Snygg seger i sista matchen

Sverige avslutade Algarve cup snyggt genom 2–0-seger mot Portugal. Det var helt klart siffror i underkant, för jag tyckte att det var betydligt större skillnad mellan lagen än bara två mål.

Jag räknade till 9–0 i målchanser, och jag såg att det var 60–40 i bollinnehav i svensk favör i slutet av matchen. Gissar att det var sisådär 95–5 om man jämförde bollinnehav på offensiv planhalva. Portugisiskorna förmådde nämligen sällan hålla i bollen på svensk planhalva. I den första halvleken var hemmalaget knappt över mittlinjen.

Framför allt imponerade det svenska laget under den första kvarten. Då satte man presspelet på ett utmärkt sätt. Man hade bra hårdhet i de lite längre passningarna, och man skapade också fyra 100-procentiga målchanser under de första 17 minuterna.

Sedan tappade Sverige lite passningskvalitet, vilket gjorde att man slutade skapa målchanser. Det var fortsatt svensk dominans, men Portugal lyckades hålla Sverige utanför sig i nästan 30 minuter. Det dröjde till 46.30 innan pigga Sofia Jakobsson satte det välförtjänta ledningsmålet.

Och 5.30 in i den andra halvleken smällde Fridolina Rolfö på halvvolley in 2–0 i krysset. Hon gjorde det med sitt stödjeben, det högra. Det var ett väldigt fint mål efter ett rakt igenom väl genomfört anfall.

Rolfö revanscherade sig för en väldigt svag insats mot Tyskland. I kväll kände man igen Wolfsburgstjärnan – hon var riktigt bra. Det var för övrigt de flesta svenska startspelarna. Jag tyckte att det svenska laget såg riktigt bra ut i den här matchen.

Peter Gerhardsson gav Rebecka Blomqvist chansen från start som forward för första gången. Blomqvist inledde piggt, men var sedan borta ur matchbilden långa stunder. Strax innan hon byttes ut fick hon ett kanonläge – men sköt över det tomma målet.

Trots den rätt grova missen tycker jag att hon får godkänt. Det var första gången hon på riktigt spelade med startelvan i landslaget, och det går inte att kräva att hon skall hitta tajmingen i samarbetet med de andra offensiva spelarna direkt.

Jag tycker dock att Mimmi Larsson har varit den forward som stärkt sina aktier mest – av de som varit med i Algarve. Kanske faktiskt att Anna Anvegård också stärkt sin position, trots att hon inte var med.

Vissa av er tycker att jag varit för hård mot Stina Blackstenius. Skillnaden mellan henne och Larsson/Blomqvist är att Blackstenius har spelat med Rolfö, Asllani, Jakobsson och de andra en väldig massa gånger. Hon borde därmed både ha koll på hur de rör sig och hur och när de passar. Jag ställer således högre krav på Blackstenius än på de andra.

Hanna Bennison fick chansen i två av matcherna. Jag tycker att hon skötte sig riktigt bra i dag. Jag är rätt övertygad om att Elin Rubensson fortfarande är förstavalet, men Bennison utmanar Julia Zigiotti Olme om att vara första utmanare i den mittfältsroll som kräver mest tvåvägsarbete.

Caroline Seger inledde dagens match med tre felpass mitt i planen de första tre minuterna. Ändå känns hon rätt gjuten i den balanserande rollen. Den enda som ens är nära är Nathalie Björn, men eftersom hon spelar back i Rosengård känns det inte som att hon kommer att ges chansen att utmana Seger fullt ut.

Jag noterar för övrigt att vissa av er som kommenterar här i bloggen tycks längta tills den dag när veteranerna Hedvig Lindahl, Seger, Nilla Fischer och Linda Sembrant petas från landslaget. Det gör inte jag. Jag ser inga givna ersättare till Lindahl och Seger, och då ser jag inte någon anledning till att plocka bort dem.

