Landslaget, VAR, agenter, toppmatcher – och Kerr

Det är mindre än 150 dagar till VM-premiären, och i dag drog förberedelserna igång på allvar. Via sociala medier har jag sett att en hel hög VM-klara landslag rest till varma länder och påbörjat sina första läger för året.

Sverige flög till Sydafrika i går. Där har man i dag inlett samlingen genom att spela fotbollstennis.

Madelen Janogy

Med på resan är Piteås Madelen Janogy, som togs ut i allra sista stund. Hon är en spännande forward, och som det känns nu är det på forwardssidan det är lite svajigt för tillfället. Därför är det bra av Peter Gerhardsson att testa brett. Det kan han göra under den här samlingen, och under Algarve cup.

Apropå VM har VAR eller icke VAR diskuterats under en period. Framför allt i USA där bland annat Alex Morgan är en stor förespråkare av videogranskning även inom damfotbollen.

Enligt tweeten nedan kommer Fifa att ta beslut i frågan i mars månad. Om det blir VAR i Frankrike kan det bli så att manliga domare kommer att utnyttjas till det.

Två av spelarna som är med landslaget i Sydafrika riskerar avstängning för att ha anlitat en agent som inte är godkänd av Svenska Fotbollförbundet. Det handlar om Göteborgsspelarna Jennifer Falk och Julia Zigiotti-Olme. Även IFK Kalmars nyförvärv Fanny Lund har anlitat samma agent, och är också anmäld till förbundets disciplinnämnd.

Sedan den 15 juni i fjol har förbundet nya regler för hur spelare och klubbar får använda agenter/förmedlare. Tanken är att förbundet skall få bättre kontroll på en rätt spretig marknad.

I reglerna står att alla agenter som jobbar i Sverige numera måste vara godkända av förbundet. Göteborgsposten skrev redan i november om att trion jobbat med Aleksandar Ilijoski, som inte har godkänts av SvFF.

I GP-artikeln säger Ilijoski att han har hjälpt en mängd damfotbollsspelare – dock inte som deras agent. Han säger:

”Jag har hjälpt tjejerna och agenter utomlands, that’s it. Jag har inte tagit några pengar och det står ingenstans att jag har varit med.”

Förbundet har alltså ändå valt att granska ärendet, och Aftonbladet skrev häromdagen att det nu ligger på disciplinnämndens bord. Spelarna riskerar tillrättavisning, böter eller avstängning. Inblandade klubbar, och Ilijoski själv riskerar däremot inga straff.

Eller. Ilijoski riskerar att straffas om han skulle ansöka om att få bli godkänd agent, vilket han funderar på att göra enligt vad han sagt till GP:

”Jag har fått inloggningsnummer där jag kan registrera mig. Jag håller på med det nu. Men ska jag registrera mig för 30 000 kronor, vet du hur många damspelare jag måste sälja då? Många.”

Så till lite klubbfotboll. Sådan spelades i helgen, bland annat i Frankrike. Där var fasansfulla 109 åskådare på plats när svensklaget Montpellier vann med 2–0 hemma mot Soyaux.

Där var Linda Sembrant enda svenska spelaren i startelvan. Sofia Jakobsson byttes in i 70:e och Stina Blackstenius i 90:e minuten. När det gäller Marija Banusic är jag lite osäker på om hon är spelklar ännu. Hon borde vara det, men ingick inte i matchtruppen i helgen.

Såväl Blackstenius som Jakobsson har haft en tung säsong hittills i Frankrike. De båda anfallsspelarna har bara gjort mål i två matcher vardera hittills. Även om Blackstenius gjorde fem i en match och är Peter Gerhardssons förstaval i landslaget så är hon bara fjärdealternativ i Montpelliers anfall, sett till speltid. Jakobsson är tredjealternativ.

Och så till frågan om Montpelliers publiksiffror. Jag hade faktiskt inte tidigare reflekterat över hur otroligt dåliga de är. De franska klubbarna är dåliga på att redovisa publiksiffror, så sånt kan passera förbi obemärkt.

Men när jag kollade hur många åskådare Montpellier har haft under ligasäsongen så noterar jag genomgående katastrofsiffror.

Säsongens högsta publiksiffra är 371 mot Paris FC, närmast följt av 364 mot Lyon. Men man hade 129 mot Fleury och hemska 92 mot Rodez. Totalt har 1726 åskådare sett Montpelliers åtta hemmamatcher – ett snitt på 215,75.

