där hon höll nollan.

Trots alla utlänningar i Kalmar var det Kristianstads utländska spelare som utmärkte sig mest. Nederländska Shelia van der Bulk gjorde 1–0 på straff och amerikanska Delaney Pridham placerade in 2–0 i den första halvleken. Och efter paus tog amerikanska Kalmarförvärvet Tabitha ”Tabby” Tindell över. Hon gjorde sitt första damallsvenska mål när hon gled in från vänsterkanten och placerade in bollen i bortre hörnet, och sitt andra när hon stötte in ett inspel från nära håll.

KDFF spelade 4–3–3 med omskolade Evelina Duljan som högerback. Hon tvingades byta i slutet av första halvleken.

Linköping–Vittsjö 1–1

Premiär mellan två lag med ambition att slåss om en plats i nästa års Champions League. LFC spelar i år 3–4–3, medan Vittsjö spelar med klassiskt 4–4–2.

I en jämn första halvlek hade tidigare LFC-spelaren Linda Sällström första kanonchansen, när hon nickade i ribbans överkant. I den första halvlekens slutsekunder var det istället japanska Saori Takarada som blev matchens första målskytt. Efter en hörna vände hon bort ett par Vittsjöförsvarare och satte bollen innanför bortre stolpen.

Efter paus var Vittsjö det lag som skapade mest. Man trodde dock att det var ridå ner när Nellie Persson drog på sig sin andra varning, och blev utvisad. Det var lite diskussioner i samband med kortet, men som jag ser det var utvisningen solklar. När man har ett gult kort får man inte göra som Persson gjorde – ta tag i, och dra ner en motspelare bakifrån.

Ett decimerat Vittsjö fortsatte dock att ha de bästa målchanserna. Och när Linda Sällström turligt kvitterade så var det logiskt sett till målchanserna. Sällström sköt mot bortre stolpen, men bollen bytte riktning på Nilla Fischer och ställde helt Cajsa Andersson.

Efter kvitteringen flyttade LFC fram, ökade tempot och skapade tillräckligt med chanser för att vinna matchen. Men Vittsjö stod emot. Och så hade gästerna jätteflyt med domslutet 2.27 in på övertiden när Amalie Vangsgaard blev nedsprungen av Sandra Adolfsson i Vittsjös straffområde.

Min spontana reaktion var solklar straff. Den bedömningen förändrades inte när jag såg reprisbilderna. Men trots att domare Anastasia Oberlauf Poopuu hade en bra position dömde hon inspark. Ett riktigt uselt domslut.

Ett uselt domslut som gör att matchen slutade oavgjord. Och det var väl trots allt rättvist.

Djurgården–Piteå 1–4

På Tele2 Arena kändes hemmalaget Djurgården betydligt mer vilset än bortalaget Piteå. Gästerna rivstartade och fick också grym utdelning. Först skickade Hlin Eiriksdottir in 0–1 i krysset i nionde minuten och tre minuter senare var det Maja Green som på halvvolley hittade samma kryss bakom Djurgårdens målvakt Elvira Björklund. Den 18-åriga damallsvenska debutanten kan inte lastas för något av de tre baklängesmålen.

Det tredje målet gjorde Anam Imo i första halvlekens slutsekunder. Och det fjärde stötte Josefin Johansson in efter en inläggsfrispark direkt i den andra. Där var det avgjort, och resten av matchen kändes som en transportsträcka. Djurgården flyttade upp laget efter paus, och efter några byten fick man även till en reducering.

Men totalt sett var Stockholmslaget väldigt svagt. I den första halvleken kom de inte förbi Piteås press, utan slog mest lycka till-bollar mot Lova Lundin. Och det är inget bra recept. Lundin är ju nämligen ingen blixtsnabb forward, utan en duktig bollmottagare som skall ha passningarna mot sig – inte på yta.

Apropå bollmottagare var Anam Imo lysande. Hon var precis så bra som jag trodde att hon skulle bli när jag såg henne som 18-åring i Rosengård. Nigerianskan har dock inte fått något riktigt lyft under sina första säsonger i damallsvenskan. Men i år ser hon riktigt vass ut. Och då tänker jag bara inte målskytte, utan alltså framför allt hur bra hon är på att få fast bollen på offensiv planhalva.

