Grattis Magdalena Eriksson – Diamantbollen 2020

Alldeles nyss avslutades den alternativa fotbollsgala som kallades för Fotbollsåret 2020 på TV4. Diamantbollen gick som väntat till Magdalena Eriksson.

Magdalena Eriksson

Jag såg som bekant henne som den självklara vinnaren, och det gjorde tydligen även juryn. Stort grattis till Magda.

Här är alla kvällens damfotbollsvinnare:

Diamantbollen: Magdalena Eriksson
Årets målvakt: Jennifer Falk
Årets back: Magdalena Eriksson
Årets mittfältare: Caroline Seger
Årets forward: Fridolina Rolfö
Årets domare: Tess Olofsson
Årets futsalspelare: Hilma Lundqvist 

Dessutom gick Piastipendiet till Jitextränaren Kajsa Tornfalk och så fick Happy Lovesan, hon som tidigare hette Tina Nordlund, Fotbollskanalens hederspris.

Just Fotbollskanalens hederspris är kanske det pris som är allra mest ärofyllt på fotbollsgalan. Lovesan blev den femte kvinna att få hederspriset. Marta fick det allra första priset 2007. Efter henne har även Therese Sjögran (2015), Pia Sundhage (2017) och Lotta Schelin (2018) fått hederspriset.

 

13 tankar på “Grattis Magdalena Eriksson – Diamantbollen 2020

 1. Seger håller ännu, det är inte så mycket att argumentera mot. Men sportbladets/fotbollsgalans pris som bästa mittfältare? Nja, det känns som en slentrianutdelning. Framför allt med tanke på att Rosengård var nära att missa andraplatsen. Jag letade efter en motivering, men misslyckades. Någon som sett eller hört?
  Men de priserna som delas ut brukar vara ganska ”sena”. Har för mig att någon spelare något år fick pris som årets nykomling – efter sin andra säsong.

  • Seger var nominerad i mittfältskategorien både i Sportbladets damallsvenska gala och till förbundets alternativa fotbollsgala. Men Sportbladet gav Therese Åsland priset som Årets mittfältare i damallsvenskan.

   Det var förbundet som prisade Seger. Jag tror inte att förbundet har motiveringar till sina priser.

   Åslands pris motiverades för övrigt så här av Sportbladet:

   ”För att hon tagit damallsvenskan med storm och varit helt ovärderlig för sitt Kristianstad. Har i sin lite friare offensiva roll varit en urkraft som levererat mängder av mål och assist.”

 2. ”Happy Lovesan”—————————–namnet som närmast påminner mig om ett nytt tillskott i porrindustrin, klagar på medias syn på damfotbollen…detta i tider när man på kort tid ordnade inte minst än 2 ”galor” i försöket att belysa damfotbollen under den här pandemin diktatens år.
  Jag undrar i vilken verklighet happysan lever i ?
  Problemet med ”damfotbollen” ligger inte i mediernas syn, kan jag ju tycka, utan i faktum att fotboll som spelas av tjejer, damer och lite äldre kvinnor,kappades av diverse ”minoriteter”, mest av dem sistnämnda, med syfte att propagera sina ideologier medan en stor del av andra hålls utanför, detta med stort hjälp av media Happy kritiserar…. snacka om att svära i kyrkan
  Angående ideologier då, håll man ej på med en ”knäböj” för BLM sakens skull i de galor eller en tyst minut för alla de gärningar den vita, framgångsrika mannen orsakat mänskligheten i allmänhet och feministerna i synnerhet under historien…..har kollat varken på ena eller andra galan, frågar bara…..
  Avslutningsvis Rydén, om du inte visste då dog en av dem, tidernas största fotbollsspelare Maradona…..mannen som var, jag är säker på, fotbollens förebild för många killar och tjejer
  Tycker du att han aldrig var något förebild för de kvinnliga fotbollsspelare då du struntade i att med ett enda ord nämna hans bortgång?