På mittbackssidan finns ju numera flera bra alternativ till Fischer och Sembrant. Men det skadar inte med konkurrens, så jag ser gärna att alla veteranerna hänger i några år till.

Jag hörde för övrigt Peter Gerhardsson säga i dag att han uppfattar det som att konkurrensen i landslaget har skärpts till ytterligare i år. Det är ju bra. Samtidigt kan jag inte låta bli att fundera på om det inte är lite tillfälligt. För bakom den starka 97-årgången har det ju varit väldigt tunt med stora talanger. Vi får hoppas att de bästa spelarna i de årgångarna utvecklas sent. Annars är risken att påfyllningen inte kommer vara lika god om några år.

34 tankar på “Snygg seger i sista matchen

  • Alla tre centrala forwards fick cirka 90 minuters speltid och jag håller med Johan att Larsson var bäst av de tre, sen kan man kräva mer av alla. Men i det defensiva forwardsspelet(presspelet) samt förmågan att skapa någonting på egen hand var ju Rosengårds forwarden den bäste av de tre.

 1. Den spelare som gav mest positivt intryck är väl ändå Filippa Angeldahl. En konstruktiv spelare som skapade mycket med sina öppnande passningar. Och så gläder jag mig speciellt åt att Jennifer Falk äntligen fick en chans i landslaget och fick visa att hon håller mer än väl i dessa sammanhang.

 2. Seger byttes ut i ca minut 40, var det av någon specifik anledning (hade inte ljudet på tv’n)? Ovanlig tidpunkt att byta om det inte är av skada eller likn.

 3. Håller inte riktigt med att det var så väldigt bra och övertygande av det svenska laget. Man mötte ett svagt Portugal med flera nya unga spelare.- blev lite bättre i andra halvlek när Portugal flyttade upp spelet och satte in några ordinarie spelare som Neto och Pinto. Svenska spelet var okey i försvaret och presspelet och vissa uppspel men spelet sista tredjedelen var bedrövligt och det var inte många passningar som gick rätt till offensiva spelare. Värst var Asslani som inte hade många rätt, kom fel till bollen, tappade bollen och missade ofta sista passningen. Hon var dock hårt uppvaktad av Silva i Portugal. Asllani skall ha boll mycket, men hon skulle ibland spela lite enklare och framför allt spela ifrån sig bollen snabbare. Rolfö riktigt bra och ett snyggt mål dessutom (även om den var en svag rensning från portugisiskan rakt i gapet på Rolfö) och Jacobsson pigg och alert och ett fint mål och en snygg passning till Blomqvist där hon missade öppet mål. Backlinjen, som spelade 4-backslinje som jag efterlyste var bra och flyttade upp spelet på mittplan. Jonna Andersson är en bättre back än Ökvist, men det hade vi kanske på känn, medan det är konkurrens mellan Samuelsson och Glas. På mitten började Seger med att tappa bollen och slå bort två passningar innan man ens hade satt på TV:n och för övrigt var det mest spel bakåt och i sidled som är hennes signum numera. Nathalie Björn vikarierade utmärkt för Seger i en halvlek, alert, rör sig mycket, vinner mycket närkamper, bra på huvudet. Den goda Nathalie skulle dock vårda sitt passningspel lite bättre, i går slog hon bort flera passningar lite onödigt. Tror att Nathalie på sikt kan bli ett alternativ till den ”givne” Seger, även på mitten och tror att hon med sitt allroundspel, hon kan spela back, wing back och på mittfältet och är given i landslagstruppen till OS – borde hon vara. Bennison hade goda intentioner, men fastnade ofta på motståndare och hade ingen bra afton. Men vi vet ju vad hon kan. Hemma finns ju även Rubenson och Zigiotte-Olme så det är konkurrens på mitten.

  För övrigt var det svagt på forwardssidan – förutom Rolfö och Jacobsson. Hurtig kom ingen stans, Janogy kom ingen stans och inte heller Blackstenius och Blomqvist försökte men lyckades inte heller något vidare och brände ett jätteläge, även om bollen studsade upp lite innan hon satte till foten.