Piteå gjorde totalt sett en imponerande bra insats. Laget kom ju elva i fjol, en placering som normalt hade lett till nedflyttning. Framför allt det spel man visade under den första halvleken signalerade däremot inte någon bottenstrid. Tvärtom såg det väldigt bra ut. Man satte en bra press på Djurgården och när man hade bollen spelade man sig ganska lugnt ur Djurgårdens press.

37 tankar på “Snö, drömmål och tveksamma domslut – tankar efter första helgen

 1. Min spontana reaktion är att Vittsjös klungbildning kring domaren borde renderat i ytterligare kort, inom herrfotbollen har man i alla fall varit tydlig med att försök att påverka domaren på det sättet ska bestraffas. Blev lite förvånad över att se ett så osportsligt uppträdande och hoppas det inte blir något vi får se mer av i fortsättningen av serien.

  Tyvärr är känslan att det också fungerade för efter utvisningen hade Vittsjö i stort sett inget domslut mot sig inklusive den solklara uteblivna straffen för Linköpings del. Tråkigt att vi redan fått se flera tveksamma domarinsatser under premiäromgången även om resultatet 1-1 nog var hyfsat rättvist i en typisk premiär med mycket felpass, felbeslut och bristande tajming hos båda lagen.

  • Det är logiskt, om än åt h*lv*t* att domaren hukar, blundar och inte blåser för straff när hon tidigare visat ut ett Vittsjöspelare. Hon var nog också orolig för att få möta snapphanar på vägen hem från matchen…

  • ”inom herrfotbollen har man i alla fall varit tydlig med att försök att påverka domaren på det sättet ska bestraffas.”

   Den bestraffningen lyser med sin frånvaro.

  • Nu brukar jag ju inte hålla med Martin,
   men här har han helt rätt.
   Att det är just Sandra Adolfsson och Nellie Persson som står och gnäller på domaren som ju har delat ut en helt korrekt varning för ett idiotiskt tilltag mitt på plan, är inte konstigt för oss som följt Vittsjö.
   Inte nog med att det är ett osportsligt och barnsligt beteende från dessa två så måste man också tänka på den tiden som deras lag förlorar i jakten på kvittering för när har en domare ändrat sig eller lagt på den tiden som spills på snack?
   Själviskt och osportsligt.

   Sedan är det en solklar straff när Sandra Adolfsson kör över Lfc spelaren i straffområdet men domaren ville väl inte ta en ny omgång med Sandra.
   Fegt och orättvist.
   Jag tycker att det borde bli ngn form av konsekvens för att man går på domaren på det viset. Hur vet jag inte men man måste nog stoppa detta innan det blir försent.
   Böter för klubben/spelaren?

   Men jag tycker nog ändå att det inte är helt orättvist med ett oavgjort resultat, jag håller ju trots allt på Vittsjö…..

 2. Förvånande klar vinst för AIK. Kändes som trepoängare för UIK? Väntad klar vinst för KDFF. Uselt av LFC, kändes som trepoängare för VGIK?

  • Tycker det främst var Örebro som var dåliga än AIK som var bra. Med det sagt så känns det som att det skulle kunna bli en bra säsong. Förra säsongen var problemet att AIK var stundtals rätt bra men också riktigt dåliga i ganska många matcher och ibland förlorade med pinsamma siffror. Dels beroende på att truppen var tunn men också pga virrigt försvarspel. Jag tycker rekryteringarna av Jennie Nordin och Agnes Nyberg är riktigt bra. Båda är supporters med klubbhjärta men framförallt resoluta försvarsspelare som går in med kropp och får undan bollen. Nordin nickade bort mängder av bollar som förra året kunde resulterat i backlängesmål om flipperspelet fortsatt.

 3. Har precis sett DIF-Piteå. Tele2-förbannelsen gäller uppenbarligen både Bajen och DIF. Bägge lagen verkade mer eller mindre paralyserade.

  DIF såg usla ut. Liten uppryckning i andra men totalt sett en hopplös insats. Inga linjer alls i spelet.

  Därför bör nog Piteås seger inte förstoras upp. Men de bjöd i alla fall på fyra snygga mål, och det gör man inte på beställning oavsett motstånd.

