Thunebro till Tyresö

Sara Thunebro

Sara Thunebro

Dagens nyhet på transfermarknaden är att Sara Thunebro lämnar bänken hos FFC Frankfurt och fortsätter karriären hos svenska mästarinnorna Tyresö FF.

Det är i högsta bra för Thunebro, och för landslaget, eftersom det lär innebära ökad speltid. Hur bra det är för Tyresö återstår att se.
För enligt mitt sätt att se det var laget redan rejält starkt på ytterbacksplats med trion Meghan Klingenberg, Line Röddik Hansen och Annica Svensson. Däremot hade jag gärna sett att de stärkte upp mittförsvaret, där de har sina klart svagaste länkar.

Klart är väl att Thunebro kommer att få spela mer nu. Men frågan är hur Tyresös lag kommer att formeras. Rent spontant tycker jag att Röddik Hansen är en bättre spelare än Thunebro. Men danskan kanske kommer att få spela mittback – som hon gör i landslaget – fram tills Linda Sembrant är återställd från sin korsbandsskada.

Tyresö lär inte vara färdigvärvade ännu. De har ju sökt en till offensiv spelare. Och som bekant har ju Caroline Graham Hansen och Jennifer Hermoso provspelat under vintern.

* Under eftermiddagen har jag sett Wolfsburg bli det tredje laget i semifinal av Champions League. Bortamötet med ryska Rossiyanka var precis som Göteborgs match i går en ganska sömnig historia i över en timme.

Det blev lite roligare i Moskva på slutet, när Rossiyanka var tvungna att flytta fram. Fast det var tyskorna som var det starkare laget – och som gjorde målen. Två blev det, en nick från Conny Pohlers (71:a minuten) och ett härligt skott i krysset från Lena Goessling (88:e).

Därmed kan man redan nu slå fast att semifinalerna kommer att spelas så här: Lyon–Juvisy och Wolfsburg–Arsenal. Det blir alltså redan klart att det blir fransk representation i finalen för fjärde året i rad.

4 tankar på “Thunebro till Tyresö

  1. Meghan Klingenberg är på väg tillbaka från skada och lär inte vara aktuell för 90 min på ett tag. Däremot är Frisk snart tillbaka. Kanske flyttar man in Annica Svensson som mittback?

    • Man använde väl även Elaine som mittback ibland under förra året? Men som sagt, det känns som att det är mittbackssidan som i första hand behövde förstärkning.

  2. Jag följde Tyresö under Norrporten cup – och där lärde jag mig två saker; man kan inte dra några slutsatser av cupen (mer om det på damfotboll.com i dagarna) och Röddik Hansen kan komma att agera mittback. Under turneringen växlade backuppställningen mycket. Men så fort en mittback gick ut (vilket någon ofta gjorde i paus) tog RH klivet in i mitten. Sista matchen då Frisk inte spelade startade RH som mittback.

    Det har snackats om att Frisk även hon dras med småskavanker. Om tanken då är att RH ska täcka upp i mitten känns värvningen av Thunebro logisk. Även Klingenberg ska, enligt Tyresö, ha en del kvar – även om hon matchades friskt under NP.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.