Malmö–Tyresö 95–5

Tyresö tappade två poäng i Umeå – då är Malmö snubblande nära att återta guldet.

Jag kom hem från träning precis efter att Umeå hade gjort 2–1. Det jag fick se var ett vilt kämpande Umeå, och ett jagande Tyresö. Jag förvånades över att Tony Gustavsson bytte ut Lisa Dahlkvist på slutet. För ”Dala” är ju en vinnare – en spelare man kan lyfta in bollar mot och som tycker om att kötta i straffområdet.

Nu skulle ju förstås Marta ha haft straff i tredje övertidsminuten. Men ibland får man domsluten med sig. Ibland inte.

Vill Tyresö har synpunkter på det där kan de ju alltid slå en signal till Mallbacken. Ja, de bör nog ringa Mallbacken ändå. För värmländskorna är ett av de fyra lag som kan hjälpa TFF i guldstriden.

För nu måste Tyresö själva ta maximala tolv poäng. Det är en absolut förutsättning för att ha minsta chans att försvara sitt guld. Dessutom måste ju Malmö tappa poäng i två matcher av sina återstående fyra. Malmö har följande program:

* Kristianstad (b)
* Kif Örebro (h)
* Umeå IK (h)
* Mallbacken (b)

Det är klart att Malmö kommer att få kämpa för sina poäng. Men laget har nu sju raka segrar, och i sex av de där matcherna har man hållit nollan. Thora Helgadottir är nu uppe i fem raka nollor.

Malmö har alltså varit väldigt stabilt under hösten. Och inget talar väl för att de skall tappa i två av de där fyra matcherna? Guldet är förstås inte klart. Men jag bedömer det som 95 procents chans att det hamnar i Skåne för tredje året av fyra.

Mer om dagens match när jag sett hela. Jag kan tänka mig att jag får anledning att skriva några positiva rader om Lina Hurtig

2 tankar på “Malmö–Tyresö 95–5

  1. Ska ju tilläggas att Tyresö har en bortmatch mot på hemmaplan obesegrade och nu formtoppade LFC som totalt manglade Göteborg och vann med 3-0. Harder och Blackstenius fick båda 1+1 och deras samspel har varit riktigt bra de senaste matcherna. Tredje målet stod Magdalena Ericsson för på nick vid hörna, Fischerklass på den för övrigt. Hon visade åter upp ett spel, denna gång som mittback, som gör att jag vill se henne få chansen i Landslaget. Mest glädjande var annars förstås att Sällström äntligen fick göra comeback i matchens slutskede efter två års frånvaro och jag kan rapportera att snabbheten inte försvunnit. Hon var också riktigt nära att få näta efter att bara varit på plan nån minut men det hade kanske varit lite för bra.

    Nej, det är bara att gratulera Malmö, de har värvat med en tanke och har ett LAG som är bättre än Tyresös stjärngalleri, det är min enkla analys över varför Malmö vinner Damallsvenskan i år.

  2. Vem bryr si egentligen vem som vinner damallsvenskan, Tyresö eller Malmö, 2 klubbar som nästan enbart satsar på Utländska förvärv,, Dom har totalt sett 6-7 svenska spelare i sina startelvor !! Malmö , en klubb under konkurshot som lever på kommunens pengar, och Tyresö som förmodligen är en bubbla som snart spricker när lövet tröttnar,3 säsonger med storsatsningar och löften från klubben om stora titlar, dom vann förvisso förra året men på en domartabbe, i år lär det inte bli serieseger och vad händer om dom åker direkt ur Champions league ?? Det som tog Sverige upp till toppen genom bra arbete ute i landet (Umeå) har snart raderats ut av dessa klubbar som bara söker kortsiktig framgång,Det är inte så konstigt att det inte längre går framåt !

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.