 4. Oj, oj, oj, mitt tidigare redovisade ”experttips” fick en käftsmäll redan i första omgången (och då har inte Rosengård spelat än):
  1. Häcken
  2. Hammarby
  3. Vittsjö
  4. Rosengård
  5. Kristianstad
  6. Eskilstuna
  7. Umeå
  8. Örebro
  9. Linköping
  10. Djurgården
  11. Piteå
  12. Kalmar
  13. AIK
  14. BP
  Mina topplag rosade verkligen inte marknaden, men jag tar det med jämnmod. Det var ju bara första omgången. Det här ska nog ordna sig. 😉

  • Utan att ha sett ditt tidigare inlägg, när det nu var, kan jag inte låta bli att undra hur du resonerade när du placerade Rosengård på först 4:e plats? Och Hammarby tvåa, men där är jag lite färgad av premiärmatchen. 😀

   • Tja, det är ju bara ett tips. Jag har grundat det på objektiva fakta (spelare, tränare etc.) och subjektiva uppfattningar om hur jag tror att lagen kommer att prestera under året. I mitt tips (23/3) skrev jag bl.a.:
    ”Jag stämmer inte in i hyllningarna av Rosengård och tror att det blir en ”rekordjämn” och spännande damallsvenska i år. Jag tror Häcken kommer att ta tillbaka guldet till Göteborg och nyckelspelaren för detta kommer att vara Jennifer Falk – en av världens bästa målvakter nu.”
    Jag tycker helt enkelt inte att Rosengård är så bra som många andra tycker.
    Och javisst, jag kan ha fel, både om Häcken, Hammarby, Rosengård och de flesta andra lagen, men jag föredrar att sticka ut hakan lite så här än att stämma in i den – som det verkar – stora hyllningskören av FCR.
    Och så hoppas jag att Häcken vinner Damallsvenskan 2022. 😀

    • Att Häcken kan vinna kan jag köpa, att tre andra lag går före Rosengård känns mer som en önskedröm från din sida dock? Allt kan förstås hända, även om jag inte kan se några skäl till det nu.
     Sedan är serien Förhoppningsvis jämnare än vanligt i år, det uppskattas alltid. Jag tycker dock inte tappet på spelare bara drabbat de två bästa lagen utan det verkar ha slagit på alla nivåer. Tråkigt nog har flera av flyttfåglarna hamnat i en frysbox istället för i värmen…

     • Ja, det kanske är en önskedröm, men när jag tippade tyckte jag att både Hammarby och Vittsjö har potential att prestera riktigt bra i år – och bättre än Rosengård. I ljuset av resultaten från första omgången verkar det dock som att jag har underskattat flera lag, Eskilstuna och AIK t.ex. Men det återstår ju väldigt många matcher och mycket kan – och kommer att – hända. Men mitt tips för Häcken håller jag fast vid. Snökaosmatchen mot Umeå mår bäst av att bara glömmas bort.

 5. Helt vansinnigt av Kalmar att köra med 9 utländska spelare. Kortsiktigt tänkt och dåligt för svensk fotboll. Det måste rimligtvis finnas duktiga svenska spelare på den nivån som vill/kan spela i Allsvenskan om man bara orkar anstränga sig för att hitta dem och skapa ett bra paket för dem som gör att de vill spela i Kalmar. Eller finns det någon skattelagstiftning som gör utländska spelare mer attraktiva?

   • Hon flyttade till sin fästman på Åkerö säteri en bit norr om Kolmården så det blir långt till Kalmar. Mimmi till Norrköpings Tidningar:” Jag har flyttat till trakten, Norrköping är den närmaste elitföreningen. Tor-Arne (Fredheim, managern) kontaktade mig efter att säsongen tog slut och då hade jag precis flyttat hit.”

    • Läste också att hon gärna varit kvar i Kalmar men att hon inte blev så sugen längre när hela laget byttes ut.

  • Kalmar hade 9 utländska spelare i startelvan vilket betydde att dom inte kunde ha med sin Estniska målvakt på bänken. Så när den Amerikanska målvakten blev skadad fick man sätta in sin junior målvakt som höll nollan!

 6. AIK visade väldigt tydligt vilket spel/taktik de kommer spela i år. En typ av spel som man inte såg röken av under 2021 och ganska uppenbart ett spel som inte kommer passa alla i den truppen.
  Helt övertygad om att det spelet kan räcka till en plats kring 8-10, men inget som räcker för övre halvan. Mittlåset Nordin/Davison måste vara ett av seriens stentuffaste mittlås och höll hög damallsvensk klass igår.

