Kanadensisk mittback till Eskilstuna

Den första dagen med öppet transferfönster bjöd som väntat inte på några sensationella nyheter. Den enda värvning jag har noterat är att Eskilstuna har knutit upp mittbacken Shannon Woeller.

Hon har gjort 19 A-landskamper för Kanada, vilket är respektingivande. Även om jag inte har någon klar bild av henne borde det här vara en bra förstärkning.

Den största liga som pågår är NWSL. Där har North Caroline Courage ryckt till sig en jätteledning. Den är så stor att laget redan är slutspelsklart i och med söndagens 4–0-seger borta mot Sky Blue. Då återstår det nästan två månader av grundserien.

I kampen kring slutspelsstrecket tog Chicago tre tunga poäng genom 1–0-seger mot Seattle. Seattles anfallsduo med glödheta Sam Kerr och pånyttfödda Yuki Nagasato fixade segermålet i slutminuterna. De japanskans vakna nickpassning och australiens kalla avslut håller hög klass.

Målet var Kerrs nionde i årets seriespel. Hon vann skytteligan ifjol, och håller undan i toppen även i år. Lynn Williams som gjorde tre mål för North Carolina i den här omgången skuggar på totalt åtta.

Lynn Williams

På onsdag drar F19-EM igång i Schweiz. Där spelar värdnationen, Norge, Frankrike och Spanien i grupp A. I grupp B återfinns Tyskland, Danmark, Italien och Nederländerna.

Noterbart är att startfältet består av åtta av de tio högst rankade europeiska länderna på Fifas världsranking. De två som saknas är Sverige och England.

Vad jag vet är en damallsvensk spelare med i mästerskapet i Schweiz. Det handlar om Piteås norska forward Andrea Norheim. Linköpings Frida Maanum håller också åldern, men finns inte med i den norska truppen.

4 tankar på “Kanadensisk mittback till Eskilstuna

 1. Om jag såg rätt på Petronella Ekroths Instagram, så är hon klar för Juventus. Inte illa i så fall.

 2. Igår på Juventus förstasida: ”Cristiano Ronaldo is bianconero!”
  Idag på Juventus förstasida: ”Petronella Ekroth is biancanera!”

  Detta var dagens (hittintills) trevligaste nyhet. Djurgårdens backklippa Petronella Ekroth ”joinar” alltså Italiens bästa, eller kanske mest omsusade fotbollsklubb, Juventus FC, Torino, och blir lagkamrat, nej… men dock klubbkamrat med Ronaldo. Så roligt och så välförtjänt för Petronella! Den kraftfulla och stabila försvarsspelaren har vandrat en krokig men tydligen lärorik väg från moderklubben Rödsle BK (Oskarshamn), via Östers IF, Linköpings FC, Tyresö FF, Jitex BK, Hammarby IF och Djurgårdens IF, som hon nu lämnar. Ej att förglömma att Petronella Ekroth är en mycket sympatisk person i alla sammanhang.

  En naturlig fundering inställer sig givetvis: Hur många miljoners miljoner (i dollar eller euro) skilde det, räknat i värvningspengar, mellan Ronaldo och Ekroth?

 3. Antar att Juve inte behövde betala en enda krona vid övergång.
  Sedan tjänar hon cirka 25.000 kr/mån. Någon tusenlapp upp kanske beroende på bostad.
  Ungefär vad Ronaldo tjänar för att ta sig upp på toaletten en onsdag morgon.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.