  Så det finns mycket att fundera på för Gerhardsson. Lindahl är given, Sembrandt också, men hon får då peta Ilestedt som mb, Fischer klarar vi oss utan, finns fullgoda alternativ men Fischer får väl spela lite matcher först (har inte spelat på evigheter) och sen får man se. På mitten klara vi oss utan Seger numera, långsam, seg i tanken och i fötter, tappar boll, missar passningar i match efter match numera. Att ha en spelare som stannar upp spelet eller spelar bakåt eller i sidled kan Björn eller Zigiotte-Olme t ex göra lika bra. Men det är ju min högst egna subjektiva uppfattning.

  • Neto hade fler – rätta – passningar i andra halvlek än hela svenska laget.
   PG flyttar inte på Seger så länge PG är FK.
   En fräsch Fischer lär också vara tillbaka inom kort.
   Att Mimmi blivit utsedd till bästa anfallare säger en del om Sveriges offensiv i turrneringen.
   Det är bara Asllani, även Hurtig, som kan ta sig förbi sin motståndare. Därtill krävs god teknik – som tyvärr är en bristvara.
   Saknade Rubensson.
   Även Anvegård.

 4. Fotbollskanalen var imponerade av Nathalie Björn:
  ”Mot Danmark var hon bäst i laget tillsammans med Filippa Angeldahl, och mot Portugal var hon matchens bästa spelare. Positionsspelet, speluppfattningen och passningsspelet höll hög klass”

  Håller med om speluppfatttningen och positiosnspelet – men kanske inte om passningsspelet i denna match.

  https://www.fotbollskanalen.se/sverige/fem-spaningar-bjorn-imponerade—visade-upp-hogre-niva-an-konkurrenterna/

 5. Efter Bloggarens, Rolf Perssons och andras analyser och betygsättningar känns det överflödigt att komma med ytterligare utläggningar om matchen mot Portugal – f ö den allra sista matchen i årets ”Algarve”, eftersom finalen mellan Italien och Tyskland är inställd. Kanske kan man ändå tillägga apropå våra anfallares måltorka, att det inte är någon enkel uppgift att äta sig igenom en försvarsgröt av den sort som portugisiskorna bjöd på under hela första halvleken. Är det svårt nog för landslagsstjärnorna att ”scora” mot öppnare och spelgladare lag är det nästan hopplöst mot totalt tillknäppta motståndare, det är en självklarhet…

  …och så var det naturligtvis inte enbart Stina Blackstenius fel att Sverige inte gick till final – en final som aldrig blev av.

  • The Independent – Nu var det inte enbart måltorka och oförmåga att skapa chanser som jag och en del andra kritiserade, utan själva spelet i den sista tredjedelen, uppspelen samt den sista passningen som missades eller inte nådde rätta adress – det gör det naturligtvis svårare för forwards eller offensiva spelare att åstadkomma någonting och trots att man visar sig eller löper i luckor inte får bollen eller att motståndarna bryter den sista passningen. Det oavsett om motståndarna ligger lågt som Portugiserna i första halvlek eller i andra där det bjöds på lite mer öppna ytor för offensiva spelare..

   Sen håller jag med om Stina Blackstenius :)) Felet var som sagt det tafatta offensiva spelet i ”sista tredjedelen”. Men det är bara i mars månad och det var många byten i laget med flera nya spelare och debutanter – inte så konstigt.

