Champions League nästa – då stannar Karlsson i Italien

Svensklaget Bardolino Verona vann med 4–0 i Como igår. Därmed slutade laget tvåa i ligan, och lade beslag på en plats i höstens Champions League.
I dagens BT berättar den ena svenskan, Maria Karlsson, att hon bestämt sig för att stanna kvar i Verona i ytterligare en säsong:

”Vi kom överens i veckan som gick om ett nytt kontrakt, och jag ska snart skriva på. Jag ville absolut stanna i klubben, eftersom jag har kommit in bra i laget, staden och språket. Och nu vet jag var de bästa glassbarerna i Verona finns, så det hade känts fel att lämna Italien nu…”

Karlsson och Stephanie Öhrström spelade hela matchen i Como. Här är bilder från den.

* I damallsvenskan blev Sofia Karlsson, som ju är Marias lillasyster, målskytt för Jitex borta med Umeå. Till slut blev det ju 1–1 där sedan Fanny Hjelm kvitterat på övertid, ett resultat som sannolikt båda lagen är rätt nöjda med.

Mer om gårdagens matcher senare i kväll. För nu flyttas mitt damfotbollsfokus till Tyskland. Idag avgörs sannolikt ligan där. Blir det guld till Antonia Göransson, Margret Lara Vidarsdottir och Alex Singer i Potsdam? Båda matcherna Wolfsburg–Frankfurt och Duisburg–Potsdam direktsänds på Dfb-tv från 14.00.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.