  • Jag tycker AIK försökte och spelade precis såhär ett antal matcher förra året så är inte speciellt överraskad. Däremot föll man ofta igenom och klarade inte av det. Nu har man fått in 3 bra nyförvärv och i April ansluter en anfallare med bra målfacit (om än i sämre liga). Så förhoppningsvis blir det mer jämnt spel och minde försvarsmisstag.

   Av nyfikenhet, vilket spelare i truppen tänker du på som kommer missgynnas av spelsättet. Ifjol kändes det som Kafaji inte alls kom till sin rätt (och det i sin tur var avgörande för att hon flyttade). I år ser jag inte alls den typen av spelare i truppen.

   • Främst Johanna Lindell, Evelina Finndell, tycker det borde finnas plats i en startelva för minst en av dessa väldigt bolltrygga spelare.
    Även Ebba Jahnfors,
    Till viss del Jenny Danielsson

    Tycker alla dessa är tekniska, bolltrygga. Men det är tydligt att AIK vill vara väldigt riviga, fysiska och tunga i år.
    Jag kan ha fel, men detta är min känsla

    • Känns väl som att målet är att försöka kombinera det men helt klart är att man behöver ha spelare som Nordin och Nyberg. Nyberg behövs ju bredvid Hayashi och dessutom är hon mer bolltrygg och skicklig än Santamäki som man spelade med som defensiv mittfältare förra året. Jahnfors är lite konstigt för hon fick inte spela jättemycket ifjol trots att hon var bra när hon väl spelade. Finndell tror jag kommer få speltid, men problemet är att hon är utkonkurerad som mittback, däremot kommer hon nog spela centrerande högerback bakom Murray mot topplagen. Nu valde man Nilden istället och flyttade ned Danielsson och Murray.

 7. Umeå fick tur… Häcken fullständigt dominerade de 20 första minuterna. Sedan gick inte planen att spela på. Turen låg i att Umeå valde att spela åt ”rätt” håll under första halvleken (eller Häcken valde fel). Under andra halvleken tilltog vinden (mot Häcken) och snöfallet och till slut kunde Häcken knappt komma över mittlinjen av egen kraft. Inte konstigt att Umeå tryckte in ett mål under sådana förhållanden.

  • Fotboll ska spelas på gräs och inte snö, det borde man lärt sig efter omgången för två år sedan då Eskilstuna spelade i Piteå i snöstorm och förlorade. Kristianstad spelade i Umeå där matchen avbröts innan start och spelades dagen efter där Kristianstad vann.

 8. Caroline Seger var irriterad över att hon blev punktmarkerad mot BP.
  BK Häcken var arga över snöovädret i Umeå som de ansåg kostade dem samtliga tre poäng (1-1). Rättvist hade varit att ta ett längre avbrott efter halva andra halvlek för att ta undan snön. Men de klagade aldrig under matchens gång, t ex i ledning 1-0 efter 70 min.
  Välkommen till damallsvenskan 2022!
  Den första omgången innehöll det mesta. Snygga mål av Piteå i 4-1-segern borta mot Djurgården.
  Stark offensiv av Kristianstad efter 4-0 (underkant) hemma mot IFK Kalmar.
  Ett starkt Vittsjö som lyckades kvittera till 1-1 borta mot Linköping – trots en spelare mindre.
  En vilt kämpande nykomling, BP, efter ”bara” 0-2 borta mot stora guldfavoriten Rosengård.
  Priset som omgångens ”sämsta förlorare” går dock till Hammarby som blev rätt så överkörda av Eskilstuna hemma på Tele 2.
  Visst, bortalaget spelade många långa bollar, men det fanns en tanke. De satte sedan en stenhård press på Bajens stressiga försvar och erövrade bollen enkelt många gånger. En taktisk fullträff!
  Att efteråt klaga på hur det segrande laget spelade är patetiskt.
  Bajen klagade också över en utebliven straff (som de förvisso borde ha haft) vid 0-2, men det lät som om att det var avgörande för matchens resultat:
  ”När vi inte fick straff där så gav vi upp, liksom!”
  Bajenspelarna ansåg även att Eskilstuna ”spelade fult”.
  Välkommen till damallsvenskan 2022!
  Näe, spotta i nävarna, kom igen nu, åk ner till Göteborg och ta revansch mot BK Häcken!

