Sammandrag från genrepet

För er som missade gårdagens genrep finns här ett fylligt sammandrag:

Efter att ha kollat närmare på sammandraget finns det anledning att ifrågasätta Therese Sjögran:s försvarsspel, både vid baklängesmålet och vid en situation strax innan. Båda gångerna är veteranen passiv, den ena gången väljer hon dessutom en position där hon inte är till någon nytta för lagkompisarna.

På klippet kan man även se att Olivia Skau – ja, Schough uttalas tydligen så i Holland – gjorde ett piggt inhopp och var inblandad i mycket positivt. Det måste ha varit hennes bästa 30 minuter någonsin i landslaget. Kul.

I helgen har även Australien spelat genrep. Matchen mot Kina spelades över 3×30 minuter bakom stängda dörrar och slutade 1–1. Kyah Simon var målskytt för Matildas.

I USA pågår NWSL som bäst, trots att alla VM-spelare är borta. Medan USA:s landslag som bäst letar efter spel och form fortsätter petade Crystal Dunn att imponera. I natt blev hon matchhjälte när Washington vann med 2–1 mot Portland. Målet innebär att den omskolade ytterbacken nu leder skytteligan på sex mål – ett före Chicagos Sofia Huerta.

1 tanke på “Sammandrag från genrepet

  1. Jag tycker att man även kan ifrågasätta mittbackarnas försvarsspel vid baklängesmålet. Om man tittar på deras positioner och hur de delar upp ansvaret mellan sig, ser det väldigt förvirrat ut. Faktiskt är båda holländskorna före sina motståndare in i situationen och bara en mirakelräddning från målisen gör att det inte blir mål i förstaläget. Sen hamnar Sjögran i fokus eftersom hon lunkar hem, men egentligen kunde bollen redan legat i målet då.

    Hur uttalas Schough i Sverige då? Det naturliga vore att inleda ordet på samma sätt som Schelin, men det är tydligen fel. Och vad händer sen? På Wikipedia läser jag: ”Ough is by far the sequence of letters with the most unpredictable pronunciation, having at least six pronunciations in North American English and over ten in British English”. Då är ingen av dem [o:g]. I det svenska språket känns bokstavsföljden helt främmande. Så jag är nog inne på att holländarna är rätt ute. ”Skau” är ett lika gott försök som något annat.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.