Fransk toppmatch och svensk gala

Det brukar ju bli en stor tomhet när den inhemska damfotbollen tar slut. Fast i år blir nog inte den tomheten likadan som tidigare år.

Vi har ju i princip bara fått se matcher på tv eller stream i år. Och eftersom Viasat/Viaplay sänder flera utländska ligor kommer man ju att kunna se bra damfotboll på tv/stream även framöver.

Den här helgen är det i kväll som gäller. Då spelas faktiskt en av höstens riktiga godbitar. Och då tänker jag inte på Wolfsburg–Eintracht Frankfurt som har avspark 19.15 på Viaplay. Utan betrakta den tyska toppmatchen, med Fridolina Rolfö från start, som en förmatch.

För 21.00 är det kvällens huvudmatch i form av fransk seriefinal. PSG tar emot Lyon, och matchen visas både på Viasat Sport Premium och på Viaplay. Det känns som att det kan bli riktigt trevlig fredagsunderhållning.

I övrigt i helgen visas tyvärr inga fler damfotbollsmatcher på svensk tv de närmaste dagarna. Delvis beroende på att det är spelledigt i England den här helgen.

Men på söndag är det ju gala. 19.00–20.30 har Sportbladet damfotbollsgala. Kandidaterna finns här.

10 tankar på “Fransk toppmatch och svensk gala

 1. Och nu börjar det komma kul nyheter inför nästa säsong, t ex Emma Holmgren till Eskilstuna och finske mästartränaren Samuel Fagerholm till Umeå.

 2. ”Sportbladet damfotbollsgala”————————–att Svff låter en skvallertidning ordna en fotbollsgala är skandal par exelence…tydligen har man ju kort minne med denna regimbundna globalistens hjärntvättmaskinen och det dem är kapabla till,även om det inte handlade om tidningens sportjournalister..men det är så det funkar i ”statsramen innehållande allt möjligt”, som annars råkar kallas Sverige ..i USA mainstream media utropade med fakenews, en ung kille som rasist sedan fick dem betala åtskilliga miljoner till honom ..i kalifatet dock, pardonez moi, Sverige, Stockholms teaterchef tog sitt liv efter propaganda skriverier som demoniserat honom, detta i ”damfotbollens gala arrangör” regi, Trösten till hans familj var att de granskade sig själv och kommit fram att man gjort fel……är det inte bara underbart i ”fri och fröjd” landet Rydén..
  På vardagen sysslar vi med att demonisera våra politiska/värdegrund motståndare, på fritid ordnar vi fotbollsgalor…

  • En sak är säker. Dina svängningar är i alla fall inte lätta att läsa av.

   Ena dagen skriver du att glädjespridare inte har i elitidrotten att göra. Nästa dag rasar du mot att elitidrotten är en så hård och jobbig miljö att ungdomar riskerar att ta självmord.

   Ena dagen kräver du att media skall granska och uppmärksamma hårt och krävande ledarskap som leder till kuvade kvinnor. Andra dagar lyfter du den misslyckade granskningen av Dramatenchefen.

   Det enda man kan vara säker på är att du inte kommer att besvara raka och konkreta frågor, utan att du i stället kommer att välja att sprida galla i ett nytt ämne.

   Utöver Gerts frågor, och min om vilka invandrartjejer som du saknar i landslaget, väntar jag fortfarande på fem exempel på klubbar i världsfotbollen som har den typ av spelarkultur som du eftersträvar, där tränaren inte är avgörande.

 3. ”Det enda man kan vara säker på är att du inte kommer att besvara raka och konkreta frågor, utan att du i stället kommer att välja att sprida galla i ett nytt ämne. ”———————————-vad sägs om termen att ”sprida fakta” i stället, det som särskilt hårt svider dig,verkar som, att skriva rak på sak med andra ord…med det svaret du klumpat ihop visar du ett annat problem i verksamheten du håller på, nämligen nepotism. Du kände dig tvungen att ”försvara” dina sportblaskan, sportbladet menade jag, kollegor …annars när sist hade du läst på en polemik bland sportjournalister? När sist hade du själv polemiserat med en kollega?
  Svårt att förvänta mig denna bedriften eftersom de flesta av er ligger i statens djupa pengafickan och snacket går ju i samma spår……angående detta du kommer vinna allt respekt hos mig om du avancerar till en ”swish hora”, termen som kommer från mainstream media alltså din egen miljö , med andra ord i betydelsen- en journalist med ryggrad
  Annars kryllar det med konformister, folk i fosterställningen, , eller dem narcissistiska psykopaterna, skulle jag kalla dem…med andra ord folket som är beredda köra i avgrunden majoriteten för sin egen vinning skull..låter som en politiker definition men även journalister är ju inte långtifrån dessvärre
  Nu kommer vi till dina ”svar” om saker som jag undrade över, då för det mesta förklarade du dig genom att -läsa i teoriböcker, som en nyexaminerad journalist skulle gjort..denna som ännu inte klivit in i verklighet….du kan gärna ”sälja” de svaren- till andra konformister men knappast till mig
  Konceptet i sporten/fotbollen du står för försökte jag resonera och inte minst konfrontera över, med mängder av problematik som du för det mesta blundar över…utvecklingen, inte bara i sporten handlar ju om kampen mellan olika idéer man ska hålla sig till…i den fighten tjänar en stor majoritet medan dem som vill hålla sig till makten förlorar..
  Därefter. om jag vill se en ”glädjespridare” då letar jag efter ”Swedish bikini team”, performance, inte damfotboll, som de flest skulle gjort är jag säker på; om jag vill se en militaristisk styrd verksamhet, som tränarkulturen bottnar i, då söker jag mig till just militären och visst dörren till damfotbollens Sverige är stängd för de flesta invandrartjejer så fort man propagerar ”värderingar” istället för fotboll
  Upprepar min fråga om bedriften för en invandrartjej att ses, accepteras och inte minst utropas som ”ledargestalten” för det svenska landslaget, eller att göra enklare för dig, ledare i en DA klubb….kommer aldrig att ske

  • Nej axel, du sprider inte fakta. I stor utsträckning är det du sprider dåligt underbyggda konspirationsteorier.

