Sundhage kan börja planera för kvarten

Tyskland vann den sena kvällsmatchen mot Italien med 2–1. Därmed kan vi slå fast att Italien kommer att sluta sist i grupp B.

Dessutom kan vi med 99,9 procents säkerhet slå fast att Sverige går vidare till kvartsfinal. Om jag har räknat rätt är Sverige nämligen 100 procent klara för slutspel även vid en uddamålsförlust mot Italien på tisdag.

För att Sverige skall missa avancemang krävs att Ryssland måste vinna mot Tyskland samtidigt som Italien vinner mot Sverige med minst två måls marginal.

Ja, ni inser ju. Det där kommer ju inte att hända – Pia Sundhage kan börja planera för kvartsfinal.

Sett till dagens match kan hon ju planera in en startelva som innehåller Magdalena Eriksson. Jag räknade till 12–0 i klara målchanser i svensk favör. Erikssons vänsterfot var inblandad i sex av de tolv chanserna.

Däremot har jag ingen notering om att någon av de båda ordinarie centrala mittfältarna, Caroline Seger eller Lisa Dahlkvist, var direkt inblandad in någon farlighet. Det kan man ju fundera lite över.

Sannolikt kan Sundhage även planera för att spela med Stina Blackstenius. Från kvällens i och för sig knapphändiga rapport om Montpellierforwarden, som handgripligen blev ryckt av planen av Sundhage, fick jag känslan av att hon är med och spelar redan på tisdag igen. Klarare besked i ärendet väntas under lördagsförmiddagen.

Däremot borde Olivia Schough nu ha spelat klart i EM. Hon var pigg i sex–sju minuter i dag, sedan hade hon inte många rätt. Och eftersom vi vet att Lotta Schelin skall spela 90 minuter i alla EM-matcherna kan det ju vara läge att fortsätta köra Schelin på högerkanten framför Jessica Samuelsson.

7 tankar på “Sundhage kan börja planera för kvarten

 1. Hur tror du Eriksson står sig mot bättre motstånd längre fram i turneringen? Hon har väl i princip inte spelat vänsterback sedan misslyckandet i OS?

 2. Jag tyckte det va en spännande 11 i andra halvlek. Blackstenius & Rolfö på topp, Schelin, Seger, Folkesson & Asllani på mitten. Eriksson vä fot är för värdefull för att ha på bänken.
  // Anna

 3. Eriksson är bättre som mittback men tyvärr är väl Sembrant/Fischer cementerade där trots att jag tycker det finns brister i deras samarbete vilket märktes tydligt mot Ryssland. Oerhört tråkigt för Andersson som gjorde sin bästa landslagsmatch hittills mot Tyskland och sen belönas med en trolig bänkplats resten av turneringen. För att svara på Davves kommentar ovanför så tror jag inte att Eriksson kommer hålla defensivt som vänsterback mot något av de bättre lagen och jag hoppas därför att Sundhage inte gör samma misstag som under OS i Brasilien.

  Sen måste man ju tycka synd om Italien som i mina ögon var det bättre laget mot Tyskland och hade förtjänat minst oavgjort, extra tungt för deras målvakt vars jättetavla överskuggar en i övrigt mycket bra insats. Jones och hennes lag har en hel del att tänka på för det här känns inte som det normala Tyskland som varvar upp under gruppspelet utan snarare som ett dysfunktionellt lag utan vare sig riktlinjer eller taktik.

  Med ett Tyskland som hackar och ett Frankrike som behövde hjälp av domaren för att slå ett skadedrabbat Island så känns turneringen vidöppen och kanske kan t o m Sverige gå hela vägen, även om jag är fortsatt rätt negativ till Sundhages tid som förbundskapten så vore det förstås roligt om hon fick avsluta med den ädlaste medaljen. Jag misstänker nämligen att vi kan få en rätt tuff period efter Sundhage när den generationsväxling hon vägrat genomföra i någon större utsträckning snart måste påbörjas.

 4. Tyskland verkar inte vara form rent ut sagt.Det offensiv fungerar dåligt.Spelet som charmade ,som mot Brasilien,3-1,är som bortblåst.Det blir nog bättre

  • Ja, det blir intressant att se hur det tyska laget utvecklas under turneringen.

   Personligen är jag osäker på hur man ska värdera den där Brasilienmatchen eftersom motståndet var svagt. Det var ju ett B-, eller kanske till och med C-lag som tyskorna mötte.

   • Tyskland borde vara starka.0-0 mot Frankrike efter missad straff,Islacker i Shebelieves Cup och seger mot starka England.Tittar man på EM 2009 kvartsfinal Tyskland-Italien blev det bara 2-1 till Tyskland som igår.Men krampaktigt är det tyska spelet.Fast egentligen vilket lag har imponerat hittills.England,Holland visst

 5. Germany have been very dissapointing. Jones doesn’t seem to know her best squad, and the CB’s are dreadful. I liked what I saw from Sweden yesterday with Blackstenius especially.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.