Drömmen om OS lever ett dygn till

Den svenska OS-drömmen lever i ytterligare ett dygn. Norge borde ha förstört den, men tog inte sina chanser. För sådana fanns det rätt många. Jag räknade inte jättenoga, men sex–sju stycken hade man innan England skapade sin första.

I det läget stod det 1–0 till Norge efter Solveig Gulbrandsen:s skarvnick på hörna. I det läget hade även Norge tvingats byta ut backklippan Trine Rönning – ett byte som blev dyrt för norskorna. I den andra halvleken var det virrigt bland de norska backarna, dessutom saknade uppspelen adress.

När England fick chansen i den andra halvleken small det. The Lionesses gjorde mål på sina två första målchanser och räddade kvar Pia Sundhage på posten som svensk förbundskapten ett tag till.

För att Sverige skall få spela OS-kval i vinter krävs det nu också att Japan slår ut Holland ut natten mot onsdag. I så fall väntar ett gruppspel om en plats mellan Sverige, Schweiz, Norge och Holland.

1 thought on “Drömmen om OS lever ett dygn till

  1. Intressant att höra både Norge och USA kritisera domarna i respektive lags åttondelar trots att de fick ett gratismål (Norge) och två förvisso korrekta straffar (USA). Särskilt Wambachs bisarra attack på den franska domaren men insinuationer om avsiktliga varningar är oförsvarligt. Nu blir det intressant att se hur FIFA hanterar att damfotbollens kanske största stjärna skämmer ut sig så fullständigt och svingar vilt på detta sätt.

    Trodde innan den här matchen att USA var jättefavoriter mot Kina i kvartsfinalen men nu vet jag inte längre, Kina är ett lag i harmoni som trots de politiska undertonerna kan spela utan press medan USA verkar vara skakat och dessutom får klara sig utan två viktiga spelare där framförallt Rapinoe bör saknas rejält.

    Vad gäller Norge så var ju deras mål klart regelvidrigt då England givetvis skulle haft frispark och skulle det vara så att Norge blev bestulna på en straff så kan man ju se det som ‘kvittade’ missar i så fall.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.