Kort rapport från dagens träning

Jag tog en liten promenad på 20 minuter bort till Sportpark Hengelder i förmiddags. Där på Phillip Cocu:s moderklubb SV DCS Zevenaars hemmaarena kör det svenska laget sina träningar under EM.

När det blev spel valde Pia Sundhage att matcha Magdalena Eriksson som vänsterback i startelvan hela tiden. Först körde hon med Julia Spetsmark som vänsterytter, sedan drog förbundskaptenen ner Lotta Schelin på högerkanten, flyttade över Kosovare Asllani till vänster och spelade Fridolina Rolfö och Stina Blackstenius som forwardspar.

Jag gissar att lösningen med Spetsmark är förstavalet och att Schelin som yttermittfältare är andraval. Samtidigt sa Lilie Persson på presskonferensen att Olivia Schough kommer att vara spelbar på fredag. Hon tränade inte fotboll i dag, så det kanske trots allt blir Schough mot ryskorna.

Personligen hade jag gärna testat Pauline Hammarlund som yttermittfältare mot Ryssland. Hon är en av de svenska spelare som är bäst på inlöp i straffområdet, något det kan bli ganska mycket av mot ryskorna.

En annan notering från dagen var att assisterande förbundskapten Persson berömde den ryska förbundskaptenen Elena Fomina för att denne har vågat plocka bort några äldre, rutinerade spelare och ge plats för yngre.

5 tankar på “Kort rapport från dagens träning

 1. Tack för en utmärkt blogg, alltid läsvärd. Du råkar inte veta om Sverige har någon öppen träning på matcharenan i Deventer under torsdagen? Vi är en familj på väg dit just nu, vore kul om det gick att kika på laget även dagen före match.

 2. Hoppsan! Har Persson fått ett anfall av humor – YNGRE spelare i laget!!! Lindahl, Fischer, Sembrant, Seger, Dahlqvist, Asllani, Schelin .- say no more…

  Rolfö och Blackstenius från start på topp? Jag tror det när jag ser det. Om det mot förmodan skulle hända lär de knappast få en hel match ihop. Det är bara de ”gamla uvarna” som får max speltid.

 3. Johan hur ser du på Ryssland. Skall Sverige känna någon ryss skräck. Att Sverige underskattar Ryssland och åker dit. Att sätta Blackstenius och Rolfö på topp är nog inte fel. Tycker det är lång vila mellan matcherna?

  • Nej, och ja. Sverige ska inte känna någon rädsla för Ryssland, det ryska laget må vara bra mycket bättre än det som var i Algarve, men det ska egentligen inte kunna hota det svenska.

   Däremot ska Sverige ha respekt för att det kan bli en tuff match, mycket beroende på att vårt eget lag för tillfället har så extremt svårt att göra mål – även mot svaga motståndare.

   Den svenska 1-0-segern mot Skottland satt ju exempelvis väldigt långt inne. England visade i går att den skotska defensiven inte direkt håller världsklass.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.