Styrkebesked av Rosengård

Rosengård krossade Piteå med 6–1 och såg till att gå till damallsvensk halvtidsvila med 3,5 poängs försprång till tvåan Örebro.

Samtidigt säkrade Linköping sin finalplats i svenska cupen genom att slå Umeå med 2–0 (Stina Blackstenius och Pernille Harder) i den andra semifinalen. Den första vann ju Kristianstad mot just Örebro för några veckor sedan. Finalen spelas i Linköping den 7 augusti.

Linköpings match har jag inte sett. Däremot bänkade jag mig för att se mötet Rosengård–Piteå, en match som på pappret kändes som ett möte mellan två av seriens allra bästa försvar.
Så blev det dock inte. Tvärtom präglades matchupptakten av försvarsmissar. Rosengård stod för den första när Anita Asante missbedömde en långboll, träffades i nacken, och gjorde ett klantigt självmål.

Där hade man en liten förhoppning om att det skulle bli en match med nerv. Fast det hoppet var snart borta. Framför allt beroende av Ramona Bachmann, Anja Mittag och försvarsmissar från Piteå.

Det var avgjort efter Mittags billiga 3–1-mål i 27:e minuten. Tyvärr tvingades en av de stora attraktionerna, Bachmann, kliva av strax därefter. Men det hindrade inte att Rosengård fortsatte att imponera. Piteå däremot skall nog glömma det här snabbast möjligt. För 6–1-förlusten var ingen rolig historia för norrbottniskorna.

Nu har båda lagen semester. Och som jag varit inne på några gånger tidigare så är det ett ovanligt intressant transferfönster den här sommaren. Många spelare är ute på marknaden, men få klubbar har pengar.

Sofia Anker-Kofoed

Sofia Anker-Kofoed

Rosengård är en av de klubbar som kommer att förändras lite under sommaren. Idag var det sista matchen med gänget för tränaren Jonas Eidevall samt spelarna Thora Helgadottir, Paula Radtke, Lisa Ek och Sofia Anker-Kofoed. Tränarrollen tar som bekant assisterande tränaren Markus Tilly över. Och före detta Bayern Münchenspelaren Kathrin Längert har tänkt att ta över målvaktshandskarna.

Men det finns många frågor som ännu inte är besvarade kring svenska toppspelare. Det kommer säkerligen att finnas anledning att återkomma till dem.

Men kanske att svaren dröjer någon vecka till. Det kommer ju att spelas fyra damallsvenska matcher till innan hela serien går i sommardvala.

3 tankar på “Styrkebesked av Rosengård

 1. LFC-Umeå var en ganska bra match skulle jag säga. Två lag som båda ville framåt och ett schysst närkampsspel där båda lagen gav och tog. Skillnaden mot Örebromatchen där motståndarna tilläts spela ett brutalt närkampsspel där det var Guds försyn som gjorde att LFC slapp skador blev tydlig och då ska beröm ges till Pernilla Larsson som höll det hela på en bättre nivå igår.

  Matchens profil var tveklöst Stina Blackstenius som verkar ha hittat tillbaka till fjolårets spel efter klockrena insatser i de tre senaste matcherna. Det hon framförallt har utvecklat är att våga utmana i straffområdet vilket tillsammans med hennes styrka och förmåga att täcka boll är orsaken till att hon fått så många straffar med sig i år. Fortsätter hon prestera som de senaste matcherna så vill jag definitivt se henne testas i Landslaget snarast.

 2. ”Martin”, än en gång hoppar du på Örebro! Svider 0-4-torsken så mycket fortfarande?
  Om de nu skulle ha spelat så brutalt som du anser borde ju alla spelare varit utvisade…
  Har inte läst att spelarna klagade särskilt mycket efteråt.

  • 1. Domarteamet va dåliga i matchen mot Örebro både vad gällde toleransnivå (alldeles för slapp) och i spelet i övrigt med missade hands, felplacerade bollar vid frisparkar o s v.

   2. LFC:s spelare gnäller inte och varför skulle de vilja riskera att göra sig till ovänner med en domare de kommer få i fler matcher.Som supporter/åskådare förbehåller jag mig dock rätten att klaga när jag finner det befogat.

   3. Klart förlusten sved men det är bara att gratulera Örebro till en kanonmatch, när de märkte att de fick göra lite vad de ville i närkampsspelet så åt de upp LFC totalt och där hoppas jag LFC-spelarna fick en läxa.

   4. Förlusten som sådan är inget att säga om (även om 0-4 var för stora siffror för att spegla matchen) men det ger dålig känsla när Örebros spelare fortsätter satsa 110 % i varje närkamp även när det står 3-0 och matchen är avgjord.

   5. Kommer förmodligen åka på bortamatchen mot Örebro och hoppas få se ett LFC beredda att ta kampen och spela bort Örebro från guldracet.

   Slutligen tycker jag det är lite kul att du finner ett behöv i att hela tiden svara upp mot mina ‘angrepp’ om du nu tycker de är helt ogrundade. Man får ju nästan känslan av att du innerst inne vet att det ligger något i vad jag säger.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.