Det är tydligt att det inte är publiken som betalar lönerna för Montpelliers alla proffs.

Innan vi lämnar den franska ligan är det läge att njuta av Dzsenifer Marozsan:s mål från Lyons 4–0-seger mot Rodez. Det var en riktigt delikatess.

I helgen var det toppmöten i såväl England, Italien som Spanien. I spanska Liga Iberdrola avgjorde Mariona Caldentey för tvåan Barca i toppmötet borta mot trean Levante.

Mariona Caldentey

Nedan är ett klipp med höjdpunkter. Av det kan man se att det verkar ha varit Barca som skapade mest i matchen. Bland annat har de ett par ramträffar. Segermålet kommer sist i klippet, målet är för övrigt rätt dåligt filmat.

Apropå filmade matcher i Spanien är det alltfler klubbar som sänder sina matcher på sina Youtubekanaler. En trevlig utveckling.

I Italien vann trean Fiorentina mot tvåan Milan med hela 4–0. Stephanie Öhrström höll alltså nollan. Matchen avgjordes väl i praktiken i 35:e minuten när Milans Laura Fusetti drabbades av en målchansutvisning och drog på sig en straff. Den gjorde Alice Parisi 1–0 på, vilket innebar brant uppförsbacke för gästerna.

Alice Parisi

Så till England där Chelsea tog en blytung derbyseger mot Arsenal. Den 20-åriga, skotska jättetalangen Erin Cuthbert gjorde båda målen. Ett på nick och ett på volley – se dem här:

Därmed har Chelsea faktiskt viss guldchans igen, något som är mot alla odds efter deras svaga säsongsstart. Men man har inte avgörandet i egna händer, utan måste få resultat med sig, samtidigt som man sannolikt måste vinna de sju matcher som återstår.

Helgens mål i England gjorde Courtney Sweetman-Kirk på bicycleta. Det betydde 2–1 för Liverpool i 90:e minuten mot bottengänget Yeovil. Som synes på klippet nedan ser man att målskytten sannolikt borde vinkats av för offside. Men det gör inte prestationen sämre.

Slutligen till Australien där Sam Kerr blev unik i helgen. Australiens storstjärna nickade vackert in Perths mål mot Newcastle. Det var Kerrs mål nummer tio för säsongen – det leder hon skytteligan på.

Men det var även hennes 63:e totalt. Det innebär att hon nu är tidernas bästa målskytt i Australiens W-league. Hon är ju dessutom även tidernas bästa målskytt i USA:s NWSL. Visst handlar det här om två unga ligor, men det måste väl ändå vara unikt att någon spelare är tidernas bästa målskytt i två toppligor i två olika länder?

Perth förlorade för övrigt den där matchen mot Newcastle Jets med 3–1. I helgen vann dessutom Canberra mot Adelaide, vilket ytterligare jämnade till W-league. Slutspelskampen är verkligen en rysare med två eller tre omgångar kvar.

Det är bara jumbon Western Sydney Wanderers som är helt borta ur slutspelssnacket:

Melbourne Victory    9  17–12  19
Brisbane Roar          9  13–12  17
Perth Glory             10  22–17  16
Sydney FC               9   23–14  15
—————————————-
Adelaide United       9   14–13  15
Melbourne City      10   14–15  13
Canberra United    10   12–14  12
Newcastle Jets        9   12–15  10
Western Sydney      9     5–20    1

25 tankar på “Landslaget, VAR, agenter, toppmatcher – och Kerr

 1. Nej, det är inte publiken som betalar damfotbollens proffs i Montpellier. Å andra sidan var i världen gör de det, mer än till en bråkdel (och kanske något mer i USA för vissa lag)?

  Tänk vilken fin människa denne agent är som bara ”hjälpt tjejerna”. Visst behöver vi fler sådana! Vi kanske kan skramla till hans licenspengar, för själv har han ju inga….trots att damspelare tydligen är en handelsvara att ”sälja”. Han kanske har annat eller andra att sälja?

   • Människor är aldrig handelsvaror – spelare eller inte. Slaveri är avskaffat och kriminaliserat i de flesta länder, liksom trafficking och att föra människor över medelhavet i sjöodugliga farkoster. Nyheter för dig? Dags att flytta in i 2000-talet eller i alla fall 1900-talet?

