Schelin och Camp Sweden – här är två bra nyheter inför EM

Lotta Schelin inledde 2013 med att vräka in mål, och herrlandslagets supportrar ställer sig bakom damlandslaget. Det här var en bra start på EM-året…

Ni minns kanske att jag i december anmärkte lite på att Schelin väldigt sällan har avgjort matcher för sitt Lyon det senaste året. Huvuddelen av hennes många mål har i stället kommit när matcherna redan är avgjorda.
Jag vet inte om hon läste och ville ge svar på tal, men i årets första tävlingsmatch slog hon i alla fall till direkt, och bröt isen med sitt tidiga 1–0-mål borta mot Toulouse.

Schelin gjorde ytterligare två mål vid 11–1-segern, men mål som betyder 4–0 och 7–0 lägger jag inte lika stor vikt vid. Noterbart också att högerbacken Corine Franco gjorde tre av Lyons sex första mål. Hur ofta gör högerbackar hattrick?

I och med dagens tre har Schelin nu gjort 15 ligamål den här säsongen vilket innebär att hon numera är tvåa i skytteligan, ett mål bakom klubbkompisen Camille Abily.

Även om EM är långt borta är det förstås bra för landslaget att vår enda storstjärna får en kanonstart på mästerskapsåret.

En annan kanske ännu bättre sak för landslaget i EM är Hallandspostens nyhet om att herrlandslagets supporterklubb, Camp Sweden, kommer att stötta tjejerna i sommar.
Det var sannolikt en av de bättre nyheterna på länge för både laget – och EM-arrangören.

Med proffsiga hejaklacksledare på matcherna känns det till och med rimligt att tro att tjejerna kommer att få det stöd de förtjänar. Kanske till och med det bästa och välorganiserade stöd ett damlandslag någonsin fått vid ett mästerskap?

Den nyheten gjorde faktiskt min dag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.