 6. Det enda från matchen som jag kommer komma ihåg är väl Portugals förbundskaptens agerande efter att hans egen spelare bärs ut, till synes medvetslös och helt borta.
  Denna pajasen av tränaren var helt oberörd, kollade lite hastigt vad var det som hänt och försatte -prata med sina spelare
  Fullständig saknad av empati eller stöd i det som betecknas som ett kollektivt sport
  Alla har ju ”lika värde”, mantra som vi lär oss dagligen. I det här fallet betyder det bara att alla är UTBYTBARA, inget annat, och den som ska bytas ut skiter man tydligen- i
  Skrämmande utveckling har det blivit, med idrotten som avancerar från spel till en sak om överlevnad för var och en ute på plan. På en träningsmatch dessutom
  tråkigt nog att man uppmuntrar den typ av spelet, något slags ”macho” utövning för att tillfredställa ofta löjligt dåliga tränare med saknaden av det mesta en topp expert på idrott ska ha i ryggraden, bl a pedagogiskt samt en enkel medmänsklig hållning

  • axel – Hur vet du att tränaren var helt oberörd och ”skiter” i spelaren. Är du tankeläsare, synsk eller utbildad psykolog?. Den skadade spelaren fick tillsyn av läkare och två assistenter, vilket är deras jobb, inte lagledarens. Lagledaren kollade troligtvis att spelaren var vaken och om det var någon huvudskada, hjärnskakning eller liknande får läkaren avgöra, inte lagledaren. Lagledares uppgift är att leda laget och eftersom det var ett aviserat byte är det hans uppgift att ombesörja bytet, naturligtvis prata med övriga spelare och se till att matchen fortsätter. Det är hans huvud uppgift, hur svårt skadade spelaren är är läkarens uppgift. Han kanske visade empati, medmänsklighet och stöd till den skadade efter matchen – vet vi eller du inget om. Hur vet du att han är en ”löjlig tränare” och är som person? Vet du inte ett dyft om.

   Att sen komma med en lång ramsa om ”skrämmande utveckling” med anledning av det inträffade är bara gissningar, hitta-på, spekulationer och annat som du ägnar din tid åt.

   • Håll dig till ämne RP, och tala för dig själv! Inte attackera på kommentatorer som har avvikande åsikter!
    Den typ av meningsutbyte, som du gav ett sken av, kännetecknar de totalitära samhällen, typ DDR, där alla hade överens precis om allt
    Tom fotbollsfolket, som jag gissar du hör till -är kapabla att lära sig det
    Sedan är jag är rätt nyfiken, hur många gånger kommer du återkomma till bloggen och kommentera innan du lärt dig grunderna om hur en debatt ska gå till?
    Angående inlärning då, ditt försök att förmedla dina ”fotbollskunskaper” till de som ”avviker” påminner mig på sättet lil`Greta gör det …
    Sist då tog hon till örat kineser och uppmanade stora nationen att sluta använda ätpinnar och på det sättet rädda skogarna.
    Kineserna hälsade på och rekommenderade lil`flicka att återvända till skolan. Där kan hon , om hon vill, lära sig massa saker. En av dem är rena fakta . som att ätpinnar görs av bambus inte av trä, och bambus tillhör en gräsart
    Kineserna sade detta i god avsikt, de visste ju inte att svensk skola har övergett kunskapsmålet . ..och lil`Greta är målande exemplet, för henne är det lönsammare att skolka
    Vart fotboll hör till RP, till folket som du själv, en trångsynt sportbyråkrat, eller möjligen tränare som sällan kan se saker som händer inom idrotten, för att nödvändig distans saknas

    • axel – Avvikande åsikter är väl bra men du kommenterar sånt som du inte begriper eller är insatt. Din ”analys” av händelsen i Portugal matchen är enbart gissningar, spekulationer, uppskattningar och värdering och uppfattning om personer som du inte känner eller vet ett dyft om. Debatt handlar att man kommenterar sånt som man inte håller med om eller där man tycker att inlägget saknar saklighet och trovärdighet. Normalt i ett forum.

     Dina övriga kommentarer och utvecklingar i ditt svar är kvalificerat struntprat, trams, nonsens, sidospår och inte värt att kommentera.

     Over and out.

    • Oj, axel. Du som nyligen ansåg att BBC var en opålitlig källa bör nog uppge den förstahandskälla du har om att Greta Thunberg skall ha uppmanat Kina att sluta använda ätpinnar. Jag har googlat ämnet och hittar ingen pålitlig källa, bara pseudonymer i forum som påstår att Thunberg skall ha sagt det där.