    • Du visar ”The Observer” ett kolossal okunnighet om samhället du lever i
     Eller ett prov på ytlighet och idealisering med de högmodiga deklarativa uttalande som pladask faller i verklighetens svarta hål
     Kanske dags även för dig att ”flyta” in i denna verklighet där varje människa har sitt pris, spelare eller inte. På arbetsmarknaden eller på sportplan. Därmed varje människa de facto är en ”handelsvara”
     Att vi är alla lika värda som människor säger inte att vi har samma pris för det vi gör.

    • OK, inte förvånande att du försvarar ”Jörgens Skölds” uppfattning om spelare som handelsvaror. Så du tycker att slaveri är bra eller acceptabelt? Så du tycker att trafficking är bra eller acceptabelt? Så du tycker det är bra eller acceptabelt att ta bra betalt och sedan att sätta människor i livsfara över Medelhavet? Så du tycker att en människa är att jämställa med en cykel som handelsvara?

     Språk, tänkande och värderingar samverkar. Därför ska människor varken kallas handelsvara eller behandlas som sådana. Att de flesta av oss sedan måste arbeta för vårt uppehälle och får olika lön är en annan sak. Du får gärna berätta mer om arbetsmarknaden som du verkar ha stor erfarenhet av. Min ”okunnighet” vet du som vanligt så lite om. Du bör nog ägna åt din egen. Den visar du i varje kommentar. Hur mycket kostar du ”axel”? När såldes du senast ”axel”? Fanns det verkligen en köpare av ”axel”? Eller köpte köparen ”grisen i säcken”? Kanske hade varit bättre med en cykel?

    • Vad säga ”The Observer”, dina tankegångar betryggar min uppfattning om att vi lever i nordens ”Afghanistan”, som detta land kan kallas för. Utan att förolämpa landet i Centralasien
     Däremot gärna ”förolämpar” jag alla hycklare, opportunister och folk som låtsas bry sig om andra medan problem de gärna skryter om har de själva genererat..därför du ger inget svar och kommer nog aldrig göra det…

    • Ja du ”axel” – du skriver som du brukar – osammanhängande, ologiskt och vimsigt. Tyvärr fick jag inga svar på mina frågor, men hör gärna av dig när du är ute till försäljning nästa gång. Annars kanske jag köper en cykel istället. All is well and the rest is silence.

  • Jag har aldrig träffat Aleksandar Ilijoski och kan inte bedöma huruvida han är en fin människa eller inte. Dock tycker jag att du skriver onödigt nedvärderande om en person som hjälper damfotbollsspelare att få bättre kontrakt, och således tjäna mer pengar.

   Det är för övrigt oväntat att du gör det, för jag trodde att din uppfattning var att tjejerna förtjänar bättre förutsättningar.

   • Självklart ska spelarna ha så bra villkor det bara går och det är naturligtvis inte det jag ifrågasätter, vilket du också borde förstå (eller självklart redan förstår). Därför finns ingen anledning att vara förvånad över min kommentar, vilket förtydligas nedan. Däremot har spelare, liksom alla andra elitidrottare, ansvar för att hålla sig informerade om vilka regler och förutsättningar som gäller i deras verksamhet. En del i detta är vilka de väljer som ”hjälp” och vilka de litar på samt på vilka grunder.

    Det är möjligt att de nu aktuella fallen är ett sätt för SvFF att rikta uppmärksamheten mot de nya reglerna och att anmälan främst är tänkt att ha ett signalvärde till andra spelare och aktörer. Om det är så kan det ändå bli en sanktion mot spelarna för att inskärpa betydelsen.

    När det gäller ”fuskagenten” och bara ser på det du tar upp i artikeln finns det mycket som kan ifrågasättas och det var naturligtvis avsikten med min kommentar (eventuell nedvärdering var en bieffekt). Även ”fuskagenten” har ett ansvar i förhållande till de han ”hjälpt” – vilka regler gäller i det land spelare verkar i och kommer att verka i. Av citaten att döma vill ”fuskagenten” framställa sig själv som den gode och helt osjälviska hjälparen – en fin (och helst också missförstådd, det blir finare då) människa, en filantrop.

