Med Bock blev det Juli(g)en för göteborgska rubriksättare

Är du känslig för Göteborgshumor, och/eller lek med namn? Då är det här inget inlägg för dig. Utan du bör omgående sluta läsa…

* I morgon testar Göteborg FC tyska Nathalie Bock i träningsmatchen mot Jitex.
Wolfsburgmittfältarens namn fick i veckan den lokala kvällstidningen GT att gå i spinn. Utöver rubriken ”Nej, GFC tänker inte hoppa Bock” körde man ett göteborgskt tillägg på andra udda namn i tysk damfotboll.

På den listan platsade Birgit Prinz, Alexandra Popp, Turid Knaak (Bayer Leverkusen), Fatmire Bajramaj samt Ariane Hingst.
Namn kan ju vara kul, och jag kunde inte hålla mig, så här är ytterligare några heta namn på tyska spelare i Frauen-Bundesliga: …
Kim Kulig, Svenja Huth, Sara Löser, Klara Muhle, Carolin Dej, Audrey Knopp, Anna Klink, Vera Homp och Lena Lotzen.
Visst låter det nästan som en lista som är för bra för att vara sann?

* Ytterligare ett namn som Göteborgshumorn skulle älska är förstås Annike Krahn. Hon fick rubriker i veckan, för att hon vill lämna FCR 2001 Duisburg, och enligt länkad artikel skall vara på väg mot Sverige.
Göteborg dementerar dock att de skall vara intresserade. Tråkigt för GT:s rubrikmakare…
Men roligt för någon annan svensk klubb. Vittsjö? Umeå? Kristianstad? Linköping? Tyresö?

* För det före detta storlaget Duisburg är Annike Krahn:s eventuella sorti ytterligare ett bakslag. Förutom att Krahn vill bort så flyttar Simone Laudehr till FFC Frankfurt.
Och enligt www.womensoccer.de lämnar Alexandra Popp och Luisa Wensing för Wolfsburg till sommaren.
Vi snackar rejäl oro i Duisburgleden.

* Läser att Jitex kanadensiska nyförvärv Christina Julien valde mellan franska topplaget Montpellier och svenska mitten-/bottenlaget Jitex.
Det är förstås ett högt betyg till allsvenskan att hon valde Jitex. Mölndalsklubben skall för övrigt spela inne i Göteborg i år. Åby IP skall byggas om, och då blir Valhalla tillfällig hemmaplan för Jitex. Det är en seger för fotbollen, för Åby IP höll inte allsvensk klass på något sätt under 2011.
Apropå Julien är det ytterligare ett namn som GT:s rubriksättare kan leka med. De hoppas säkert på att det blir Jul-i(g)en för Jitex ofta i år…

5 thoughts on “Med Bock blev det Juli(g)en för göteborgska rubriksättare

 1. Rättelse:
  Kim Kulig spelade aldrig i Duisburg! Hon kommer från Hamburg SV.

  Simone Laudehr ska lämna Duisburg efter säsongen, det är bekräftat.
  Läs på lagets hemsida.
  http://www.fcr-01.de/index.php?id=45&tx_ttnews%5Btt_news%5D=668&cHash=f70220ec42f25221e275c78d9bf406dd

  Vad jag undrar är var uppgifterna angående Annike Krahn kommer ifrån?
  Wsoccernews.com har skrivit om det och även gått ut med att Bresonik lämnar Duisburg. Det finns inga uppgifter på att det stämmer heller.
  http://wsoccernews.com/fullStory.php?id=3135&utm_source=wSoccerNews

  • Tack för tillrättavisningen. Nu är inlägget rensat från fel.
   När det gäller Krahn lämnar inte Wsoccernews någon källhänvisning. Det verkar som att hon vill lämna, men i den här artikeln hävdar Duisburg att hon skall vara kvar minst säsongen ut. Vi får väl se vad som händer.

   • Tack för länkhänvisningen.
    Krahn lär säkert stanna säsongen ut. Det brukar damfotbollsspelare göra, för ingen har råd att köpa ut dom annars. Anja Mittag är ett ovanligt undantag. Vilket möjliggjordes för att Mittag hade uttryckt önskemål om flytt utomlands redan i somras till Potsdams lagledning. De var förberedda och lyckades värva ny forward från Damallsvenskan (Kristianstad), trots att det var mitt i deras säsong.

    PS. Kan inte låta bli att fråga varför du skriver Krahn:s med kolon. Gör du likadant med svenska namn? (Henke Larsson:s eventuella sorti) DS. 🙂

    PPS. Kul att du skriver så mycket om Damfotboll. Fortsätt gärna. DDS

    • Bra språklig fråga. Och ja, jag har använt kolon om svenska spelare också. Men bara första gången de nämns. Låter det konstigt?
     Orsaken är att jag ju kör namn i fetstil första gången de förekommer, och är det kopplat till ett genitiv-s så har jag kommit fram till att Lotta Schelin:s känns bättre än Lotta Schelins eller Lotta Schelins. Men det är en smaksak.

 2. Inte för att de är i Allsvenskan ännu (och hon är inte tysk), men Östers keeper Madde Wakt är en annan spelare som borde kunna bli populär bland rubriksättarna (har själv fått hålla mig ett par gånger). Hoppas hon gör en hyfsad insats i helgens för-EM turnering i Växjö så kanske det är dags.
  Bra blogg förresten, glad att jag snubblade in på den (allt som har med EM att göra känns ju vettigt för oss i Växjö att hålla koll på).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.