Väntad trupp till Finlandsmatchen

Tidigare i dag presenterades truppen till bortamötet med Finland den 12 februari. Det var på många sätt väntade namn bland de 20 spelare som Pia Sundhage tog ut.

Genom att hon ökade med två från de 18 hon tog ut till Norgematchen i La Manga samt att Malin Reuterwall och Fridolina Rolfö är skadade gavs plats för samtliga inkallade reserver till den förra samlingen plus att Charlotte Rohlin tillkommer.
Lägg till att Hedvig Lindahl och Jessica Samuelsson också finns på skadelistan och vi behöver bara stryka en målvakt för att ha en klar VM-trupp med 23 spelare.

Det lär krävas rätt mycket för att någon utanför de här spelarna skall slå sig in. Ännu tuffare blir det att ta plats i startelvan, i varje fall för offensiva spelare. Både mittfältare och forwards känns ganska klara i nuläget, i backlinjen är det däremot fortfarande konkurrens, både om en mittbacks- och om båda ytterbacksplatserna.

Även om Sundhage försöker lägga en dimridå om vem som skall vakta målet så har Lindahl ett bra grepp om den platsen – bara hon blir frisk. Gissningsvis är det bara en supervår från Sofia Lundgren som kan ändra på den saken. Carola Söberg, Reuterwall och Hilda Carlén känns inte som några hot mot en frisk Lindahl.

När jag skriver att platser är klara i nuläget så tänker jag på laget till VM-premiären. Sedan vet vi väl alla att det sällan är premiärelvan som även spelar i en turnerings sista match, inte ens om man klarar sig utan skador. Vissa spelare växer, medan andra tappar. I VM 2011 minns vi exempelvis hur Josefine Öqvist snodde startplatsen bredvid Lotta Schelin från Jessica Landström under pågående mästerskap. Vem kan bli sommarens sensation?

2 tankar på “Väntad trupp till Finlandsmatchen

  1. För mig ska det mycket till om Sundhage ska välja någon annan än Rohlin att spela med Fischer (åtminstone av de som testats). Fischer behöver en lugn och stabil backkollega för att få ut max av sitt spel och övriga mittbacksalternativ känns allt för ‘fladdriga’/risktagande i sin spelstil enligt mig.

    Annars håller jag med om ytterbacksplatserna, tycker det är synd att Magdalena Ericsson inte verkar vara aktuell längre då ingen av de vänsterbackar som testats på sistone känns som ‘säkra kort’ i tuffa VM-matcher.

  2. Först vill vi alla se en startelva som verkligen spelar tillsammans, och det är dags att bestämma mittbackar och innermittfält. Därefter vet vi resten av truppen, och bänkspelarna ska helst ha förmågan att kunna gå in och avgöra offensivt, och helst både på höger och vänster.

    Lycka till Sundhage & co

    Christoffer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.