Det ser ut att bli bästa elvan ändå

Vi var många journalister som fick känslan i går att Pia Sundhage skulle spela Lotta Schelin på topp bredvid Stina Blackstenius från start i EM-kvartsfinalen. Och att Fridolina Rolfö skulle få börja från bänken.

När Fotbollskanalen för en stund sedan avslöjade elvan var det dock den elva jag hade hoppats på. Alltså Hedvig Lindahl – Jessica Samuelsson, Nilla Fischer, Linda Sembrant, Jonna Andersson – Schelin, Lisa Dahlkvist, Caroline Seger, Kosovare Asllani – Blackstenius och Rolfö. Det tror jag är bästa möjliga svenska laget mot det här motståndet.

Jag har för övrigt varit nere i centrala Doetinchem och känt av kvartsfinalfebern. Och det är skön stämning här i stan. Inte minst var det väldigt glada miner när de nederländska supportrarna nyss marscherade hit till arenan.

Det här har förutsättningar att bli en riktig fotbollsfest.

2 tankar på “Det ser ut att bli bästa elvan ändå

  1. Pingback: Startelvan är bekräftad | En blogg om internationell damfotboll

  2. Det trodde jag inte. Att Pia & co äntligen låter Rolfö och Blackstenius starta i anfallet, och att Schough är flyttad till bänken. Håller fortfarande Nederländerna som favoriter (sett till tidigare matcher och hemmaplan) men Sveriges chanser ökar ju med denna laguppställning.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.