     Det är väl inte så axel, att du sprider saker som hittats på av nättroll?

     För övrigt skolkar inte Greta Thunberg. Hon har fullgjort sin skolplikt. Hon har gått ur den obligatoriska skolan med höga betyg.

    • I keep being stunned about people that don’t see any problem with smashing their fists into other peoples faces but cry woolf how badly they got hurt when someone steps on their toes (and no, I don’t mean Rolf here).
     I’m equally stunned (and increasingly disappointed and annoyed) that you, Johan, keep publishing these aggressive and humilating comments – they are by no means covered by freedom of speech.

    • ”………….. bör nog uppge den förstahandskälla du har om att Greta Thunberg ”—————————-nej Rydén, jag behöver inte göra det av den enkla anledningen, jag är ingen journalist. Däremot är du det så jag undrar hur går det till för din del när du presenterar en, bara delvis information, döljer en väsentlig del av sådan eller helt enkelt struntar i att skriva om? Detta efter ”värdegrund” motstock som alla de, som jag kallar inbäddade journalister håller på och ratar sig efter.
     -Någon nättroll behöver du inte ta till hjälp i det fallet. –
     Att anklaga mig att sprida falska rykte om en tonåring med en mängd av seriösa psykiska diagnoser är slag under bältet
     Vänd dig till sakfrågan istället, om ikring Greta…som hennes bristande okunskap i ämne hon brinner för, som direkt konsekvens av okunskapen på dem som ”driver” henne, så att många skojar frisk om hennes påtvingade roll i det fenomenet som kan kallas ångest.
     .

     • Oj. Varifrån har du fått den befängda uppfattningen att bara journalister bör uppge sina källor?

      Jag rekommenderar att du går en kurs i källkritik, sådana är bra för alla yrkesgrupper i det moderna informationssamhället. På kursen kommer du få lära dig att alla bör uppge sin källa när man kommer med kontroversiell information.

      Den här bloggen handlar för övrigt om damfotboll, inte om Greta Thunberg. Men det hindrar inte att jag tycker att du bör visa anständighet. Och anständighet i den här frågan är att uppge sin källa, och inte bara smutskasta någon man inte håller med.

      Jag ler förresten lite åt din nya hyllning av Thunberg. För när du skriver ”hennes bristande okunskap” måste du väl tycka att hon är väldigt kunnig och kompetent?

   • ……..gammal kommunistiskt mantra som du håller på,nämligen att demonisera de som inte ”begriper” för att de som gör det, enligt egen utsago, har exklusiv rätt att tolka händelse. Alla andra är ej kvalificerade att uttala sig. Trots sina ögon och sitt förnuft. –
    T o m Ryssar har gjort upp med sina kommunister men i Sverige har de bördig mark att sprida sitt syn på saken, t o m i damfotbollen, som är ju målande vacker…
    Inte konstig att största förebild i svensk damfotboll för dig och tränar- flocken som hejar på dig här på bloggen, är en ”stalinist”
    Frågan jag kan ställa mig; har du begripit något i ditt lands fotbollsutveckling på senaste åren? Sätt den i omgivningen?
    Eller tiden ståt stila , tät omgiven av hög staket och inbäddade journalister och tränarpatrasket..

    • Tror inte ens du begriper vad du skriver om – obegriplig röra. Vad har DDR, Kina, kommunism och en 17-årig klimataktivist för koppling och parallel med ditt första inlägg om en Portugisk tränare? Tragiskt är bara förnamnet. Ditt första inlägg fick 0 gillande och 7 ogillande – ditt svar till mig 0 gillande och 6 ogillande. Men dom som ogillar vad du skriver är kanske kommunister, vad vet jag.

     Nu tänker jag inte ägna mer bortkastad tid att ”debattera” med dig. Lika meningslöst som att titta på Melodifestivalen, typ.