 9. Eskilstuna var det laget som imponerade mest på mig i den första omgången. De tråkade ut Bajen med ett ramstarkt försvar och en tydlig spelidé, vilket verkar ha fungerat. Klart att det är lite patetiskt av Hammarby med alla dessa uttalanden om Eskilstuna. Samtidigt händer det i herrallsvenskan hela tiden så för intresset kan det till och med vara bra. Det ska vara lite grinigt mellan spelare och klubbar. Det byggs upp en rivalitet och skrivs om det mer i media. Det är uppfriskande med ett lag som tror att de är störst bäst och vackrast, det är exakt det som behövs i en liga som denna. Missförstå mig rätt, jag tycker Bajen är det laget som har hunnit längst med sin spelidé. De spelar i ett mycket högre tempo än vad både Rosengård och Häcken gör, när de får det att sitta ordentligt samt får ordning på försvaret för det är alldeles för svagt kommer de bli riktigt starka. Jämför man med Häcken så har jag svårt att se några mönster överhuvudtaget i deras spel. Det ser krampaktigt ut och det klickar inte alls mellan spelarna. Nu har de en hel del skador som såklart påverkar. Hammarby borde ha vunnit cupmatchen mot dem. I snöstormen uppe i Umeå var första halvlek inte heller särskilt bra. En individuell prestation men inte så mycket mer än så. Tror dessvärre att ligan kan vara avgjord redan under våren. Det kommer nog ta ett tag innan Häcken får sitt spel att flyta. Rosengård imponerade inte heller men de lyckas alltid vinna sina matcher till skillnad från Häcken. Tycker fortfarande det saknas fart och fläkt i Rosengård. Ria Öling var dock bra och hon hade nog till och med platsat i det svenska landslaget när hon är i toppform.

  Sedan kan jag inte för mitt liv förstå varför matchen mellan Umeå och Häcken inte avbröts. Absolut att planen var ospelbar men för mig är skaderisken det viktigaste. Vem tar ansvar för spelarnas säkerhet?! Fanns det ens en matchdelegat på plats? Hörde Rytting Kaneryd efter matchen och hon beskrev det ganska bra, bollen rullar inte, det var halt på planen så hon inte vågade gå för fullt pga skaderisken. I sådana förhållanden ska man inte spela fotboll i Sveriges högsta liga. Jag tycker matchen borde ha avbrutits i halvlek.

  Vad säger vi annars om landslagstruppen? Ganska väntad va!!
  Känns som det är dessa spelarna plus Anna Anvegård som det handlar om. Tror vi kommer kunna börja se formen av en startelva i EM redan den här samlingen. Vilka får chansen att spela med varandra? Jag håller inte med om att många svenska spelare får lite speltid i sina klubbar just nu! Det var så i höstas men nu spelar Blomqvist mer och gör dessutom en del mål, Andersson startar mer eller mindre varje match i Chelsea numera. Alla i Juventus får en hel del speltid även dem. Björn är tillbaka i Everton och Anvegård började visa gryende form innan hon dessvärre skadade sig. Tvärtom tycker jag många spelare visar på en fin form för tillfället.

 10. 1 dag kvar av transferfönstret (om jag räknat rätt). Visserligen har Rosengård en stark trupp med många kvar från förra säsongen men jag trodde de skulle plocka in någon spelare. Häcken ryktades ha 1-2 spelare på gång (enligt någon expert under Umeåmatchen) men inget har hänt. För några veckor sedan sas en ung afrikansk spelare vara på väg in. Många andra lag har varit mer aktiva och australiensiska spelare verkar vara på modet nu att deras liga avslutats. Med tanke på det, så tror jag att Häcken skulle kunna ha nytta av Adelaide Uniteds Chelsie Dawber – en ung mittfältare som gjort 10 mål på 15 matcher – alla från inuti ”the box”. De letar ju efter en nia…

 11. Frasse
  Ser inte varför man ”måste” spela Nyberg. Men hon har såklart inte gjort bort sig, hon var mer än godkänd mot Örebro, liksom hela laget. Men jag föredrar mer bolltrygga tekniska spelare så som Lindell och Finndell.

  Lindell ser jag kan användas både som central mitt och som yttermittfältare.
  Finndell ser jag mer som central mittfältare nu när Nordin/Davison verkar funka ihop och Finndell är från början skolad central mittfältare och som jag sa tidigare så tycker jag det borde finnas utrymme för en så pass bolltrygg och teknisk spelare. Men tror också hon kan funka som en ytterback.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.