   Det är exempelvis en vanlig konspirationsteori bland folket i extremhögern att tro att svensk media betalas av staten genom presstödet. Men det är inte korrekt. Presstöd går bara till mindre tidningar. Läs på här som är konkurrensutsatta. Det handlar om att öka mångfalden. De stora medierna har inget presstöd.

   Majoriteten av alla svenska medier är privata företag, fristående från staten.

   Just i år har i och för sig ganska många medier fått del av statligt stöd till följd av coronapandemin. Men säg den bransch som inte fått det.

   Vill du läsa polemisering mellan journalister kan du exempelvis läsa Johan Croneman i DN. Han svingar åt både höger och vänster.
   Det här är en blogg om damfotboll, inte om mediekritik. Är det mediekritik du vill läsa får du börja prenumerera på Journalisten eller Resumé samt lyssna på Medierna i P1.

   Men vill du veta så anser jag förstås att Aftonbladet gjorde ett övertramp i granskningen av Dramatenchefen. Ett övertramp de blivit fällda för. Jag har inte försvarat den tragedin, och kommer inte att göra. Men jag kopplar den inte till sportredaktionen.

   Du älskar att skriva om invandrartjejer. Men vilka avser du? Är man invandrartjej om man är tredje generationens svensk, men med ett namn som härstammar från annat land?

   Redan nu är flera andra generationens invandrare ledargestalter i svensk damfotboll. Kosovare Asllani har varit en ledare i det svenska anfallsspelet i flera års tid. Och Zecira Musovic blir alltmer spelarnas röst i debatten. Men de båda är ju andra generationens, så de räknas kanske inte som invandrartjejer?

   • Nu blir det roligt…..
    ”……..du sprider inte fakta. I stor utsträckning är det du sprider dåligt underbyggda konspirationsteorier. ———————favorit förklaringen till mainstream journalist när den känner sig träng till väggen medan monopol på fakta tryter….det finns alltså,enligt dig konspirationsteorier som är väl uppbyggda, antar att du ändå kallar detta som konspirationsteorier men inte fakta..
    ”Det är exempelvis en vanlig konspirationsteori bland folket i extremhögern att tro att svensk media betalas av staten genom presstödet. ”—————–en mainstream journalist använder i sin argumentation retoriken från det försvunna efterkrigstiden, uppdelningen till högerextremister och deras motsvarighet
    Du borde se saken ur ett annat perspektiv och ett annat skiljegräns mellan meningsmotståndare…höger och vänster tillhör historien, för de värderingar som var specifika för respektive åsikter suddades bort
    Däremot, i saknaden för vettiga argument då ”etiketterar” man sina opponenter…..det var dåligt Rydén, du kan bättre
    Angående detta, du jobbar på en ”oberoende moderat” tidning, eller hur..svara gärna är Moderaterna höger eller vänster partiet?
    ”Majoriteten av alla svenska medier är privata företag, fristående från staten.”——————————————verkligheten hann ikapp denna dagisfröken förklaringen. media är koncentrerad i få händer dessutom i tätt samarbete med makteliten, därefter dina förklaringar om medias roll låter rena rama utopin
    ”Just i år har i och för sig ganska många medier fått del av statligt stöd till följd av coronapandemin.”———————————-det var faktiskt media först som fick stödet men inte de svenska pensionärer exempelvis..Varför tror du var det viktigt för svenska regeringen att först ge stöd till svensk media?
    ”Det här är en blogg om damfotboll, inte om mediekritik”————————–visst, fast konsekvenserna av skrivande finner man i rådande -mediebilden, sammankopplingen tydligt

    • Diskussionen har nu helt lämnat bloggens ämne, damfotboll. Men du får en replik till efter det här.

     Ditt senaste inlägg var underhållande. Jag kan inte säga att jag känner mig trängd mot någon vägg. Men eftersom du hävdar att det du skriver är fakta får din sista replik i det här ämnet gärna innehålla fakta kring det där täta samarbetet mellan media och makteliten som du påstår dig känna till.

     Här är fakta: Ja, jag jobbar på en tidning som är oberoende moderat. Det innebär att tidningen är oberoende, men att våra två politiska redaktörer har åsikter som ligger nära Moderaternas. Tidningen har alltså inte någon direkt koppling till något politiskt parti. Borås Tidning ägs för övrigt av Tore G Wärenstams stiftelse, en stiftelse där styrelsen består av personer som alla kommer från Boråsområdet.

    • För att återgå till syftet med den här bloggen – damfotboll. Om du vill framstå som någorlunda trovärdig så kan du väl börja med att svara på mina frågor. Och när du har gjort det kan du också svara på om du tänker på någon särskild, eller särskilda, när du nämner invandrartjejer. Eller du bara generaliserar som vanligt?

 4. Apropå kvällens gala, så hoppas jag verkligen att Maria Nilsson tilldelas utmärkelsen årets tränare. Anledningen är vändandet av skutan som hon lyckades med. Motkandidaterna är inte dåliga, men med den trupp som Kgfc hade var första- eller andraplatsen ett väntat resultat, och trots att det blev guld, så tycker jag Nilssons påverkan på Växjö är en större bedrift. Gunnarsdottir i Kristianstad har gjort ett bra år, men där känns det mer som att hon ska ha utmärkelsen ”årtiondets tränare”. Lite, lite minus också att de inte fixade andraplatsen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.