    • Rolf ”klick” Persson, ditt val i livet står mellan Melodifestivalen och antal klickar på en fotbollsblogg…
     ”Die dummen Schweden,, uttrycken som kommer söderut men som jag själv inte tror ett dugg på..
     Antal klickar på mina kommentarer bekräftar det.

 7. Vilken OS-trupp skulle ni ta ut?
  Min skulle se ut enligt följande:

  Fridolina Rolfö / Lina Hurtig
  Stina Blackstenius / Anna Anvegård
  Sofia Jakobsson / Madelen Janogy

  Kosovare Asllani

  Caroline Seger
  Elin Rubensson / Julia Zigiotti Olme

  Jonna Andersson
  Magdalena Eriksson
  Linda Sembrant / Amanda Ilestedt
  Jessica Samuelsson / Nathalie Björn

  Hedvig Lindahl / Zećira Mušović

  Reserver:
  Mimmi Larsson
  Hanna Bennison
  Hanna Glas
  Jennifer Falk, mv

  Eftersom det bara finns plats för 18 spelare i truppen så känns det dumt att chansa med halvskadade spelare, samt ha någon/några spelare som kan användas på flera positioner.

  Jag skulle ta ut 1 högerback i truppen då vi har Björn som kan bytas in där. Skulle satsa på Samuelsson som får mer speltid i klubblaget just nu. I mittförsvaret Ilestedt som back-up till Sembrant och Eriksson, samt Andersson till vänster som visar god form. Eriksson kan flyttas ut tillvänster om Andersson behöver kliva av och då kliver Ilestedt in i mitten. Fischer saknas här då hon ej känns aktuell just nu.

  På mittfältet skulle jag välja Seger och Rubensson från start. Zigiotti och Bennison känns jämna men här väljer jag Zigiotti före då hon dels är lite mer rutinerad och skulle kunna användas på båda mittältspositionerna, samt som tia eller ytterforward om det behövs. Lite mer allround alltså som avgör. Bennison med som reserv. Björn är bra ett alternativ på mittfältet också om hon ej behövs i försvaret.

  Som tia tar jag enbart ut Asllani. I denna trupp skulle det finnas alternativ om hon behöver kliva av (Rolfö in i banan och Hurtig spelar då till vänster, även Zigiotti kan hoppa in som tia).

  I anfallslinjen som kanske är den lagdel man gärna gör förändringar i matcher har jag med 6 spelare på 3 positioner. Blackstenius och Anvegård som centrala spelare som är lite olika i spelstil. Samt alternativ att byta på båda kanterna. Larsson med som reserv.

  Vad tror ni?

  • Mitt förslag till OS-trupp:

   Kommentarer:
   Jag har pensionerat Caroline Seger – en spelare som numera tyvärr mest stoppar upp spelet och slår passningar i sidled. Här behövs betydligt mer konstruktivitet. Nathalie Björn tar hennes plats.
   Jag väljer Jennifer Falk före Zećira Mušović för att Falk är betydligt säkrare i höjdspelet vid inlägg, hörnor osv. I övrigt känns de jämna.
   Slutligen tycker jag det är dags att Stina Blackstenius får vila lite. Hon har fått mängder av chanser, men skapar för lite. Mimmi Larsson känns vassare nu.

   Fridolina Rolfö
   Lina Hurtig

   Mimmi Larsson
   Anna Anvegård

   Sofia Jakobsson
   Madelen Janogy

   Kosovare Asllani

   Elin Rubensson
   Julia Zigiotti Olme

   Nathalie Björn

   Jonna Andersson
   Magdalena Eriksson

   Linda Sembrant
   Amanda Ilestedt

   Jessica Samuelsson
   Hanna Glas

   Hedvig Lindahl
   Jennifer Falk, mv

   Reserver:
   Pauline Hammarlund
   Filippa Angeldahl
   Hanna Bennison
   Zećira Mušović, mv

   • Dag Rehnby – Håller med om det mesta, speciellt om Seger och Musovic som målvakt. Däremot tror jag inte Gerhardsson väljer att peta Blackstenius helt ur OS truppen, hon har visat att hon är en mästerskapsspelare och gör ofta viktiga mål i stora mästerskap. Hon kommer stensäkert med i OS truppen liksom tyvärr Seger och troligtvis även Fischer, om hon är skadefri och får matchräning.

