Tyresö nästa för Graham Hansen

Caroline Graham Hansen

Caroline Graham Hansen

Norska stjärnskottet Caroline Graham Hansen var och kände sig för hos Tyresö i vintras. Sedan dess har hon gång på gång kopplats till den svenska mästarklubben. I dag blev övergången klar.

Därmed fortsätter Tyresö med sin storstädning i truppen. Om jag inte glömt någon så är här alla förändringar i truppen sedan under sommaren:

Ut: Emilia Appelqvist (Piteå), Jessica Höglander (AIK), Elaine Moura (Älta) och Annica Svensson (Vittsjö).

Annica Svensson

Annica Svensson

In: Ashlyn Harris (Washington Spirit), Whitney Engen (Liverpool) och Caroline Graham Hansen (Stabaek).

Med Graham Hansen blir Tyresös anfallskraft ännu bättre. Norskan är användbar både centralt och på en kant. Och med henne på ena sidan och Marta på den andra blir det inte roligt för motståndarnas ytterbackar.

Efter att ha sett Graham Hansen under EM gissar jag att det här klubbytet även är bra för henne. Hon nådde nämligen inte de höjder jag hade trott hon skulle. Känslan var att hon har blivit lite för bollkär. I Tyresö borde hon lära sig att utnyttja sina medspelare bättre än hon gör.

Känslan är att Tyresö nu har ett lag för att verkligen utmana om slutsegern i Champions League.

* Champions League startade för övrigt i dag med gruppspelet. Det slipper våra svenska representanter. Men en svensk spelare var i alla fall med i dagens spel. Det är den 18-åriga Herrljungatjejen Iris Kadric, som i och för sig valt att spela landslagsfotboll för Bosnien-Hercegovina.

Kadric gjorde ett mål för Vara SK i division I norra Götaland i våras. Nu spelar hon för Sarajevo, som vann sin match mot Cardiff med 3–0 i dag. Kadric spelade hela matchen.

* I USA närmar man sig slutspel i NWSL. Dagens stora fråga rör dock inte kampen kring slutspelsstrecket, utan den lyder: hur illa är det med Alex Morgan:s knä?

Morgan fick kliva av gårdagens match mot Boston Breakers till följd av knäproblemen. Och till råga på skadan föll hennes Portland i matchen med 2–1.

Svar om knäskadan förväntas under kvällen amerikansk tid – vilket ju är natten mot fredag, svensk tid.

Alex Morgan

Alex Morgan

Tillagt i efterhand: Under tiden jag skrev det här inlägget kom beskedet om Morgans skada. Det visade sig inte vara så allvarligt, utan hon skall vara tillbaka om någon vecka, och har således god chans att kunna spela i NWSL-slutspelet.

2 tankar på “Tyresö nästa för Graham Hansen

  1. Kanske en teknikalitet, men att Tyresö ‘storstädar’ känns ju inte som en korrekt beskrivning eftersom det inte handlat om att klubben tvingat bort spelare, utan att dom själva velat bli utlånade för att få mer speltid. Men visst förstår jag vad du menar.

    Hansen känns som en oslipad diamant som behöver slipas länge och väl. Hon behöver en tränare och miljö som kan få henne att förstå att en passning ofta är mer vägvinnande än en dribbling. Den insikten kommer inte över en natt för en ung spelare, därför är jag förvånad över att man endast tecknat ett kontrakt på ett drygt år. Skulle hon fortsätta utvecklas kan klubben snabbt förlora spelaren till en (ännu) mer pengastinn förening i Europa. Pengar förresten, jämför man lönerna på spelarna som nu kommer in med de spelare som lånas ut så ökar lönekostnaderna rejält. Klubben gick 600 000 kr back förra säsongen och har dessutom nästan halverat publiksnittet i år, så jag hoppas och förutsätter att nya huvudsponsorn inbringat så pass mycket mer pengar, och att man inte nu leker med små marginaler i sin iver att rusta inför UWCL.

    Slutligen då UWCL. Inte ens med ett partiskt synsätt kan jag tro att Tyresö överhuvudtaget skulle kunna hota ett lag som Lyon. Tyresö håller ungefär samma nivå som Ldb, kanske lite starkare. På pappret är dom mycket starkare, men inte på planen. Samma Ldb som Lyon pulveriserade fullständigt i kvartsfinalen. Matematiken är enkel. Dessutom har Tyresö sannolikt inte spelare som Harris, Klingenberg, Press och kanske inte heller Boquete i truppen till våren, vilket skulle minska chanserna ytterligare.

  2. jag tror inte heller att Tyresö kan slå topplagen i Europa, dom har absolut induvidalisterna till detta , men dom får sällan till det som ett lag, kanske för mycket lirare ? I dom stora matcherna är det oftast viktigare att inte släppa till bakåt, och säga vad man vill om Tyresös spelare ,Hur många defensiva stjärnor finns det !! Men man får väl hoppas att dom får till det 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.