    ”Fuskagenten” säger att han bara ”hjälpt tjejerna och agenter” och att han ”inte tagit några pengar”. Redan här går det att ställa flera frågor. Innebär ”inte tagit” att han inte fått pengar eller andra fördelar av det han gjort? Hur har han blivit engagerad i denna verksamhet? Vad livnär han sig på i övrigt? Han säger vidare att ”det står ingenstans att jag varit med”. Varför betona detta? Varför skulle det vara ett problem för honom eller någon annan? Är hans (eller andras) agerande så ljusskyggt att hans namn inte får synas? Tyder inte det uttalandet på att han förstått att det han bidragit med var tvivelaktigt? Att ”fuskagenten” sedan talar om ”hur många damspelare jag måste sälja” pekar på att hans ekonomiska intresse är högst närvarande.

    En viktig fråga är naturligtvis i vilken mån ”fuskagenten” verkligen hjälpt spelarna. De eventuella ekonomiska vinning spelarna gjort kanske inte blir så betydande om de får böter. Varken eventuell tillrättavisning (kanske mest sannolikt om det är signalvärdet SvFF och disciplinnämnden är ute efter) eller avstängning är någon hjälp för spelarna. Om det skulle visa sig att det finns oegentligheter kring kontrakten – gäller de då fortfarande eller rivs de upp? Hur mycket ”hjälp” är det för spelarna? Det är märkligt att klubbar inte nås av eventuella sanktioner. De har ju varit inblandade i processen och kontraktsskrivningen. Om både spelare och klubbar är uppmärksamma på ”hjälpare” och ”fuskagenter” borde det gå att minska risken för att nya fall uppstår. ”Fuskagenten” är sannolikt utom SvFF jurisdiktion, men kanske skulle det gå att starta en civilrättslig process mot denne? Är det till att ta det för långt i detta läge?

    Så Johan – om spelarna fälls kan du få en gratis rubrik här: ”Fuskagenten stjälpte spelarna!”

 2. Att publiksiffrorna är dåliga i Frankrike är sant, dom är något bättre i Tyskland och England men inte så mycket att yvas över – det är väl bara USA som har bra publik i sin proffsliga Uswnt – mellan 3000 och 6000 pers i snitt enligt vad jag har läst. Så flertalet i denna blogg som hävdar att det är så viktigt och avgörande för ekonomin att svenska damlag i DA ökar publiksnittet har kanske rätt eller inte – Göteborg/Kopparberg har t o m gratis inträde på sina matcher i år 2019.

  Att det inte är avgörande för ekonomin hur publiktillströmningen är för Montpellier, Lyon, Chelsea m fl är klart – alla vet vi ju vem som betalar deras spelartrupper och dyra löner till toppspelare – heller hur??

 3. ”I reglerna står att alla agenter som jobbar i Sverige numera måste vara godkända av förbundet.”———-SVFF därmed vill ha en del av kaka vid varje försäljning av en ”svensk” spelare. Frågan man kan ställa sig, varför tror SVFF att spelarna ”ägs” av SVFF så de kan bestämma över deras sportsligt öde?
  Det är ju fint med regler, då får man en uppfattning att det finns trygghet och laglighet i sporten. Men det är förstås en illusion Reglerna finns till för att styrande oligarkiska skiktet tjänar pengar, samt på helt frivilliga grunder bestämmer vilka är med och vilka sorteras bort.
  Ungefär som med val av spelare till svenska landslaget. Har inte Sundhage sagt en gång att ”det är inte nödvändigtvis att de bästa spelarna som tas in. Och kolla på granen till väst, den sista sovjetiska republiken har kallats detta land, där deras, därmed- föga förvånande, bästa spelare hänger utanför. Levde inte upp till ”regelverket”, stackars Ada-
  Här handlar det om klassiskt utpressning som SVFF håller på.med. Ett samling sportbyråkrater struntar i var och en spelare utöver då pengar de kan tvinga fram. Från var och en.
  Att vara ”godkänd” av SVFF—vad bottnar det någonstans, vad för kriterier måste man uppfylla.
  Om man är exempelvis en rysk eller makedonier är man då per automatik diskvalificerad till yrke i Sverige?
  Vilka andra ”värdekriterier” som gäller i detta land; måste man bl a gilla surströmming.lol?

