Seger i toppmötet – nu är Göransson nära ligatiteln

Antonia Göransson spelade hela matchen när Turbine Potsdam vann med 2–0 i toppmötet borta mot FCR 2001 Duisburg.

Patricia Hanebeck gjorde båda målen när Potsdam tog ett stort steg mot ligatiteln. Det var två fina skott, ett med vänsterfoten och ett med högerfoten. Vinner laget hemma mot bottenlaget Lokomotiv Leipzig i sista omgången är guldet klart.
Två andra Sverigebekantingar spelade också hela matchen för Potsdam, nämligen Margret Lara Vidarsdottir och Alex Singer.

I det andra toppmötet vann VfL Wolfsburg hemma mot FFC Frankfurt med 1–0. Målet gjorde Lena Goessling på straff. Sara Thunebro spelade hela matchen för Frankfurt, som i och med förlusten är helt borta från höstens Champions League. Storsatsande Frankfurt kan se tillbaka på en fiaskosäsong. Man har varit nära, men förlorat de avgörande matcherna. Finaler i Champions Leaue och DfB-pokal och trea eller fyra i ligan.

De båda tyska platserna i Champions League tar nu Potsdam och Wolfsburg. Potsdam leder med en poäng inför den avgörande omgången som spelas måndagen den 28 maj, alltså annandag pingst.

I damallsvenskan vann Vittsjö säkert med 4–1 mot Djurgården i dagens tidiga match. Och Sofie Andersson gjorde återigen mål. Därmed känns det som att Vittsjö redan kan börja planera för damallsvenskan även 2013. Djurgården får hoppas att lagen framför i tabellen fortsätter att spela oavgjort så att inte glappet uppåt växer. För i nästa omgång väntar Tyresö, och där lär det inte bli några poäng.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.