   • Så du menar att Maradona var ej något förebild för någon kvinnlig fotbollsspelare överhuvudtaget, för att hans bortgång får inte nämnas i ditt blogg som handlar om fotbollen som spelas av tjejer,damer och lite äldre kvinnor
    Med andra ord tjejer kan bara ha som förebilder andra tjejer, är det som du vill förmedla?

    • Självklart får Maradonas namn nämnas. Men jag har valt att skriva om kvinnliga fotbollsspelare, inte manliga. Och jag gör inga undantag ens för fotbollsgudar.

     Du drar för övrigt gång på gång helt absurda slutsatser.

     Bara för att jag väljer att bara skriva om kvinnor hindrar det väl inte tjejer att kolla på, och gilla herrfotboll? Jag tror exempelvis att Zlatan Ibrahimovic är en stor förebild för många tjejer. Men jag rapporterar inte om hans förehavanden för det. En orsak är att det finns så väldigt många andra som skriver om de största stjärnorna i herrfotbollen att jag inte behövs på den arenan.

     Men vill du ha lite Maradona kan du ju njuta av det här klippet. Och det här.

    • ”Bara för att jag väljer att bara skriva om kvinnor hindrar det väl inte tjejer att kolla på, och gilla herrfotboll?”—————————inget fel att skriva ”bara” om kvinnor, min fråga handlade inte om könet som du ihärdigt hävdar är argument nog att skriva på sätet du gör
     Jag utgår från fotbollen som spelet och dess innehåll som grunden för att benämna någon , i det här fallet är vi överens om att Maradona hade en sådan betydelse i sporten
     Jag tänkte inte dock använda samma argumentation teknik du är van vid, denna med raka frågor samt ännu rackare svar.En diskussion handlar ju bara om åsikts utbyte även om man ibland blir svaret skyldig

   • ”Som sagt”———————————–när du känner dig klämd mot väggen dessutom utan monopol på sanning då visar du nervositet, somliga kallar det för ilska men egentligen avslöjar du ditt sanna jag…bakom den polerade ytan befinner sig hur många primitivismen man kan bara föreställa sig
    Därför Rydén, du kan inte ”lära” något om fotboll eller i den delen om något annat, varken mig eller någon annan, tror jag. Det som du gör är det som du blir tillsagt att göra, skriva om det ”svenebanan”, ville höra och läsa…sanningen får vänta en stund
    Min medverkan här på ditt blogg handlade ju om det, att påpeka och belysa på lite udda och inte minst fulla grejer i damfotbollen..sanningen svider, det ser jag
    I Sverige nationella sporten nummer 1 är inte fotboll eller ishockey utan det är mobbningskultur / hämnd som du till slut visar på ett övertygande sätt….

 3. ”Axel” – lägg ner. Du förstör för oss alla! Hitta andra sajter där du kan skriva av dig din ilska mot allt och alla!

 4. Ja det tycker jag också om Axel. Detta är en blogg om damfotboll och nu ser vi fram mot Slovakien mot Sverige den 1 dec och sedan Göteborg mot MC den 9 dec. Sverige bör vinna över Slovakien men Gtbg mot MC bör bli en kanonmatch. Vad tror du om Gtbg chanser Johan? Falk får visa klass då ! Kul !

 5. Damallsvenskan utökas till 14 lag 2022 ! Nja jag är lite tveksam till det. Kvalitén på ligan kan bli sämre med fler lag kan jag tycka. Mer importer vilket inte gynnar svensk fotboll ? Omg år 2021 blir att bara undvika sista platsen vilket kan göra ligan mindre intressant att följa.
  Lite intressanta övergångar: Imo till Piteå plus då Janogy och Ikidi bra start Piteå. Therese Simonsson till Linköping plus ny tränare ! Djurgården värvar en ny anfallare. Offensiva värvningar över lag !
  .

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.