  • Vad har Ada Hegerberg med de svenska agenterna – och vilka som godkänns och på vilka grunder – att göra? Jag tyder axel som att han tror att det pågår en konspiration mot ”stackars Ada”, som ju dock själv har valt att avstå från spel i norska landslaget. Även i övrigt är axels inlägg totalt förvirrande…

   • Även om damfotbollen befinner sig i sitt linda då nedvärderar du den något grovt.
    Att reducera en av världens bästa damfotbollsspelare till bara ”konsument med valmöjligheter” är väl förskräckligt tanke.
    Hegerberg ”valde” att inte spela för Norge, enligt dig. Som om spel i landslaget handlar om ett val liknande denna som vi gör när vi väljer mobil eller bil.
    Det är klart att hennes frånvaro handlar om något annat, mindre smickrande för de som styr och leder damfotboll i Norge

    • Men att se spelare och andra människor är handelsvaror tycker du är OK. Det är ingen ”förskräckligt tanke” tydligen. Fint ”axel”, då vet vi.

   • ”axels” värld ÄR en konspiration och ”axel” är den ende som ser och förstår det. Alla andra är förda bakom ljuset.

    • Du har läst Rydéns artikel och upptäckt ett utländsk klingande namn som tar hand om ”fina” svenska flickor som spelar fotboll. Sedan visar du ”The Observer” dina värderingar genom att smutskasta mannen i frågan, med trafficking, handelsvara mm snacket, som även bloggaren påpekade i ett kommentar till dig.
     Så innan du kommer med ”konspirations teorier” då fundera över din värdegrund och bemöt andra med argument inte med de påhopp som man brukar möta i de totalitära samhällen. Lever du i ett sådant ”The Observer”?

    • Jaha, så här långt i en ordväxling med ”axel” brukar det finnas ett antal saker att sortera och klarlägga. Så även denna gång.

     För det första vill du få det till att verka som att ”fuskagentens” namn har något med min kritik att göra. Det är naturligtvis helt fel och ännu en av dina påhitt och fantasier som inte har någon grund i det jag skrivit. Du försöker göra en billig främlingsfientliga poäng, precis som ett visst politiskt parti. Hade du svarat mig annorlunda om jag skrivit Alexej Rostrapovitj som signatur?

     För det andra är det inte jag som skriver om ”fina” svenska flickor” – det är du. Tvärtom har jag skrivit att även spelarna har ett ansvar för vilka de väljer som företrädare. Återigen ett påhitt från dig utan grund i det jag skrivit.

     För det tredje skrev jag inte alls om exempelvis trafficking i min första kommentar till bloggarens artikel. Merparten av det resonemanget och de exemplen framfördes när du och signaturen ”Jörgen Sköld” hävdade att människor är handelsvaror. Inte heller här har du lyckats sortera mellan olika kommentarer och vad som står där. Istället har du, som vanligt, hittat på och kokat ihop något som inte står.

     För det fjärde – ja, bloggaren tyckte jag nedvärderade ”fuskagenten”. Till skillnad från dig utvecklade jag resonemanget i mitt svar. Så långt har du aldrig kommit i en ordväxling, varken nu eller tidigare. Eftersom bloggaren inte valde att svara, vilket han gjort tidigare, kan det inte uteslutas att han såg substans i mitt svar.

     För det femte är det belysande för ditt dåliga minne och svaga argumentationsförmåga när du åberopar bloggaren som stöd. Alldeles nyss kallade du honom ”klick” kåte bloggaren”, men nu vill du ta stöd av honom. Som vanligt är det inte det minsta trovärdigt. Tydligen har du också glömt när bloggaren konstaterade att du först kritiserade honom och inom några timmar själv skrev i princip samma sak du nyss kritiserat. Som vanligt hänger dina utfall inte ihop.

     För det sjätte: ”värderingsgrund”! Ja, hur var det du med de ”högstämda deklarativa” orden du nyss beklagade dig över. Detta är bara ett exempel på när det går att hålla upp en skrattspegel framför dig och dina inkonsekventa uttalanden.

     För det sjunde – har du bestämt dig än om vi lever i ”Nordens Afghanistan”, en demokrati eller ett totalitärt samhälle? Själv tycker jag vi ska vara glada över att vi lever i en demokrati, om än med fel och brister. Gladast av alla ska du vara ”axel”. Hade vi levt i ett totalitärt samhälle hade du inte kunna skriva dina bloggkommentarer. Då hade du haft annat att syssla med. I ett totalitärt samhälle sker inga påhopp som du skriver. Där blir man och kvinna bortplockade. Jag trodde att du åtminstone visste det.

