Startelvan mot Sydafrika

Med en timme till avspark (TV12, 13.00) har Peter Gerhardsson presenterat sin första startelva för året. Den ser ut så här:

Hilda Carlén – Hanna Glas, Amanda Ilestedt, Linda Sembrant, Jonna Andersson – Kosovare Asllani, Caroline Seger, Lina Hurtig – Olivia Schough, Stina Blackstenius, Sofia Jakobsson.

I verkligheten kommer det ju sannolikt bli mer 4–2–3–1 i anfall och 4–4–1–1 i försvar. Gissar att det blir Hurtig som får tia-rollen.

Sveriges startelva i EM-kvartsfinalen.

Om man jämför dagens elva med den på bilden, som var Pia Sundhage:s sista, så är ju halva laget av olika skäl utbytt. Och det tycker jag är väldigt bra. Det är ju första matchen för året, och ett bra läge att testa lite nytt.

1 tanke på “Startelvan mot Sydafrika

  1. Vet inte vad som hände men Hurtig spelade väl inte överhuvudtaget. Seg första halvlek men bättre efter paus. Stora ljuspunkten var Kullashi som kom in och verkligen tog chansen, inte bara för målen utan sin attityd och respektlöshet, på rätt plats vid 1-0 efter Blackstenius snygga snett-innåt bakåt pass och sen 2-0 på ett överraskande skott (där hon mycket väl kunde frispelat Blackstenius). Övrigt var backlinjen illa ute ett par gånger och passningspelet stundtals utan tempo, Seger seg och stannade upp spelet, spelade mest i sidled och Schoug hade inte många rätt, tappade boll och missade nästan varje passning. Aslani jobbade bra men kan mer framåt och Jacobsson ett fint skott i ribban och Blackstenius skapade mycket med sin löpstyrka och tyngd men sen saknade jag Hurtig som sagt. Men mycket som lovar gott inför framtiden för Peter G och hans nya landslag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.