Diamantbollen – och Arnth till Arsenal

Janni Arnth

Linköpings lagkapten Janni Arnth har skrivit på för Arsenal och hon lämnar därmed östgötarna efter 4,5 säsonger.

Det är förstås ett tungt tapp för LFC som har haft allt annat än kontiniutet i sin trupp de senaste åren. Fram till och med SM-guldet 2016 var klubbens framgångsrecept just att man lyckades behålla sina bästa spelare.

Efter guldet har det sett helt annorlunda ut. Kvar från guldlaget för två år sedan kommer man bara ha enstaka spelare nästa år. Under kontrakt är Tove Almqvist (13 matcher 2016) och Wilma Thörnkvist (1 match). Sannolikt blir dessutom Emma Lennartsson (16 matcher) kvar i klubben.

Som många av er redan har märkt finns det nu en Silly seasonsida här på bloggen. Klicka in via menyn ovanför det här inlägget.

I kväll är det dags för Fotbollsgalan. I ett tidigare inlägg har jag gått igenom och tippat vilka som får priserna. Som framgår av inlägget är Nilla Fischer min vinnare av diamantbollen. Jag tror att Kosovare Asllani är huvudmotståndare, samt att även Caroline Seger och Elin Rubensson kommer att vara uppe till diskussion.

 

11 tankar på “Diamantbollen – och Arnth till Arsenal

 1. Du har rätt ? Jag säger 98 % chans att Nilla vinner.. Höjer till 99 % / har inte mer info än någon annan… Så mitt tips är inte bättre än ditt ..

 2. Kul för Arnth och nu var väl rätta tiden (32 år i år) om hon skulle fortsätta som utlandsproffs i en annan klubb. Hon har ju varit med om både LFC:s uppgång, guldår och nu kämpat sig igenom en mycket blek LFC-säsong. Jag är dock inte säker på att det behöver vara så tungt tapp för LFC. Tvärtom öppnar det möjligheter för LFC som kanske inte annars hade övervägts.

 3. Tycker diamantbollen borde gå till någon kreativ arbetsam offensiv spelare. Tänk två sådana i landslaget hade varit kanon. Visst Sverige har iofs många mycket bra spelare i den positionen utan tvekan. Är lite för kräsen kanske😉

  • Ja jag vill tillägga att det är arb kre passn mittfältare som jag vill se mera av. Det är kul att se sådana spelare styra spelet.

 4. Sofia Jakobsson skulle visst vara värd diamantbollen i år. Likaså Elin Rubensson som juryn till FG helt ignorerade. Vill man ge priset till landets bästa fotbollsspelare är det nog Kosovare Asllani. Vinner Nilla Fischer får hon priset för att hon spelar i ett lag som vann TM och TC. Men det är mycket möjligt att hon får den som ett slags lifetime achievement award. Hon är en av landets främsta fotbollspersonligheter förstås, men var inte årets spelare. Som Kosovare Asllani sa i morse, tjejer är inte lika heta på dessa priser som män, eftersom de vet att det är många andra som även dem skulle förtjäna priset.

  • Jag kan inte statuterna för Diamantbollen. Men för de flesta idrottspriser gäller att titlar väger tungt. Eftersom jag tycker att det är jämnt mellan en handfull spelare om titeln ”årets spelare” borde titlarna bli avgörande.

   Det låter nästan lite nedvärderande när du skriver att om Fischer vinner gör hon det för att hon spelar i ett lag som vann Frauen-Bundesliga och DFB-pokal. Som att hon inte skulle vara värd priset.

   Jag lägger till att laget nådde final i Champions League. Samt att det ju är en prestation i sig att vara ordinarie i någon av världens allra bästa klubbar. En prestation som bara en svensk spelare klarar i nuläget, nämligen Fischer. Dessutom är hon lagkapten i Wolfsburg, vilket ytterligare stärker hennes kandidatur.

   Din motkandidat Asllani har inte vunnit något i år. Hon har absolut varit bra i landslaget, där hon var med och tog Sverige till VM. Men det var Fischer också. Jag satte dessutom en femma i betyg på Wolfsburgsbacken i den avgörande matchen i Viborg.

   Fischer har flest titlar och var som bäst när det gällde som mest. Således tycker jag att hon är en i högsta grad värdig vinnare av årets Diamantbollen.

   Men man får ju förstås tycka annorlunda…

   • Nej. Jag tycker att flera är värd priset. Helt ok om Nilla får det, men ingen av våra spelare har varit överlägset bäst. Som en vän av den offensiva fotbollen tycker jag mer om offensiva spelare, men allt börjar ju i försvaret. Sen är hon (Fischer) en fantastisk förespråkare för jämlikhet. Så, visst är hon värd det.

   • Det är inte varje dag man får ta del av våra favoritbloggares åsiktsutbyte, ”live”, så gott som. Kul! I övrigt vill jag inte lägga mig i herrarnas argumentation… 🙂

  • Som sagt – juryn har redan devalverat priset genom att inte nominera spelare som Rubensson eller målvakt Andersson till något pris. Problemet är inte att någon inte skulle vara förtjänt av exempelvis Diamantbollen, utan mer att priserna och pristagarna allt mer känns som rätt ospännande. Dessutom ska ännu en tröttsam och krystad gala ska stökas över. Det som kunde göras på 15 minuter ska bli två timmars TV-sändning – gääääsp….. Att resa till Stockholm för detta är nästan lika klimatsmart (not) som att klubbars representanter reser till Nyon titt som tätt för att glo på lottning i WCL under en halvtimme. Kul dock för de närvarande, får jag hoppas. Själv spelar jag in och tittar efteråt med snabbspolning.

 5. Ingen överraskning att Linköpings Arnth och Kildemoes tackar för sig – för denna gång, iallafall. Det har hängt i luften, om man säger. Så nu får LFC bygga en ny backlinje kring Nilla Fischer, vilket låter som en angenäm uppgift för tränare Unogård, förutsatt att han får ytterligare en mittback i världsklass till sitt förfogande.

  Angående fotbollsgalan (och f.ö. alla livesända idrottsgalor) så är jag en rastlös tittare, som bara följer evenemangen till och från under kvällen. Missar givetvis inte höjdpunkterna med diamant- och guldbollsutdelningarna. TV4:s sändning är segare än dålig knäck och bara aningen mer spännande att beskåda än tevatten som kokar.

  Ni som såg Kosovare Asllani i fyrans morgonsoffa och Nilla Fischer på scenen i galan noterade säkert att fotbollsstjärnorna bar samma fräckt randiga dress med svart s.k. topp under kavajen. Nej, det var knappast Kosse som lånat ut den till Nilla, det skiljer lite för mycket i storlek damerna emellan… 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.