Pettersson Engström på väg till Kanada

Med frågetecken både för Emma Berglund och Charlotte Rohlin har Pia Sundhage kallat in Kif Örebros Marina Pettersson Engström. Örebrobacken flyger omgående över till Kanada, i första hand som reserv.

Marina Pettersson Engström

Marina Pettersson Engström

Det kan vara en ren säkerhetsåtgärd. Men visst signalerar det att läget kan vara värre med Berglund och Rohlin än man velat berätta. Jag funderade lite över varför Sundhage hyllade Amanda Ilestedt så mycket efter gårdagens match, det var ju en match där jag tyckte att Rosengårdsbacken var långt ifrån klockren. Men känslan i dagsläget är att Ilestedt och Nilla Fischer just nu är vårt mittbackspar i VM och Sundhage tog chansen att försöka bygga självförtroende hos VM-debutanten.

Det enda som känns säkert med det här är att Sundhages försvarsproblem fortsätter.

En helt annan sak som fick mig att höja på ögonbrynen i går var hur högt bollen studsade på den tätlinjerade planen. Så höga studsar har jag aldrig sett på de moderna konstgräsplaner som vi har haft här i Borås på Borås Arena.

Underlaget i Kanada kändes högst tveksamt. Förhoppningsvis är det inte på sådant omodernt konstgräs som VM skall spelas.

2 tankar på “Pettersson Engström på väg till Kanada

 1. Nu hoppas vi på mirakel och VM-medaljer.

  Genrepet mot Holland var ingen highlight. Jag tänker inte på väder, planen m.m. (vilket ju vad jag förstår var lika förutsättningar för båda lagen), utan på det svenska lagets prestation, synnerligen tveksamt mot ett lag som tagit sig till VM via playoff.

  Nya reserver flygs över, ja i värsta fall blir det fler flygresor under veckan, Sundhages barnsliga resonemang om att det medicinska teamet fixar alla halvskadade spelare håller ju så klart inte. Visst kommer de flesta kanske att kunna spela, men på vilken nivå?

  Och hemma har vi ett flertal spelare, vältränade och helt skadefria som säkert skulle hjälpt Sverige att göra ett ännu bättre VM

  Trist…

  Heja Sverige, nu får vi hoppas på mirakel (men det sägs ju av vissa att sådana inträffar)

 2. Kloka ord av föregående talare/skrivare.
  Sundhage fick en rak fråga av TV12 om hur matchen var…hon plockade direkt fram Ilestedt och Schough och vilka bra inhopp de hade gjort…?
  Tack vare en snäll domare räddades Ilestedt från ett rött kort för kapningen som även kunde ha skickat Sjögran hem från VM. Och att inte Holland fick straff i slutet för Ilestedts attack är ju ren och skär tur. Sen hade ju förvisso Schough några skott men dom stack iväg som raketer på Valborgsafton.
  Förstår inte varför Sundhage kan smita undan sina uttagningar av skadade spelare. Inte ens TV 12 (eller TV4) verkar våga ställa dessa frågor. Av truppen på 25 spelare är det 15 (!) som haft problem med skador under våren. Har skrivit tidigare och gör det igen; de flesta av dessa skador beror på alltför hög belastning. När spelare, som under vintern kör 7-8 pass i veckan, tvingas spela träningslandskamper i slutet av november, i början av januari och i mitten av februari, så håller de inte för påfrestningarna. När dessutom landslagsmiljön är oerhört stressad och pressad, utan vanlig och enkel dialog mellan spelare, klubbar och Sundhage blir det så här.
  Rakt ut i TV säger Sundhage att hon ”litar på det medicinska teamet”, men de är inga gudar som kan fixa till spelare med överansträngda lår. Med den säsongsplanering som Sundhage har krävt fram så finns det snart inga spelare kvar. Hon avverkar spelare utan att bry sig eftersom dialogen är noll.
  Ska man spela i landslaget krävs en månad av full träning och rätt förberedelser.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.