Favorittippade Dunn gick först

Som väntat gick Crystal Dunn först i NWSL:s stora collegedraft. Washington Spirit hade första tjing, och valde storfavoriten.

De sex första valen var rakt igenom väntade och välkända namn:

2) Kealia Ohai till Houston Dash
3) Julie Johnston till Chicago Red Stars
4) Vanessa DiBernardo till Chicago Red Stars
5) Kassey Kallman till FC Kansas City
6) Maya Hayes till Sky Blue FC

Här finns listan över samtliga 35 val. Sjua valdes för övrigt Seattle Reign en spelare som jag tidigare inte hade hört talas om, Amanda Frisbie. Men från hennes highlightsvideo nedan konstateras att hon är en vänsterfotad mittback som ofta även spelas som forward. Det är sådana spelare som tränare drömmer om att ha på planen.

* Norge och England spelade 1–1 i en landskamp i dag i spanska La Manga. Norskorna fortsätter att visa att de är vansinnigt starka i slutet av matcherna. I första landskampen under Mark Sampson:s ledning tog England ledningen genom Eniola Aluko i tionde minuten. I slutminuterna kunde dock Melissa Bjånesöy nicka in kvitteringen.

Noterbart var att Norges mål vaktades av blott 17-åriga Cecile Fiskerstrand. Förbundskapten Even Pellerud fortsätter att satsa ungt. Han lät nämligen även 18-åriga Andrine Tomter debutera under Spanienlägret.

* Apropå Norge har nu Stabaektränaren Öyvind Eide givit sin version av vad som hände mellan honom och Leni Larsen Kaurin. Han erkänner att han agerat olämpligt, men tycker sig inte ha gjort sig skyldig till några sexuella trakasserier.

* SVT var på plats och gjorde ett litet reportage när Tyresös fyra nya brasilianska spelare gjorde sin första träning i klubben.

* I helgen återstartar den franska ligan med en riktig kanonmatch. I morgon 20.45 tar Lyon emot PSG i seriefinal. Länkar till matchen finns här och här.

* Redan i natt spelas det semifinal i det nordamerikanska kvalet till U20-VM. Där ställs USA mot Trinidad/Tobago. Vinnaren spelar i slutspelet i Kanada senare i år. Gissningsvis gör amerikanskorna minst sju mål. Kanske tio, som mot Guatemala senast:

* I dag har för övrigt EFD och förbundsledningen haft möte. Enligt svenskfotboll.se är konflikten löst, och inga klubbar skall stoppa sina spelare från landslagsspel.

* Väl inne på möten på hög nivå var det premiär för Fifa Task Force for Women’s Football tidigare i veckan. Den nybildade gruppen diskuterade bland annat ett eventuellt, framtida officiellt klubblags-VM. Det tycker jag skulle vara en jättebra idé.

En text om det historiska mötet, och vilka som var med, finns här.

* Slutligen konstateras att LdB FC Malmö hade minst 6,5 miljoner skäl att slå sig ihop med FC Rosengård.

2 tankar på “Favorittippade Dunn gick först

 1. Jag tycker att det är konstigt att vissa länder som Norge och Tyskland vågar satsa på lite ”ungdomar” i landslagen, medan våra svenska förbundskaptener, både Pia som Dennerby endast använder sig av etablerade spelare. Verkar nästan som det är en Policy i Sverige, att man måste ha först spelet genom alla ungdomslandslagen innan man testas. Skulle vilja se lite ungt blod i någon träningslandsamp, och inte som nu endast en plats i lägret. Visst, spelar ungdomarna dåligt så är det en sak, men lyckas Norge, så borde även Sverige hitta åtminstone en enda talang, eller? Istället hittar man som innan EM’et någon som redan passerat 30.

  Lite avis blir man allt när länder som Danmark, Norge och Tyskland lyckas hitta spelare som platsar, men att inte Sverige gör det.

  Undrar lite om Pia kommer kolla något på Hanna Terry i USA, när hon väl är där, och om hon fortfarande tycker att hon kan vara ett namn för damlandslaget. Hon blir väl 24 i år, och såvida hon inte spelar i La Manga D23 (vet ej reglerna kring ålder), så är det endast damlandslaget kvar, om hon platsar. Jag vet att Pia körde samma stuk, med samma spelare i USA de sista åren, men ser man på hur många nya spelare Sermanni tagit in, så blir det lite otäckt hur segt det svenska generationsskiftet är.

  Jag undrar om vi får se någon hemmalandskamp i år som icke är knuten till VM-kvalet. Skulle vara roligt att se någon landskamp med lite experimenterade, och när det är lite varmare. Bortsett EM matcherna, och de precis inför, så spelar alltid Sverige när det är tämligen dåligt väder, bitande kyla/regn, sen höst/vinter och väldigt tidigt på året, när tjälen fortfarande sitter i.

  • Kan ju bara hålla med angående att vi är osedvanligt dåliga på att ge talanger chansen i Sverige, detta gäller för övrigt herrarna i samma utsträckning som damerna. Tror definitivt att spelare som Blackstenius, Hurtig m f l hade fått chansen på allvar om de hade haft annan nationalitet.

   I Sverige har det inte varit någon ‘ung’ spelare som fått chansen sedan Hanna Ljungberg och det var ju faktiskt evigheter sedan. I Danmark fick Harder debutera som 16-åring och även om hon är en talang utöver det vanliga så säger det ändå något om den annorlunda synen i andra länder jämfört med här.

   Vad gäller den norske tränaren så ska jag ju säga att norska inte är första språk. För mig verkar han mest försöka slingra sig och förminska betydelsen av sitt totalt förkastliga beteende. Sen så är det väl inte hans inviter mot Kaurin som va det värsta utan snarare de ‘andra sexuella kontakter’ han ska ha haft med spelare vid tidigare tillfällen som det talas om.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.