     För det åttonde – att du gärna förolämpar (som du själv skriver) måste vara 2019 års mest onödiga upplysning. Påhitt, personangrepp, fantasier, lögner, anklagelser och – förolämpningar tycks vara din livsluft, som den kommer till uttryck i dina kommentarer.

     För det nionde: om du tror att ordväxlingarna med mig är någon slags tävling, så är det en tävling du aldrig kan vinna. Det är det minsta jag kan lova dig.

     För det tionde: berätta gärna mer om din värdegrund. Det vore intressant att läsa något du skriver som har en inre logik. Jag väntar med spänning…eller en gäspning….

     Själv skriver jag helst om damfotboll.

 4. Har sagt det förr – gör det igen!
  Slut läs alla galenskaper som ”axel” häver ur sig.
  Än mindre svara på dom i denna blogg!
  Bevara lite seriositet, tack!

  • Som vi alla vet beslutar bloggaren vad som publiceras och han har lagt ribban så att ”axels” kommentarer passerar. Själv läser jag allt – både artiklar och kommentarer – och svarar på allt som riktas direkt till mig samt mycket annat. Det innebär också ”axels” kommentarer.

   Tyvärr verkar inte ”axel” egentligen inte vara så intresserad av damfotboll, utan mer av samhälle och politik. Därmed blir det mycket av sådant. Jag tror inte ”axel” bryr sig så mycket om någon läser vad som skrivs. Vill ”axel” däremot ha fler läsare, som inte direkt avfärdar det som skrivs, finns det mycket att göra för denne. Jag tycker inte ”axels” kommentarer är ointressanta eller (ofta) oseriösa, men mindre relevanta i detta forum. ”axel” har sina teman och sitt skrivsätt – båda nu rätt förutsägbara.

   • Dina lamentationer om kommentatorer här på bloggen är visst ett regel för dig ”The Observer” Kan räkna det som ett professionellt skada, eller nackdel som man får på grund av sitt yrke..och du är ju inom polisyrken, enligt dig själv.
    Då ska det sägas och skrivas på ett visst sätt eller hur? då ska människor bedömas utifrån egna mal.
    Men nu har du uppgraderad dig själv till bloggens åsikts inkvisition. Att ”klick” kåte bloggaren njuter av det här kan jag tänka mig.
    Ett självbelåten med en självupptagen. Toppen duo, nästan som Banusic-Blackstenius..lol

    • Som sagt – jag svarar på allt som är riktat till mig. Som sagt igen – förutsägbart. Din blinda fläck tycks vara gigantisk, liksom ditt självcentrerade ego. Du verkar försöka vara en fritänkare utan restriktioner. Det lyckas du inte med.

     Dina kommentarer landar där de alltid gör till slut – lögner, fantasier och anklagelser. Du verkar dessutom ha mycket dåligt minne. Jag har aldrig sysslat med något ”polisyrke”. Det hindrar dig inte från att fortsätta påstå och ljuga. Din förmåga att svara med sakargument är näst intill obefintlig. Därför tar du till den andligt fattiges vapen – lögner, fantasier och anklagelser. Då hjälper inte det minsta att du flikar in ord som lamentationer och inkvisition. Det blir bara ännu fånigare när du, med din gigantiska blinda fläck, är den utan motstycke främsta inkvisitorn bland kommentatorerna och kärnan i alla dina inlägg är just lamentationer.

     Ja, kanske ”klick” kåte bloggaren” är nöjd och särskilt med dig ”axel” och dina bidrag. Till sist till eventuella läsare och till skillnad från ”Svenneberka” – svara alltid på ”axels” kommentarer, men räkna med att mötas med lögner, anklagelser och fantasier. Något annat klarar inte ”axel” av.

  • ”Det sovande folket”, heter titeln på ett bok, som du med din kommentar ger nästintill perfekt uttryck för
   Allt ska vara fri och fröjd så gott jag inte vet om något…lol
   Det sägs ”Svenneberka” att vi lever i ett demokrati, där alla har rätt till sin åsikt
   t o m du, trots att din kommentar säger inte mycket varken om ämne i frågan eller damfotbollen i övrigt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.