Washington nästa för Wells och Mischler

I dag var det en andra draft i den nya, amerikanska ligan, NWSL. Då fick bland annat fjolårets Hammarbyspelaren Megan Mischler en ny klubbadress i Washington Spirit.

Ingrid Wells

Ingrid Wells

Redan innan draften stod det klart att fjolårets Göteborgsspelare Ingrid Wells hade knutits upp av just Washington. Wells motsvarade inte högt uppskruvade förväntningar i damallsvenskan. Men på slutet av säsongen tyckte jag att hon började ta sig, och i cupfinalen visade hon hög klass.

Mer Washington. För i kvällens draft, där samtliga okontrakterade spelare var valbara, fick just nämnd klubb välja först. Deras val förstaföll på Stephanie Ochs. Klubben lade även beslag på OS-hjältinnan från 2008, Tasha Kai. Totalt gick draften över sex omgångar. Här är alla val.

Bland namnen märks alltså Sverigebekantingar som Mischler – och Val Henderson. Jag har noterat att Hammarbysupportrar önskat att få tillbaka Mischler till Stockholm, men amerikanskan lär spela i en klart bättre serie än elitettan i sommar. Målvakt Henderson, som var i Örebro under 2011, knöts nu upp av Western New York Flash.

* I Sverige är Malmös värvning av Kathleen Radtke nu officiell. I den här artikeln kan man läsa att hon tydligen vill tilltalas Paula. Udda.

* Mer Tyskland. Här är målet som utnämnts till 2012 års snyggaste landslagsmål i landet. Det handlar om Dzsenifer Marozsan:s vänsterkanon mot USA.

* Tillbaka till Malmö. De slog Kristianstad med 4–0 i en träningsmatch i går. Mest intressant var kanske att Josefine Öqvist debuterade för KDFF. Malmös mål gjordes av Katrine Veje, Anja Mittag, Elin Rubensson och Sara Björk Gunnarsdottir.
Samtidigt i Göteborg var det derby. Det vann GFC med 2–0 mot Jitex. Anita Asante och Jessica Landström hette målskyttarna. Noterbart var att Jitex inte fick ihop full trupp, utan tvingades låna in Maja Johansson från Kungsbacka i ettan. Fast Jitex har nog fler spelare på ingång. Exempelvis verkar Rebecca Johnson vara på gång. Hon har i alla fall tackat nej till Sunnanå.

3 tankar på “Washington nästa för Wells och Mischler

  1. När du nämnde att Jitex inte fick till en full trupp, hur menade du då? Jag var nämligen på matchen, och Jitex hade väl minst 5-6 spelare på avbytarbänken. KGFC däremot hade endast 2-3, vet inte riktigt då jag satt lite åt sidan och inte kunde se. Nu kan jag ha blandat ihop denna match med matchen då KGFC mötte Hovås, men det tror jag inte.

    • Jag vet inte mycket mer än att Maja Johansson var extrainkallad eftersom Jitex hade så många skador och sjukdomar att de behövde förstärkning. Antar att huvuddelen av de som satt på bänken inte var i speldugligt skick.

    • Du har nog rätt i att även Göteborg hade tunn trupp. De bytte målvakt i halvtid. Sedan bytte de ut Schough och satte in Dyngvold. Och när Dyngvold klev av igen fick Schough gå in och spela igen.
      När det gäller Jitex gjorde de bara två sena byten.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.