    • Rolf, tyvärr tror jag att du har rätt. Seger lever fortfarande på gamla meriter och många verkar ha svårt att se vad hon verkligen uträttar på plan. Just att hon så ofta stoppar upp spelet och mestadels slår dessa eviga sidledspassningar som inte leder till något är tråkigt. Visst kan hon blixtra till med både snygga och konstruktiva aktioner då och då, men det räcker inte för spelare i en sådan nyckelposition. Din reflektion om Blackstenius är tyvärr också riktig. Hon har också över tid gjort många riktigt bra ingripanden, men däremellan händer det i princip ingenting, förutom alla missade passningar. Vad det gäller Fischer hoppas jag dock verkligen att du har fel. Jag såg henne i cup-mötet med KGFC där hon blev frilägesutvisad efter att ha kommit på efterkälken. I uppbyggnadsspelet tillför hon inte längre speciellt mycket och passningskvaliteten tycker jag lämnar mycket att önska för en spelare med hennes meriter. Amanda Ilestedt ser jag som en betydligt bättre spelare. Hon är mer teknisk och konstruktiv är Fischer.

   • Dag Rehnby – Håller helt med om Fischer som jag tycker har gjort sitt i landslaget, liksom Seger. Fischer har blivit långsammare och hinner inte med bakåt numera, har visat sig i både i LFC och i landslaget – dessutom ofta skadad numera och matchotränad.. För att förtydiga så menar jag att hon ”troligtvis” kommer hon med i landslaget ändå på gamla meriter, trots att vi har Eriksson, Sembrandt, Ilestedt som fullgoda ersättare.

   • Dag Rehnby – Så här skriver DN Sport om bytet av Caroline Seger mot Nathalie Björn i 42:a min i Portugal matchen.

    ”Caroline Seger hade ingen klockren start på matchen, och när Nathalie Björn ersatte blev det svenska mittfältsspelet spelet mer direkt och mer effektivt. Björn stod överlag för en imponerande insats och var Sveriges kanske bästa spelare i matchen”.slut citat.

    Klockren analys – hade inte kunnat skriva det bättre själv.

 8. Jon – Ser bra ut. Skulle hellre ha Nathalie Björn som def mittfältare, men hon kan spela back också. Seger får gärna vara med i truppen, men i dagsläget är hon ingen startspelare för mig. Bennison är ju ju utvecklingsbar och har framtiden för sig, vilket inte Seger har. Finns fullgoda alternativ för Seger- Björn, Bennison, Zigiotte Olme, ja flera. Skulle vilja ha Kullashi som reserv och Jennifer Falk som andre målvakt istf Musovic..

 9. axel – Du vet inget om min bakgrund, mina val eller värderingar, lika lite som du vet någonting om den Portugisiska tränaren som du analyserade och hade åsikter om.

  Sen ser jag inte på Melodifestivalen, vilket nog dom flesta begrep utom du.

  Morsning länge…….

 10. Tack för den här tiden, Kungsbacka DFF, men välkommen åter till ”finrummet” någon gång i (den ovissa) framtiden! Ja, den sista pyrande glöden av optimism falnade och dog och klubben gjorde det enda rätta. Förhoppningsvis finns det någon form av intresse kvar för dam- och flickfotboll i spillrorna av klubben. Dessutom är staden/kommunen en del av Storgöteborg med det stora utbudet av föreningar med fotboll på menyn. Här bör det finnas möjligheter för alla talanger att hitta lag att utvecklas i.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.